5.fejezet - Túl sok gondolat, túl kevés tény

329 30 20
                                    

Alex és Lucas egészen zárásig ültek a hamburgerező asztalánál. Miután elzavarták őket, mindketten elindultak hazafelé. Alex hazatérése után kiült a tűzlétrára. Nézett ki a fejéből és gondolkodott. Vajon ő volt az? Lucas fejében is hasonló gondolatok keringtek. Vajon ki volt ez a lány...?

- Megjöttem! – Mondta Lucas, és levette a cipőjét az ajtó mellett. A hátizsákját ledobta a szobájába, és visszatért a konyhába. A kis, kerek asztalnál ott ült McKansy, és szokásosan a telefonját nyomkodta, Mark pedig a konyhában járt fel-alá, a kedvenc poharát keresgélve.

- Szia Lucas! – Mondta Mark. Végül nem találta meg a poharat, így elhatározta, hogy dobozból fogja meginni az aznapra vett behűtött sört, és leült Lucas mellé, aki már az asztalon könyökölt.

- Mizu öcsi? – Kérdezte McKansy.

- Semmi különös. Meglett a telóm.

- Mert elhagytad? – Kérdezett vissza ismét McKansy. Lucas és mostohanővére között nem túl rózsás a kapcsolat, de nagyritkán képesek normálisan is beszélgetni. Amikor Mark látta, hogy McKansy nincs olyan kedvében, hogy szekálja öccsét, inkább felállt és elvonult meccset nézni.

- Igen. Meg a tárcámat is, de az nem lett meg.

- Gratulálok nagyokos! Mindegy. Milyen volt az utolsó napod?

- Hosszú, de nagyon király. Eladtam egy csomó mindent, és van egy új törzsvendégünk is.

- Várod már Kanadát?

- Kanadát nem. Az utazást annál inkább. A sulit szintén nem annyira, a kolit eléggé.

- Még mindig nem tudom miért döntötték Kanada mellett. Mehettél volna valami izgis helyre, Kaliforniába, Párizsba, Londonba vagy Budapestre. De hogy pont Kanada... - Lucastól ekkor egy csípős beszólás volt a megszokott, de a fiú most csak ült, és nézett maga elé. – Valami baj van?

- Nem, csak... Ma találkoztam egy lánnyal.

- Uuu! Egy lány?

- Nem úgy! A neve Alex, és pont úgy nézett ki, mint a lány az álmomból.

- Melyik álmodból?

- Tudod, amiben egy edzőteremben voltam ezzel a lánnyal. Először tornáztunk, aztán futottunk, aztán bokszzsákot ütögettünk azután pedig verekedtünk.

- És?

- És... Alexnek pont olyan emlékezetkiesése van, mint nekem. És pont úgy néz ki, mint én. Angliából szökött meg egy árvaházból, aztán a nővel aki örökbe fogadta elköltözött Párizsba, onnan jött ide. A szülei meghaltak, és elvileg van egy bátyja, akit nem ismer, mert amikor elfelejtett mindent, szétválasztották őket.

- Azon agyalsz, hogy te lennél a testvére?

- Mert neked nem feltűnő a sok egybeesés?

- Lehet rá esély... Végül is nem hülyeség amit mondasz. – Mark hallotta mi történik, és közbelépett:

- Ugyan már! Ez ostobaság.

- De Mark, biztos vagyok benne hogy ez nem véletlen. Amiket mondott...

- Csak nem a szőke lányról beszélsz, akinek ma eladtál egy kardot? Ha Alex Williams ezeket mondta neked, akkor sajnálom, de meg kell tudnod, hogy egy törzsgyökeres hazudozó. A szülei most is az egyik szigetükön lógatják a lábukat. Nincs testvére. Születése előtt volt egy nővére, autóbaleset. Később lett volna egy öccse, de halva született. Egész életében Londonban élt, nem fogadta örökbe senki, tavaly cserediák volt Párizsban. A szüleinek megtetszett, hogy nem rontja otthon a levegőt, szóval ideküldték. Ne bízz Williamsben. Csak érdekesebbnek akar tűnni, vagy azt akarta, hogy azt hidd, együtt érez, de a csaj totál kamu.

New Spider in the Web 2 - Újra együtt - The Universe Of Dreams Part3Where stories live. Discover now