Hoofdstuk 16

26 3 3
                                    

"Kaitlyn?" Werd er die avond door Kits muziek heen geroepen. Met een zucht zette ze Thunderstruck op pauze en deed ze haar oortjes uit. "Ja mam?" Riep ze terug.

"Kom je mee? Ik vind het wel leuk om weer eens gezellig uit eten te gaan." Hoorde ze vanuit de woonkamer.

Uit eten? Hoe dan? Van welk geld? Kit was in de war, maar durfde haar moeder niet tegen te spreken.

Snel verwisselde ze haar pyjama, die ze de hele dag had aangehad, voor haar nieuwe jurkje. Ze draaide nog een rondje voor de spiegel en besloot haar slordige krullen voor de verandering in een hoge staart te doen, waarna ze de trap afrende.

"Waar gaan we dan heen, mam?" Vroeg Kit voorzichtig aan haar moeder.

Haar moeder haalde haar schouders op. "Geen idee, waar zou jij heen willen? We kunnen wel naar dat nieuwe restaurantje in het centrum als je dat leuk lijkt?"

Kit twijfelde even, maar schudde toen haar hoofd. "Nee, dat is me veel te chic. Zullen we gewoon naar de McDonalds gaan? Net zoals vroeger."

Ze zag haar moeder even bedenkelijk kijken, maar daar na haalde ze haar schouders op en haar blik leek te verzachten. "Als dat is wat jij wilt, gaan we naar de Maccie. Net zoals vroeger."

Dus zat Kit even later samen met haar moeder in hun rammelende Volkswagen Golf uit 1983. Het oude ding was nodig aan vervanging toe, maar ergens kon Kit de vaalblauwe auto wel waarderen. Het had iets vertrouwds.

Met wat gezeur startte het ding eindelijk de motor, waarna Kits moeder de weg op stuurde en rustig richting de McDonalds reed. Het was stil in de auto, op de radio na, waarop zachtjes Gravity van John Mayer te horen was. Kit wiegde zachtjes mee op de muziek terwijl ze uit het raam staarde. Het was al donker aan het worden, ondanks dat het nog maar een uur of half zeven was.

Een half uurtje later zat Kit samen met haat moeder aan een tafeltje in de McDonalds met een dienblad vol met eten. Even was het weer zoals het ruim tien jaar geleden was, gewoon gezellig.

Tóch knaagde er iets bij Kit. Wantrouw. Ze had gezien hoeveel geld er in haar moeders portemonnee zat toen ze de burgers en de frietjes afrekende en het zat haar niet lekker. Hoe kon haar moeder zo snel aan zo veel geld komen, dat was toch niet mogelijk?

Het is maar een spelletjeWhere stories live. Discover now