zauvijek

3 0 0
                                    

borba ispod pernatog popluna. udaranje bosih nogu u ritmu, dva vojnika ruku pod ruku (ne)naoružani jedu blato.

leže između rebara drvenog kostura. propadaju sa tmurnim jutrom u stvarnost koja blijedi s trubom crvenog Fiće. ptice ne cvrkuću. vrijeme je za jug.

borba za pernati poplun. otisci znatiželjnih noseva na debelom staklu djelomično skrivaju masu. mravi napuštaju domove i kupuju kruh. mravi u kafiću ispod piju kavu i čitaju novine. mravi nude domaće tikvice i cijenkaju se. mravi odlaze na posao koji preziru, mravi putuju bučnim avionima.

-uspavana ljepotice.

soba je tiha. on se boji ustati, a ona se ne želi otkriti istini. ispod prašnjavih tepiha vjerojatno još leži pokoja nagazna mina. promatra njezine prozirne obraze i tamne obrve dok se pravi da ga ne čuje. čeka da je oda osmijeh.

bilo je lijepo boriti se s njom. nitko nije dobio bitku, ali rat tek dolazi. pravi rat. ona je jaka žena.

-ne spavam.

naglo je otvorila zelene oči. njegova neposlušna kosa pojela mu je uši. biti s njim je osjećaj ljeta. on je pjesma koja joj se mota po glavi, a uopće joj se i ne sviđa toliko. biti s njim je lijepo, ali ona ga se boji. nije on slab muškarac. skriva rane nastale sinoć. ona je jaka žena.

golub se zabio u prozor. njegovi mišići su se napeli kada se nervozno nasmijao. obećala mu je da će ostati i nije znao da je već napisala kraj njihove priče. nije znao da je udarila krvavi pečat. zauvijek.

nije izustio ni riječ. nije se ustao. nije želio razbiti štit koji su jedva držali sinoć. štit od stradanja. štit od njezine divlje naravi. štit od njezinog plamena. štit od njegovog nemara. od nesposobnosti otvaranja.

soba je bila njihova.

počela je padati kiša. poželjela je da ispere njezin um i ugasi požar koji je skrivala plahtom.

kiša je njihova.

-ja bih ostao ovdje. zauvijek.

zatvorio je oči i spustio glavu. zario je šake u madrac.

je li se predao?

Rolling Stones. topli dah na njegovom obrazu. zvižduk u uhu. nasmijala se.

ona je napisala zauvijek. napisala je zauvijek prvi put kada je on vrisnuo

nikad više.

PomrčinaWhere stories live. Discover now