29.

511 51 2
                                    

Itachi - tučně
Deidara - normálně

Úplně rozhozený jsem listoval složkou s mým jménem, ve kterém byla kopie mého lékařského spisu, fotky mě a Hidana spolu kdesi, ještě když jsme spolu chodili, fotky Hidana s dalšími lidmi, spis dalších lidí, u kterých byla poznámka vztahu k Hidanovi. Dokonce jejich policejní spisy. Zíral jsem na to naprosto zbaven slov. Co to do prdele je? Vzal jsem do ruky spis dalšího člověka a tam našel podobné informace. U všech lékařských spisů je podpis Uchiha Itachi. Podíval jsem se na podpis u policejních spisů. Uchiha Shisui. Byl jsem naprosto vykolejený. Četl jsem úplně každý řádek každého dokumentu v mé složce. Nechápal jsem to. Všechno a všichni, který se mohli týkat Hidana, tam byli. A poslední osoba, která se ho týkala jsem já. Nestihl jsem si ani projít do detailu ostatní složky, když cvakly dveře. Vzal jsem to celý a šel do obýváku, kam zrovna vcházel Itachi. Silou jsem praštil se složkami o stůl a naštvaně se podíval na Itachiho.

Věděl jsem, že je zle. Deidara byl vzteky bez sebe a já se snažil zachovat klidnou hlavu.
,,Je nezdvořilé hrabat se někomu v osobních věcech." řekl jsem mu.
,,Nezdvořilé? Děláš si ze mě prdel? Ty věci jsou moje soukromí! Je tohle vůbec legální? Chápeš, že tu máš lékařský a policejní spisy cizích lidí?! K čemu tam máš kurva mě? A Hidana? Koho jsi tam vlastně měl dřív? Já tě vůbec nezajimám co? Ten, kdo tě opravdu zajímá, je Hidan, viď?" křičel a vztekal se Deidara, zatímco se mu leskly oči z pocitu zrady, kterou ode mě cítil.
,,Spolupracuji s policií." začal jsem upřímně.
,,Policie už dlouho hledá důkazy k zadržení Hidana a jeho společníků. Je to taková menší skupina lidí, ke které je velmi těžké se jakkoli dostat a nemají na svědomí jenom drogy, jak si myslíš. Nebudu zapírat to, že mám i zájem na tom, aby tvůj ex-přítel dostal co nejvyšší trest a to už jen za to, co udělal tobě. Snažíme se je chytit a všechny spravedlivě odsoudit. Zároveň se tě snažím chránit, protože jsi zdroj informací ohledně jednoho člena jejich skupiny a už i to je pro ně riziko." snažil jsem se to Deidarovi vysvětlit.
,,Jen jsi mě využíval, aby ses dostal k Hidanovi!" křičel na mě a zároveň mu tekly slzy.
,,Dei, prosím, snaž se to pochopit." apeloval jsem na něj.
,,Takže Shisui je polda?" nepřestával vytahovat další a další otázky.
,,Ano, spolupracujeme spolu. Když je to samozřejmě v mé kompetenci a v mých silách." přiznal jsem mu.
,,Takže všichni, co tu u tebe byli, byli jen zdroje informací? Pomáhal jsi jim jen protože se policajti potřebovali dostat k nějakým lidem? Využil jsi jejich důvěry, protože policajtům nic říct nechtěli, co?!" byl tak strašně naštvaný a tak strašně zoufalý. Bylo na něm vidět, že veškerou důvěru ke mně v tento moment ztratil.
,,Deidaro, u nás je to jiný. Ano, ze začátku jsi byl zdroj informací pro policii, ale to mezi námi je přece skutečný, nebo ne?" podíval jsem se na něj lítostivě.
,,A on? Tohle jsi říkal i jemu? Taky ti na to přišel, co? Proto tě taky zradil a utekl." konstatoval suše a do ruky si vzal spis mého bývalého. Přikývl jsem. Nemá cenu si už na něco hrát.
,,Měl bych udělat to samý." oznámil a hodil složku na stůl k těm ostatním.

Byl jsem zklamaný. Myslel jsem si, že mezi námi je opravdu něco víc. Jsem vážně idiot. Šel jsem do pokoje, vzal si všechny svoje věci a dal se k odchodu. Nechci tu s ním být. Když jsem procházel obývákem, Itachi mě chytil za ruku.
,,Kam chceš teď jako jít?" zeptal se.
,,Nedělej si starosti." odsekl jsem mu.
,,Prosím, buď tu alespoň do rána. Nechoď nikam takhle pozdě. Mám o tebe vážně strach." hleděl na mě tak upřímně, že bych mu za normálních okolností i věřil.
,,Dej mi pokoj. Jsi akorát lhář a manipulátor. Nic jinýho. Je mi z tebe zle." řekl jsem a odstrčil ho od sebe.
,,Co tu vyvádíte?" přišel za námi otrávený Sasuke.
,,Tys o tom taky věděl, co? Celá rodina jste lháři. Už tě nikdy nechci vidět, Itachi." procedil jsem skrz zaťaté zuby a opravdu odešel z bytu.
,,Co šílíš, ty idiote?" běžel za mnou Sasuke po schodech až na ulici.
,,Dejte mi pokoj oba dva!" otočil jsem se a zařval na něho.
,,Uklidni se, proboha." tišil mě, zatímco se díval na lidi okolo nás.
,,Věděl jsi o tom. Věděl jsi, že mě Itachi jen využívá. Aspoň ty jsi mohl být upřímnej." řekl jsem zdrceně a odešel .

Nový začátek  [HiDei/ItaDei FF]Kde žijí příběhy. Začni objevovat