Chapter 15: Hermesov dolazak

832 81 7
                                    

Pjevušila je nepoznatu melodiju dok je okopavala zemlju, a šarenilo cvijeća već je polako, ali sigurno mijenjalo ovo mračno kraljevstvo dajući mu potpuno zbunjujuću osobnost.

Iako je njezino tijelo bilo prekriveno prljavštinom i znojem, odkad je ovdje nije se osjećala ljepše. Ipak, bila je zabrinuta. Ovdje nema ni svjetlosti
ni života. Kako će cvijeće preživjeti? Kako će ona preživjeti?

S druge strane, najmlađi grčki bog je sa vragolastim osmijehom na licu ulazio u Podzemlje, zajedno sa svojom letećom obućom i čudnom nervozom u utrobi.

Prilazio je predivnoj prilici iza leđa, a kada se okrenula, istog trenutka ga je očarala svojim nevinim pogledom u srnećim očima.

„Hermese, glasniče bogova, zaštitniče putnika, trgovaca i atletičara, što radiš ovdje?”Začuđeno je pitala Perzefona, uplašeno promatrajući grčkog boga koji je do prije nekoliko dana bio njezin mogući suprug.

„Došao sam kao glasnik zbog-...”
U tom trenutku iz svojih mračnih odaja izađe Tanatos, izvlačeći mač iz crnih, kožnih korica čiji je zvuk smrti napeto rezao tišinu.

„Što ti radiš ovdje?”Ljutito je režao s prizvukom zastrašujuće prijetnje u riječima.

„Došao sam u posjet svom starijem braci. ”Nasmijao se vragolasto, iako mu je u očima tinjala vatra.

„Nešto mi govori da nisi dobrodošao ovdje, Hermese. Bilo bi bolje da odeš istog trenutka. Had će te ubiti kada te vidi. ”Na zadnju rečenicu Perzefona razjapi usta od straha.

„Ma daj? Takva nepristojnost pred jednom damom? Pozovi mi Hada,
ili ulazim sam. ”Uozbiljio se.

„Hermese, nemoj, ne shvaćaš opasnost situacije! Reci mi što si trebao i idi!”Zabrinuto je stavila
ruku na njegovo rame.

„Radi se o tvojoj majci. Morao bih o tome obavijestiti i tvog muža, pošto
je tražila pregovore upravo s njim. ” Nasmijao se i njegova bezbrižna pojava ponovno je izbila na površinu. On je bio jedini bog s površine koji je mogao ući u Podzemlje, te je uvijek bio zadužen za pregovore i prenošenje razgovora ako su ostala braća ikada odlučivala ostvariti komunikaciju s njim isključivo u poslovnom smislu. Ipak, bez Hada i njegove kontrole, svijet bi postao kaos. On je održavao ravnotežu u svijetu. Da nije postojalo mjesto gdje bi mrtve duše otišle i dobile svoju vječnu presudu, duše bi zauvijek lutale i harale vanjskim svijetom te pravile pomutnju i ratove među živima.

„Moja majka? Pregovori?”Srce
joj je ubrzano kucalo na samu pomisao majke. 

„Upravo o tome je gospodar želio razgovarati s tobom. Pronašao je tvoju majku i ispostavilo se da si bila upravu. Povukla je u hram u Eluzini. Htio se s tobom dogovoriti što će dalje i hoće li dovesti Demetru ovdje, ali izgleda da ga je Hermes pretekao. ” Zatekao ju je Tanatosov tihi, hrapavi glas.

„Stvarno?”Nije mislila da će biti spreman na takvu vrstu pregovora. „Onda idemo svi zajedno. ”Rukama je uklonila prašinu s haljine i uputila im nervozan osmijeh.

***

„Jesi li ti lud? Da pristanem na to da moja žena šest mjeseci svake godine provede na površini, a šest u Podzemlju? Jedna riječ. Ne. Prenesi to mojoj dragoj svekrvi. ” Drsko se nasmijao, no u očima mu je tinjao vatreni bijes. Neće dijeliti svoju ženu ni s kim, pogotovo ne toliko dugo, pa makar joj bila majka.

Dubine pakla: Buđenje usnulog vladara✔Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora