Chapter 9: Jutro u Podzemlju

914 82 17
                                    


Maja je bila najstarija Plejada, jedna od sedam Atlantovih i Plejoninih kćeri. Kao i njezine sestre, rođena je na brdu Kileni u Arkadiji te je stoga smatrana i planinskom boginjom. Maja je bila najstarija, najljepša i najsramežljivija. Također je i boginja polja.

U pećini na Kileni, Maja je vodila ljubav sa Zeusom i potom rodila boga Hermesa. O njegovu rođenju govori i homerska himna u njegovu čast.

Njegovu je majku Maju tajno oplodio Zeus te je ona zamotala dijete u povoje, ali je ono pobjeglo dok je spavala. Maleni Hermes je otišao u Tesaliju gdje je Apolon držao svoju stoku, te mu je ukrao goveda i odnio ih u jednu pećinu u šumi blizu Pila, prekrivši svoje tragove. U pećini je pronašao kornjaču koju je ubio, uzeo joj oklop i u njega smjestio kravlja crijeva i tako napravio prvu liru. Apolon se požalio njegovoj majci da mu je Hermes ukrao stoku, ali se vragolasti Hermes već vratio u svoje povoje zbog čega Maja nije vjerovala Apolonovim riječima pobune. Zeus se umiješao i složio s Apolonom, čvrsto i neosporno tvrdivši da je i sam vidio sve događaje. Hermes je zatim počeo svirati na svojoj novoj liri, a Apolon se zaljubio u taj instrument te mu je ponudio stoku u zamjenu za liru. Apolon je tada postao umjetnik na liri, a Hermes je kasnije izumio još jedan instrument - sirinks. Poslije je Apolon u zamjenu za sirinks Hermesu dao kaducej. Zbog ovih je događaja Hermes postao zaštitnik lopova, te svojom snalažljivošću i dosjetljivošću dokazuje kako je i on...-

Perzefona je brzim pokretima zatvorila knjigu, čuvši korake svog novopečenog muža. Još uvijek se nalazila u njegovoj sobi, ušuškana u topli krevet, ne znajući što će Had misliti kada vidi da si je dala oduška nakon što je on otišao u kupaonicu, ne znajući da je ona budna.

Raširila je oči kada je ušao u sobu u onom trenutku kada je ona bila na stolici, protežući se kako bi s teškom mukom ostavila knjigu na previsoku policu sačinjenu od drveta u koju su bili pažljivo urezani sitni ukrasi zbog kojih je bila sigurna da su Hefestova tvorevina. Od straha joj je u jednom trenutku ispala knjiga, našta je ona zastala, budno čekajući muževu reakciju. Odmahnuo je glavom, pognuvši glavu kako bi sakrio mali smiješak, posegnuvši za knjigom, šutke ju stavivši na policu bez imalo muke. Ona je vidno odahnula te sišla s drvene stolice, ne znajući kako će se odvijati sljedeći događaji.

„Sada tvoja soba ima mali kamin."Započeo je hrapavim, jutarnjim glasom. „Voliš knjige, zar ne? "Pitao je, iako je već znao odgovor. Kada je klimnula glavom, nastavio je. „Ugradit ću ti police. Ako ti se sviđa neka od mojih, uzmi ih. Danas te Tanatos vodi u obilazak, tako da ćeš zasigurno vidjeti i knjižnicu. Možeš uzeti koliko god knjiga želiš. Porazgovarat ću s njim." Zadnju rečenicu rekao je više
za sebe.

„Hvala. "Tiho je prozborila, glasa promukla zbog sinoćnjeg plača.
Sneno je protrljala oči, te s oprezom počela proučavati knjige koje je posjedovao. Dok je rastvorenih usnica i fokusiranog pogleda proučavala njihov sadržaj, potajno se divio njezinoj pojavi. Intenzivnog pogleda, stajao je ispred nje, strpljivo iščekujući njezinu odluku.

„Mogu li uzeti ove dvije?"Upitala je bojažljivo, plahog pogleda, pokazujući na knjige.

„Uzmi što god ti srce zaželi. "

Bila je zadovoljna tim odgovorom.
Ponovno je zahvalila, te izašla iz sobe. Kao da je odahnula kada je ispred ugledala istu nimfu kao i jučer. Zasigurno se ne bi mogla snaći u ovom ogromnom prostoru sačinjenom od beskrajnih, mračnih hodnika ispunjenim jecajima duša koje su izgubljeno lutale u potrazi za nepostojećim izlazom.

Popodne je, barem je pretpostavljala, po nju došla čudna, jeziva pojava čije lice nije mogla vidjeti zbog kapuljače koja joj je odjednom postala iritantna.

„Gospodarice, došao sam vas povesti u obilazak. "Bio je podrugljiv. Nešto u njoj se tada promijenilo. Ako mora trpjeti sve ovo, ne mora i porugu drugih nakon svega što je preživjela.

„To vidim."Nasmiješila se. „Usput, zar si toliko ružan da se skrivaš iza kapuljače? Ne polazi ti baš za rukom. Jednostavno zračiš ružnoćom."Bila je zadovoljna svojim zajedljivim riječima, pogotovo kada je začula prigušeno režanje ispod crne tkanine u znaku bijesa i bunila.

„Zaslužio si to. Čujem porugu u tvom glasu i ne sviđa mi se to. Sada sam kraljica Podzemlja i ne želim to baš kao ni ti. Ali, moram prihvatiti to. I jesam. Zato moraš i ti. Tebi je uostalom, lakše. Nije da se događa tebi. Ako već moram proživljavati ovo, želim da mi se obraćaš s poštovanjem, jer jedino tako i zaslužujem. Neću dopustiti podrugivanje nakon svega. " Uzdignute brade, završila je sa svojim govorom. Nenadano, mračna prilika se nasmija, našta se ona namršti ne mogavši protumačiti ton njegova smijeha.

Je li to bila poruga, zabavljanje na njezin račun ili možda prihvaćanje? Malo vjerojatno.

„Znaš, već mi se sviđaš. Dostojna si vladarica, ponosita, dostojanstvena, znaš se povući kada je to potrebno, ali ne libiš se braniti sebe i ostale onda kada znaš da je previše. Had je sretnik."Zacrveni se na njegove riječi, te pođe za njim, spremna na upoznavanje s mjestom na kojemu će biti zauvijek.

"I zamisli ti to... -"Kada je nakon obilaska, Tanatos stao prepričavati njihov razgovor, trudeći se zvučati uvrijeđeno na svoj račun kako bi oraspoložio gospodara, Had je ponosno klimao glavom smiješeći se
u odobravanju.

Nije sumnjao. Sve će ih svojom ljepotom i ponosom oboriti s nogu. Ona će vladati.

A/N

Tanatos:

Tanatos:

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Nadam se da vam se svidjelo današnje poglavlje

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


Nadam se da vam se svidjelo današnje poglavlje. Ubrzo neće više biti sladunjavosti i kreće prava akcija kao i Hadovi ponovni susreti i sukobi sa braćom, a naravno moramo spomenuti i Perzefoninu majku, važan segment u njezinom prošlom životu.

S ljubavlju, vaša Kate🦋

Dubine pakla: Buđenje usnulog vladara✔Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin