22. Světlice - oslabit

1.2K 92 2
                                    

Narcissa seděla u stolu v luxusní restauraci a upíjela vodu. Její výraz byl nečitelný. Draco se k ní opatrně přiblížil a posadil se, nejistý, co si o situaci myslet. Otcovy intriky ho zasáhly víc, než byl ochoten dát najevo. 

Sotva Draco usedl a zadíval se na matku, uchopila ho Narcissa štíhlými prsty za zápěstí. Za okny restaurace vybuchla světlice, která měla za úkol odvést pozornost od přemísťující se dvojice, po které zbyla na místě jen sklenička s vodou. 

Po dopadu byl Draco okamžitě odzbrojen, svázán a umlčen. Pootočil hlavu a spatřil pana Greengrasse, otcova obchodního partnera, který na něj mířil hůlkou. 

Otočil hlavu zpět ke své matce a dech se mu zadrhl v hrdle, když viděl, jak se jemná matčina tvář mění v chladnou podobu jeho otce. Praštil hlavou o zem a kdyby mohl, tak by vydal zoufalé zaúpění. 

Oba muži se na něj pobaveně podívali. Lucius si odfrkl. 

„Je směšně lehké tě dostat, synu. Naposledy jsi utekl, ale na to teď zapomeň. Budeš zde zavřený, dokud nedostaneš rozum a nezačneš se chovat jako správný Malfoy,“ upozornil Draca a zavolal domácího skřítka. 

„Převléct a odebrat veškeré věci. Potom teprve rozvázat,“ přikázal přísně a bavil se zoufalým výrazem svého jediného syna. 

Spolupráce (HP FF)Kde žijí příběhy. Začni objevovat