[18] Dueller Och Hissande

86 6 0
                                    


"Harry! Ron! Kom fort, jag vet inte vem som har gjort det men ni måste komma!" Neville springer fram till oss där vi sitter i Stora Salen och äter lunch. Jag ser på Neville med en undrande blick, sedan ser vi fyra på varandra innan vi följer efter Neville som springer hela vägen tillbaka till elevhemmet. 

När vi kommer dit går Harry och Ronald in till sovsalen då jag och Hermione inte kan komma in.
"Vad tror du har hänt?" frågar Hermione, jag bara skakar på huvudet och rycker på axlarna. Jag har ingen aning faktiskt. 

Det tar ett litet tag innan Harry och Ronald kommer ner igen. Harry berättar att deras sovsal är ett enda kaos. Att någon rivit sönder täcken och kuddar, att alla saker låg huller om buller i rummet där uppe.

"De måste ha letat efter något." Harry ser på Ronald när Hermione talar.
"Det måste varit någon från Gryffindor, ingen annan kan lösenordet... Men vad letade de efter, det måste varit något specifikt..." Harrys blick återvänder till Hermione. 
"De hittade det också, Tom Dolders dagbok är borta..."

Mina ögon spärras upp, "Vadå borta?" Harrys fokus landar på mig. 
"Någon har tagit den." 
"Men," stammar jag, "då måste ju någon vetat att du har den och någon från Gryffindor dessutom." Jag flyttar min blick till Hermione som ser ut att tänka så att det knakar. 

Vi flyttar oss till en avskild del av allrummet, Hermione ser sig omkring så att ingen lyssnar. 
"Detta kommer låta galet..." viskar hon, jag lutar mig närmre henne. Harry och Ronald gör samma sak. 
"Vi har bara tittat på Slytherin, efter vem som kan ha öppnat kammaren. Men, vi har inte tänkt på att det kan vara någon från ett annat elevhem."

"Kom igen Hermione!" väser Harry, uppenbarligen irriterad över hennes ord. 
"Kom igen själv Harry!" väser Hermione tillbaka. Jag stirrar på dem. Hermiones ord är logiska. Vi har inte ens tänkt på att det kan vara någon i ett annat elevhem. Någon i vårt elevhem till och med. 

"Hur kom du fram till det?" frågar Ronald, tydligen förvirrad. Hermione synar honom med smala ögon. 
"Jag har tänkt på dagboken, den är för uppenbar. Det är bara för lätt att den kan ge svar på alla våra frågor." Harry suckar, han ser arg ut över Hermiones ord. Jag lägger min hand på hans axel. Han skakar av sig den. 

Dagboken uppenbarar sig när vi har massa frågor utan svar. Den visar oss en super enkel lösning på allt. Den vet saker ingen annan vet. Hermione har rätt... Den är för uppenbar. Det är för lätt.
"Jag tror Hermione har rätt..." viskar jag försiktigt. Hermione ler mot mig, Harry fnyser och Ronald ser mer förvirrad ut än tidigare. 

Hermione drar ett djupt andetag, "Jag tror vi måste tänka större än Slytherin..." Harry biter ihop sina tänder, jag kan se hur han stelnar bredvid mig. 
"Hur stort tänker du?" frågar han sammanbitet.
"Hogwarts." staterar Hermione och Ronald gapar likt en fisk bredvid henne, "Vi har inget annat val." fortsätter hon och det känns som om vi är tillbaka på ruta ett igen. 

~Några dagar senare~

Rummet är fyllt av elever som står runt ett avlångt bord, täckt av ett vackert blått tyg med ett mönster av stjärnor med färg av guld. Det mumlas och viskas tills en röst hörs över allt annat ljud. 

"Kan alla se mig?" Lockman har stigit upp på bordet och går fram och tillbaka, "Kan alla höra mig? Bra." Han tar av sig sin silvriga mantel och kastar den till några av flickorna som är ett eller två år äldre än mig som glatt fnittrar. 

"På grund utav de senaste händelserna har Dumbledore gett mig tillstånd att starta denna lilla duellerings klubb." Alla börjar viska och ser glatt på varandra över att få använda magi på riktigt. Jag är inte riktigt lika uppspelt. 

Hemligheternas Näste [HP FF] Allix Serien Del 1Where stories live. Discover now