otuz üç

2.1K 155 104
                                    

İzmir'deki birkaç arkadaşımla konuştum ve akşamki maç için adam toplamasını istedim. Evet doğru biraz ciddiye alıyorum işi. Ama ne yapayım kafa dağıtmak için.

Sonra sahaya gittim biraz koştum, denemeler falan yaptım. Yorulduğumu fark edince yere oturup takımdakilerin adlarını aklımdan geçirdim: Kaan, Çınar, Sarp ve Şeyma zaten bizden. Evet Şeyma... Benle oynaya oynaya futbol tiryakisi oldu kızcağız. Her neyse. Eh ben varım. Akın var ve onun arkadaşları: Lodos, Efe, Güney var... Ve Güney'in arkadaşları: Orkun ve Taylan.

Dur dur karıştı! Ben, Şeyma, Kaan, Çınar, Akın, Lodos, Efe, Güney, Sarp, Orkun ve Taylan. Evet kadro bu! (YN: Neva'nın tüm karakterleri burda maşallah!)

***

Hepimiz bir köşede toplanmış oturuyorduk. "Yani şimdi basbayağı kızla mı oynayacağız ya?" diye sordu Lodos. Ben ters bakınca da Kaan devreye girdi "Valla kanka hiç öyle bakma ben de düşünmemiştim ilk maçımda." Sonra Lodos'a döndü. "Ama beni sahaya gömdü..." Şeyma ellerini sallayarak kendini gösterdi. Lodos yine de pek beğenmiş durmuyordu ama neyse...

Diğer takım içeri girdi seyircilerimizin bir kısmı tele vurdu bir kısmı da bağırdı. Takım kaptanımız Efe'nin ısrarları sonucu Şeyma oldu.

Şeyma ve Berkay... İki takımın kaptanları. Şahlarımız. El sıkıştılar ve Arya -ne alaka bilmiyorum- parayı attı. Bizim takım yazıydı. Ama Şeyma'nın yüzüne bakılırsa tura çıktı ve seyircilerden adını hatırlamadığım çok güzel olan kız ıslık çalınca maç başlamış oldu. Kalemizde Çınar vardı. Yani arkamızdaki kaleciye güvenim tamdı. Kaan gol atmaya çok yaklaşmışken karşı takımdaki suratsız oğlan topa vurarak engel oldu buna.

Top bu tarafa gelince olaya dahil oldum ve topu Güneye doğru yolladım. Güney, Akın'a, Akın da Efeye, Efe de kaleye. An itibariyle maç skoru 0-1'di.

***

Molada durumu size özetlemem gerekirse 0-2 Diğer gol de Orkun'un işiydi. Bir ara Kaan 3 yapacaktı ama aynı oğlan -suratsız olan- yine engelledi. Suyumu içerken gördüğüm manzaraysa Kaan'ın kaşları çatık bir şekilde oğlanın yanına gittiğiydi. Suyu ağzımdan çekip izledim.

Kaan oğlanın üstüne yürüyüp "Adın ne oğlum senin!" dedi eli havada. Oğlan çok sallamış durmuyordu. Kaan tek parmağıyla omzunu dürttü. "Sana diyorum!"

Oğlan kafasını kaldırıp Kaan'a baktı bir süre. Sonra "Ezrak ama bundan sana ne?"

"Adın çok güzelmiş anlamı ne?"

"Sen böyle yaparak seni engellemeyeceğimi sanıyorsan cidden yanılıyorsun."

"Off nasıl anladın ya?!" Ezrak tam ağzını açtığında "Bunu bir kahve içerken konuşalım yiğidim ezmemiz gereken bir takım var da... Aaa sizmişsiniz o!"

Ezrak'ın gözlerinin doluşunu ben buradan bile görmüştüm. Kaan da fark etmiş olacak ki ağzı yarım açıldı ve yine çok ani davrandı. Kollarını açıp sarıldı çocuğa! Ezrak'ın gözlerini yerinden fırlayacakmış gibi açtı. Berkay'ın sesi duyuldu "Kaan, takım arkadaşımı boğma lütfen ona ihtiyacım var!"

Kaan ayrılıp "Yemedik arkadaşını!" dedi. Başlamasına bir iki dakika falan kalmıştı molanın bitmesine. Yan yana duran ikiliye baktım: Efe ve Lodos. Lodos ıslığı çalan kıza göz kırptı. Ve ışık hızıyla çarpan bir şeyle yere devrildi "Ah! Noluyor lan!" Yanına gittim. Eh çarpan değil de iten biriymiş... Efe.

"Kavga yok. Maç bitsin sonra yiyin birbirinizi." Ben bunları dedikten sonra Efe'nin ikizi ıslığı çaldı bu sefer Güney başta aptal aptal sırıttı ve oyun başladı.

Çınarın beşinci dakikadaki dikkatsizliğiyle 1-2 olduk. Şeyma da bunun üstüne skoru 1-3 yaptı. Ama öcünü Sarp'tan Berkay almış oldu. Oğlanı iterek faul yaptı. Belki ayağından alsaydı diğer golü daha kolay atarlardı. Evet attılar. Taylan'ın topu tutamayışındandı. Orkun saçma saçma bağırdı sahanın ortasında sonra seyirci olan kızla göz göze gelip aptal aptal sırıttı. Ve bir daha kimse gol yemedi ya da atmadı.

***

Maçı kazanan bizim takımdı ve biz de omzumuza Şeymayı alıp bağırdık. Tabiki telefonuma mesaj geliyordu. Ama büyük bir hırsla mesajlara bakmıyordum. Bakmayacaktım! Herkes kazanmamızı kutlarken ben sahadan çıktım ve tuvaletlere doğru yürüdüm. Etraf karanlıktı ve çalılardan sesler geliyordu. Titredim korkudan.

"Korma Muzlu'm. Benim. Mesajlarıma bakmayınca böyle yapayım dedim. Yarın gece söyleyeyim artık kim olduğumu sıktı sanki artık."

"Söyle bence de!"

"Yarın gece Muzlu'm... yarın gece." dedi ve ayak seslerinden anladım gittiğini. Gündüz yaptıkları aptallıktan sonra tahmin ettiğim kişi Şans Bilekliği olduğunu kanıtladı. Ve yarın da inandıramadığım kısım görecek onu.

Ben de biliyorum elbette Şans Bilekliği'nin Lalin olduğunu.

Allah'ım bayılacağım heyecandan!

Söz karşısına çıkaracağım diğer bölümde söz!

Ayrıca sanki Neva telif atıcakmış gibi geliyor o yüzden şuraya koyuyorum hesaplarını siz kim kimmiş şey edersiniz artık. NevaDuruu sshinobinoku

Üstteki müziği dinleyin çok güzel

Ayy kaçtım ben bay bay!

Kimsin Sen? | TextingWhere stories live. Discover now