005

367 9 3
                                    

Hoofdstuk 5

Een paar dagen later, op dinsdag ochtend, ging de wekker van Isis en Carel. Kreunend pakte Isis haar telefoon waarop ze de wekker gezet had. Ze zag dat het 5:30 was en zette de wekker uit.

Carel was tegenwoordig een vaste slaper. Hij had die hele wekker niet eens gehoord. "Carel, wakker worden." Isis zuchtte en schudde aan zijn schouder.

Er kwam zacht geluid uit zijn mond en hij opende zijn ogen tot spleetjes. Het was een schattig gezicht. Zijn haar zat door de war en hij zag er slaperig uit.

"Waarom in godsnaam zo vroeg?" chagrijnig keek Carel haar aan. "Wil je niet mee naar Curaçao?" vroeg Isis bloed serieus. "Wat?!" binnen een paar seconden zat hij rechtop.

Dat werkte en Isis rolde haar ogen. "Kleed je nu maar om, slaapkop. Over drie kwartier moeten we gaan." zei ze en ging vast uit bed.

Afgelopen nacht kon Isis de slaap moeilijk vatten. De hele tijd had ze liggen draaien in bed. Isis was zenuwachtig voor de reis. En ze maakte zich lichtelijk zorgen over Milan.

Gisteren had hij afstandelijk gedaan. Milan liep gelijk naar zijn slaapkamer in plaats van even kletsen. Het zou vast niets zijn. Daar was Isis zeker van. Misschien was het een fase of vond Milan een meisje leuk...

Isis schudde haar hoofd. Ze moest zich niet zo gek laten maken door haar eigen gedachtes. Milan was vijftien jaar oud en kon zichzelf heus wel redden. Daarbij had ze genoeg mensen die een oogje in het zeil konden houden.

Patrick en Rosanna hadden al aangeboden hem te helpen waar nodig. Net zoals de rest van haar familie. Candy Rae en Daley Blind bleven ook in Nederland. Vanwege de zwangerschap van Candy. Dus daar kon ze ook nog eens op rekenen.

"Schat, gaat alles goed?" vroeg Carel bij het ontbijt terwijl Isis voor de zoveelste keer gaapte. "Jawel..." zei ze twijfelend en nam snel een hap van haar broodje kaas.

"Maak je je zorgen om Mil?" vroeg Carel. Wat kende hij haar toch ook goed... "Een beetje." gaf Isis uiteindelijk toe. "Gisteren deed hij zo afstandelijk." voegde ze eraan toe.

"Ah, die jongen is vast verliefd of iets dergelijks. Het komt goed, echt waar." zei Carel en glimlachtte naar haar. "Ik hoop het." zuchtte ze en Carel knikte.

"Vertrouw je zoon, Ies."

Samen ruimden ze het ontbijt op. Isis schreef een briefje voor Milan of hij de was op wilde hangen.

Precies om 6:30 stond er een taxi voor hun deur. Aangezien parkeren op Schiphol tegenwoordig niet te betalen was hadden ze besloten een taxi te regelen.

De chauffeur zette hun koffers in de achterbak. Isis en Carel gingen vast op de achterbank zitten. Milan lag nog te slapen. Het was hartstikke vroeg.

Isis maakte een foto van buiten en plaatste die op haar Snapchat verhaal.

Finally on our way to Curaçao! 😩😍🌴 6:45

Isis zette de tijd erbij en verzond de foto.

Sinds ze samen was met Carel, was haar leven net een rollercoaster.

Alle fans van Ajax kenden het stel inmiddels. Het aantal volgers op de Instagram pagina van Isis groeide om de paar dagen. Ze gaf er niets om, wel de fans natuurlijk.

Isis had een tijdje veel last gehad van de media. Dat was een wat mindere tijd. Maar nu raakte ze er langzaam maar zeker aan gewend. De twee stonden in bekende tijdschriften van Nederland en kwamen wel een paar keer in het nieuws.

"Ga anders even slapen. Anders ben je straks doodmoe op Curaçao." stelde Carel voor. Isis knikte en gaapte halfjes. Ze pakte haar oordoppen en plugde die in haar mobiel. Niet veel later knalde Metallica erdoor.

Isis ging tegen Carel aan liggen. Hij pakte haar hand en ze viel als een blok in slaap.

Nothing Else Matters ~Metallica

Buitenspel - spin off Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu