//BÖLÜM 32~TEKLİF//

855 75 31
                                    

1 Ay Sonra...

//Yazar'dan//

"Açıklanmış mı? Açıklanmış mı defne?" diyerek oradan oraya koşuşturan Selin'e gülümseyerek baktı defne. Heyecanı yüzünden bir türlü oturamıyor bir sağa bir sola gidip geliyordu.

"Canım biraz sakin ol hala açıklanmadı ama çok sürmez."

Selin başını sallayıp olduğu yerde durdu ve ellerini beline koydu.

"Hayır bizi heyecandan öldürmek mi istiyorlar ya?! Açıklayın işte! İlla gerilim yaratacaklar."

Defne gülümseyerek bilgisayar ekranına bakmaya devam ederken kapının çalmasıyla Selin koşarak o tarafa gitti. Açtığında karşısında Ömer ve Ali duruyordu.

"Hoş geldiniz."

"Hoşbulduk da Selin bu ne heyecan hayırdır?"

"Of Ali, açıklanmadı bir türlü sonuçlar. Kafayı yemek üzereyim." Ömer baldızının yanağından bir makas alıp göz kırptı.

"Bu kadar heyecana gerek yok. Benim size güvenim sonsuz. Eğer bir aksilik olursa da burada dağ gibi enişten var elbet el atarız."

"Aslansın sen enişte."

Beraber içeri geçtiklerinde Ömer Defnenin yanına oturup alnına uzun bir öpücük bıraktı. Defne kollarını ona sarıp başını göğsüne gömdü.

Bir süre sonra Defnenin telefonuna gelen mesajla beraber bakışları oraya kaydı.

"Açıklanmış!" dedi gelen mesajı okuduktan sonra heyecanla. Selin ellerini çırpıp Defnenin yanına yaklaşırken defne çoktan gerekli bilgileri doldurup sayfaya giriş yapmıştı.

"98, Selin 98 notum!"

Heyecanla birbirlerine sarıldıklarında hemen Selin de bakmıştı sonucuna. Gördüğü not ile gülmeye başladı.

"98, kızım kopya mı çektik naptık ya?!"

İkiside heyecanla birbirlerine sarılırken Ömer ve Ali onların bu halini gülümseyerek seyrediyorlardı.

{•}{•}{•}{•}{•}{•}{•}{•}{•}{•}{•}

"Hayatımın merkezine böylece yerleşmişken artık sadece sevgilin olarak kalmak istemiyorum. Her gece aynı yastığa baş koyup her sabah senin o güzel yüzünle güne başlamak istiyorum. Sana özgürce dokunmayı, belki ileride olursa senden doğacak olan çocuğumuzu beraber büyütmek istiyorum defne. Benimle evlenir misin?"

Karşısında dizlerinin üzerinde çökmüş olan Ömer'e ve elinde tuttuğu kırmızı kadife kutunun içinde ışıl ışıl parlayan tek taşa hayranlıkla bakan Defnenin gözleri dolmuştu. Akan bir damla göz yaşının ardından derin bir nefes alıp başını salladı.

"Sana bu kadar aşıkken nasıl reddederim ki?! Evet Ömer evet. Evlenirim seninle!"

Ömer ayağa kalkıp Defneye sarıldığında çok geçmeden ellerini kadının beline getirip ayaklarını yerden kesmiş ve onu kendi etrafında döndürmüştü.

Bu bir ayda bir sürü değişiklik olmuştu hayatlarında. Ömer Ertuğrul sancağın teklifini kabul ettiği anda o da Ömer'i oğlu kabul etmişti. Onun emrine bir sürü adam verirken Defneye de aynı değeri veriyordu.

Bu sırada sınav sonuçları da açıklandığından defne çoktan bir okulla görüşmeye başlamıştı. Birkaç haftaya kadar istediği mesleğini yapmaya hazır hale gelecekti.

Şimdi ise kimsenin olmadığı sessiz bir kumsaldaydılar. Ömer'in bu sürpriziyle beraber hayatlarını birleştirmek uğruna yaptıkları bu ilk hamlenin ardından karı koca olma yolundaki ilk şahitleri olmuştu yüzük.

Aşkın Kıyısında Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin