[15] Dunkare Och Försvunna Ben

84 8 0
                                    


"Lycka till nu, hoppas ni vinner!" Jag ger Harry, Fred och George varsin kram,
"Bryta några kvastar, fånga kvicken och slå några dunkare. Hur svårt kan det vara?" säger tvillingarna till mig med en röst. Jag fnittrar lite och Fred blinkar skämtsamt mot mig. 

"Allix!" Det är Hermione som ropar på mig, jag vinkar och springer bort till henne.
"Hoppas de vinner idag, jag har hört att Slytherins lag har helt nya kvastar, Malfoy köpte in sig i laget som sökare." Hermione och jag skakar båda på våra huvud. 

Vi beger oss upp på läktaren där resten av Gryffindor redan finns. Alla hejar och ropar, många är klädda i sina husfärger både i Gryffindor och Slytherin. Stämningen är på topp men samtidigt vilar spänningar i luften. 

Vad jag förstått så är Gryffindor och Slytherin verkligen svurna fiender, både i klassrummet och på quidditchplanen. Jag gissar att det kommer bli en spännande match även om jag anser att Slytherin fuskar som har helt nya kvastar, Nimbus 2001 kvastar dessutom.

Plötsligt börjar elever på kvastar att flyga ut och runt planen, alla reser sig upp och jublar glatt. Madam Hooch stiger ut på planen och pratar till spelarna, men vi på läktarna kan inte höra vad hon säger. 

Spelet är snabbt igång. Det blir en vildsint jakt och kastande av klonken, dunkare flyger omkring och den gyllene kvicken försvinner utom synhåll nästan direkt så ajg ser Harry sväva lugnt en rba bit upp i luften, han synar matchen som pågår omkring honom från vad jag kan se. 

"Heja Fred!" ropar jag ut när Fred flyger förbi på sin kvast och slår bort en dunkare från en av spelarna i Gryffindor laget. Han stannar och saluterar mig med slagträt, jag saluterar honom glatt tillbaka innan han flyger iväg.

"Oy, hur ser du skilland på-" Ronald avbryts av Hermiones rop,  
"Kolla!" Hon ropar och skriker medan hon pekar. Jag, Hermione, Ronald och Hagrid ser på Harry som försöker fly undan en vildsint dunkare men Fred eller George, det är för långt bort för att jag ska se, flyger in och slår bort den.

"Tränar du inför baletten Potter?! Hahaha!" Vi kan precis uttyda vad Draco säger ovanför våra huvud. Draco ser på honom med ett flin, då ser jag att Harry sett den gyllene kvicken och susar förbi Dracos skrattande och något förvånade ansikte. 

Han börjar jaga den och kan se i sin ögonvrå att Draco följer efter på sin Nimbus 2001. De ligger sida vid sida när dunkaren kommer tillbaka, den följer efter dem som om den blivit mixtrad med. 

Harry ser sig bakåt, dunkaren slår sönder allt som kommer i dess väg och ligger honom hack i häl trots att flera andra spelar hade varit lätta mål. Kvicken dyker ner mellan planen och läktaren, de båda Sökarna följer hastigt efter och undviker alla pelare och mellanbrädor. 

Jag kan inte se dem när de är där nere och lutar mig så långt fram som möjligt för att försöka få en glimt av duellen mellan sökarna. Men det är lönlöst. Bara när de flyger en bit högre kan vi se dem.

De susar förbi Colin, som står på övergången med sin kamera, som tvingas att ducka hastigt när dunkaren kommer flygandes. Harry och Draco slåss om att komma före varandra men Dracos nya kvast slår i en pelare, han flyger upp och landar hårt på gräsplanen halvt liggandes. Dunkaren fortsätter att jaga efter Harry som nu ensam jagar kvicken.

Jag håller andan när jag ser Draco landa på gräsplanen för att sedan falla bakåt i en liggande ställning utan att resa sig. Jag hoppas att han är okej, det där såg ut att göra riktigt ont... Då ser jag Harry komma flygandes efter kvicken, han sträcker ut sin hand för att ta den.

"Han kommer ta den! Vi kommer vinna! Vi kommer-" Dunkaren slår rakt mot Harrys utsträckta hand och han håller den bedrövat mot sin bröstkorg. Jag hugger nervöst och skrämt tag i Hagrids arm där han står bredvid mig. 

Hemligheternas Näste [HP FF] Allix Serien Del 1Où les histoires vivent. Découvrez maintenant