//BÖLÜM 21~RUHUM//

1.3K 86 48
                                    

//Yazar'dan//

Birkaç saat sonra okuldan çıkmaya başlayan öğrencilere gözü kaydı Ömer'in. Sevdiği kadını bekliyordu orada. Çıkan öğrencilerin birçoğu hüzünlü görününce tedirgin oldu Ömer. Ardından bu düşünceyi sildi aklından. Onun defnesi yapmıştı. İnanıyordu.

Çıkan bir sürü öğrencinin ardından gelen defne yüzünde harika bir tebessümle merdivenlerden seke seke indi. Hiç zaman kaybetmeden etrafa bakıp Ömer'i görünce onun yanına koştu.

Etrafta bulunan insanları umursamadan onun boynuna atlayıp bağırdı. "YAPTIM ÖMER! OLDU!" Ömer gülümseyip defneyi etrafında döndürdü.

Ayakları yere bastığında ayrıldı defne Ömer'den. Gülümseyerek kendisine bakan kızın alnına defalarca kez öpücük bıraktı adam.

"Sana güvenim sonsuzdu Defnem. İnan şüphe etmedim bir an olsun. Sen harikasın." Defne gülümsedi ve Ömer'e yeniden sarıldı.

Ardından beraber çıkışa, arabanın bulunduğu alana, doğru yürüdüler. Ömer defnesini kolunun altına almış gülümseyerek gidiyorlardı. Etraflarındaki insanları fazla umursamadan bindiler arabaya. Defne derin bir nefes alıp başını arkaya yasladığında Ömer gülümseyerek bakmıştı ona.

Araba hareket etmeye başladığında sevdiği kadına çevirdi yüzünü. "Anlat bakalım neler yaptın sınavda?" Defne ona doğru döndü.

"İlk başta deli gibi heyecan yaptım aslında. Ama sonra sakin olmaya çalıştım. Tam olarak hazır hissettiğimde yerime oturdum. Kitapçıklar geldiğinde hemen başladım. Sorular öylesine basitti ki, gerçekten gözümde büyüttüğüm kadar değilmiş onu anladım. Sınavım bittiğinde daha zamanın dolmasına bir saat vardı. Kontrol ettim, son işaretlemelerimi yaptım. Anlayacağın zamanımı gayet doğru bir şekilde kullandım. Ömer çok mutluyum şuan!"

Ömer gülümsedi ve Defnenin elini tutup dudaklarına bastırdı. "Hak ettin Defnem. Sen bu mutluluğu hak ettin."

***

Araba durduğunda çiftimiz beraber inmişti arabadan. Eller buluştuğunda restorana doğru ilerlemişlerdi. İçeriye girdiklerinde karşı masada oturan Ali ve Selin'i fark ettiklerinde hızla onların yanlarına yaklaştılar.

Selin defneyi görünce heyecanla ayağa kalktı ve gülerek arkadaşına baktı. Ardından koşarak yanına geldi ve sıkı sıkı sarıldı.

"Çok güzeldi defne, oldu yaptım!" Defne kahkaha attı ve aynı şeyi tekrarladı. "Bende başardım Selin, oldu!" İki arkadaş yeniden sarıldıklarında Ömer ve Ali gülümseyerek seyretmişlerdi bu manzarayı.

Ardından ayrılan kızlarımız masaya oturmuşlardı beraber. Bir süre sınav soruları, verilen tepkiler ve yaptıklarını anlatan iki kızımız sonunda siparişleri vermişlerdi.

Bu sırada Ali gülümseyerek Selin'e bakmış, "Söyleyelim mi?" diye sorduğunda Selin de olumlu anlamda kafa sallamıştı.

Kafasında soru işaretleri oluşan defne ne olduğunu elbet anlayamamıştı. Ardından Ali masadaki elini Selin'in elinin üzerine koydu ve sıktı.

"Biz birlikteyiz." dediğinde defne başta şaşırsa da bu tepkisi uzun sürmemiş hemen ardından gülümsemişti.

"Sizin adınıza çok mutlu oldum!" dedi gülümseyerek. Ardından Selin'in ellerini sıkı sıkı tuttu. "İkiniz de birbirinizin kaderiydiniz ve bence harika bir çift olacaksınız." Ali Defneye gülümsedi ve ardından Selin'i kendine doğru çekti.

Masada dönen koyu sohbet birkaç saat devam etmişti. Ardından Ali Selin'i de alıp bir tura çıkaracağını ve bu akşam beraber olacaklarını söyleyince defne de anlayışla karşılayıp gülümsemişti.

Aşkın Kıyısında Where stories live. Discover now