20. - Vizsga, avagy minden kezdete

342 26 2
                                    

Minden kedves olvasómnak, figyelem!
A rész tömény történelmet tartalmaz, aki nem szeretné elolvasni, az nyugodtan görgessen csütörtökhöz.

No és... Kérlek benneteket, ha tetszik nektek a könyv akkor szavazzatok, mert ez egyfajta visszajelzés felém, hogy jó-e vagy sem. ^^
________________________________

Hétfő

Sosem gondoltam volna, hogy én az utolsó gimnáziumi írásbeli vizsgámon ennyire fogok majd félni. Reggel gyomorgörccsel keltem, este pedig hajnalban aludtam el azért, hogy mindent tökéletesen a fejembe verjek. A hétvégén semmi mással nem foglalkoztam a tanuláson kívül, hiába tudom, hogy tudok mindent, az érzés nem ugyanaz. Így hát az összes eddigi iratomat magamhoz vettem, és most minden itt van a fejemben. Kész vagyok arra, hogy legyőzzem Jimint.

Jelenleg már bent ülök a teremben, a lapokat már kiosztottam, egyedül a tanár szava tart vissza minden választól. Bár a csengő már rég megszólalt, még nincs nyolc óra, hogy kezdeni tudjuk. Ebben az évben először minden iskola külön feladatlapot kapott, elvileg ugyanolyan nehézséggel.

"612 pont. Győzz le"

Ez az üzenet villan fel a telefonomban egy ismeretlen feladótól, a tartalomból pedig szinte azonnal Jiminre gondolok. Egész vasárnap nem gondoltam rá. Mégis honnan van meg neki a számom? Senkinek nem adtam meg, aki nem a déli oldalon él és született.

- Kezdhetik - csapja össze a tenyerét a tanárnő, én pedig az összes gondolatomat elhessegetve esek neki a különféle tantárgyakból összeállított tesztnek.

Kedd

Tegnap az írásbeli vizsgám elég jól sikerült. Szerintem megdöntöm az eddigi rekordomat. Bár mint kiderült, Jimin írta az üzenetet, mivelhogy az iskola honlapjára kitették az északiak eredményeit, és a fiú vagy 100 ponttal leverte Somint. Nálunk én verek le mindenkit, beleértve Jimint is.

A mai napon a szóbeli vizsgáim lesznek, a történelemmel kezdek, aztán irodalom és a többi. Igazából az idegen nyelveket vettem fel két éve, ezért a vizsgának az érettségi része el fog különülni tőle annak ellenére, hogy egy napon tartjuk, északon a kettő alkalom teljesen elkülönül.

A legtöbbször úgy szokott zajlani, hogy névsor szerint szólítanak, majd tételt kell húzni minden tantárgyból, először csak az érettségihez szükséges tantárgyak - nekem még az idegennyelvek -, aztán pedig külön a minden évben megrendezett országos felmérő, amihez a maradék tárgy tartozik. Az írásbeli része a végzősöknek idén az érettségi volt, ez számunkra a könnyítés. Délen így megy, északon nem.

- Kim Yeo-San, gyere kérlek, te leszel a következő - szól ki az igazgatóhelyettes az ajtón, mire nagy mosollyal sétálok a terembe.

- Szép jó napot! - hajolok meg mélyen a vezetőség előtt, azonban csak hellyel kínálnak, végül kérnek, hogy húzzak egyet. - Koreai történelem - olvasom fel vidáman a cetlin lévő írást, az igazgató úr pedig szintén hasonló boldog arccal viszi el tőlem.

- Pont a legegyszerűbbet húzza ki a legokosabb tanulónk - sóhajt fel a történelemtanárom, a szavaira szinte az előttem ülő tanárok fele felkuncog. - Adjunk neki nehezebbet? - kérdi meg szórakozottan, de leintik és a kezdésre utasítanak.

- A hagyomány szerint az első koreai államot időszámításunk előtt 2333-ban alapították a Mandzsúria felől érkező törzsek. Az első királyság neve Ko-Csószon volt. A városállamok Korea-szerte szövetségbe tömörültek, így alakultak ki a kisebb-nagyobb királyságok. Ezek közül Goguryeo emelkedett ki elsőként az időszámításunk előtt 2. században és a félsziget északi felét, valamint Mandzsúria és Kína egy részét is a sajátjának tudhatta agresszív terjeszkedő politikájának köszönhetően. Goguryeo-n kívül további két jelentős királyság...

If everything were different (Jimin ff.) [BEFEJEZETT]Where stories live. Discover now