21.

1.7K 74 18
                                    

Ráno se probudím s kocovinu. Po chvíli zírání do stropu a přemýšlení o Newtovi a té puse, se rozhodnu mu vyhýbat. Nevím jak se kvůli tomu cítít. Teda jasně že vím jak se cítím, ale nevím jestli mě nepolíbil jenom proto že byl opilej. Navíc je to proti jeho slavným pravidlům, které mi v jednom kuse připomíná, jen když se na mě nějaký kluk podívá, což je celkem často, když tu jsou jenom kluci.

Vstanu z postele. Na sobě mám stejně věci jako včera, akorát jsem si sundala Newtovi mikinu na spaní, aby mi nebylo vedro.

Vyjdu ven, celá se otřesu. Měla jsem si vzít tu mikinu!

Dojdu na ošetřovnu. Opatrně nakouknu dovnitř a když zjistím že je uvnitř jenom Clint a spící Henry, vejdu dovnitř.

,,Clinte?" podívá se na mě, a tak pokračují dál.
,,Co se stalo s Gallym?" řeknu skoro neslyšně.
,,Nezabila jsi ho, jestli myslíš tohle." přikývnu.
,,A Henry?" podívá se na Henryho a odpoví.
,,Dali jsme mu transfúzi, ale bude v pohodě." přisunu si židli vedle jeho postele a kecnu si na ní. Oba mlčíme.

,,Kde je Jeff?" chvíli nic neříká, ale nakonec odpoví.
,,Je na radě, včera se zrušila a nestihli všechno probrat. Myslím, že tě příště předvolají, kvůli tomu co se stalo v labyrintu. Většina si myslí že to muselo být strašný, když si se pak chtěla zabít..." zmlkne, když si uvědomí co právě řekl.
,,Když jsem se chtěla zabít?" pomalu mi to začne docházet, o co tu jde. Prudce vstanu ze židle a vyběhnu ven. Ve dveřích se srazím s Jeffem, ale bez okolků ho obejdu s cílem najít Newta. Nebo Minha.

Nejlépe oba. Když je spatřím napochuduju si to k nim. O něčem zrovna diskutují, takže si mě ani nevšimnou do doby než jim zastoupím cestu.
,,Hej Lett, tak co kocovina?" zavtipkuje Minho, zamračím se na něj a založím si ruce.
,,Hej to byl jen vtip." Newt se tomu zasměje.
,,Taky ti jeden řeknu, jo? Teď jsem se od Clinta dozvěděla, že jste mi lhali o tom že jsem 5 dní byla na marodce a ten ,,můj sen,, jak jste nazvali, byl vlastně skutečnej. Ha ha ha. Vtipný, že?" přejedu z Minha na Newta a zadívám se mu do očí. Sklopí zrak k zemu a to mi stačí k tomu, abych věděla, že je to pravda. Vrazím mu facku.
,,Zrovna tobě, Newte, jsem věřila ze všech nejvíc. Když jsem s tebou předtím nechtěla mluvit, bylo to i proto, že jsem věděla, že kdyby jsi mi řekl že to byl sen, věřila bych ti. Proto jsem chtěla mluvit s někým jiným, abych měla jistotu. Nech mě hádat? Řekl jsi všem že jsem v labyrintu prožila trauma a chtěla jsem se zabít kvůli tomu, proto o tom co se stalo mají mlčet. Tak aby jsi věděl, chtěla jsem se zabít, protože jsem si myslela že mě nenávidíš a už se mnou nikdy nepromluvíš a..." musím se nadechnout protože se mi nahrnuli slzy do očí.
,,Už na mě nikdy nemluv, a až se Alby probudí, požádám ho aby ze mě udělal běžce, ať z téhle díry najdu cestu ven a už tě nebudu muset nikdy potkat..." podívám se na Minha. ,,... tebe taky." setřu si slzy a odpochoduju pryč.

Nemám páru o tom kam jít, do jídelny se zrovna moc nehrnu. Budou tam kluci, navíc i Chuck a Pánvička, vlastně všichni co mi lhali do očí.

Jedinej kdo mi tady nelhal je Thomas, podle mě ani neví, že se něco takovýho stalo.

Zamířím k sítím. Najdu ho skoro okamžitě. Zrovna se totiž chystá na snídani.
,,Hej, Scarlett! Jdeš na snídani?" a mé úvahy byly správné.
,,Ani ne, nemám moc hlad." pokusím se na něj usmát.
,,Tak o co jde?" povzdechnu si a sednu si na zem do tureckého sedu. Sedne si vedle mě a čeká než něco řeknu.
,,Newt a Minho mi lhali. Víš měla jsem takovej incident po Labyrintu, namluvili mi že to byl sen a já si myslela že už začínám bláznit." periferně zahlídnu že mě pozoruje.
,,Takže tebe se několikrát pokusí Gally zabít, málem tě sežerou rmuťáci a pak se necháš zmlátit Henrym, aby ti Gally uvěřil, že tě má pod palcem, ale stejně ti dělá vrásky to, že ti ti dva lhali. Nenech se jima otrávit. To oni udělali chybu ne ty. Oni by se měli bát přijít na snídani ne ty." ušklíbnu se.
,,Něco na tom bude." vyskočí na nohy a mě pomůže vstát. Ještě si skočí pro něco ke své sítí. Pak po mně hodí jeho mikinu přes hlavu.
,,Hele jestli je to pravda a opravdu jsi moje sestra, rozhodně tě v tomhle oblečení nenechám jít na snídani plnou nadržených kluků, kteří si už 2 roky nevrzli." zasměju se. Obleču si ji. Do teď jsem na sobě měla buď svoji mikinu nebo Newtovu. Newt je vyšší než Thomas. Newtova mikina mi včera zakryla i kraťasy, Thomasova ne. Stop!

Vydáme se ke Dvoru. Před jídelnou se zastavím a nakouknu do vnizr přes malé sklo. Všichni už jsou uvnitř a zvesela se baví, krom našeho stolu. Všichni mlčí a zírají do talíře. Naproti Newta sedí Minho a vedle něj Chuck. Normálně sedím na proti Newta já a Minho vedle mě a vedle Newta Chuck, nově vedle něj sedí Thomas.

Asi nepředpokládali, že nepřijdu, a to mě naštve ještě víc.

Thomas se na mě usměje a prakticky mě strčí dovnitř. Vyčítavě se na něj ohlédnu, jen pokrčí rameny a dál mě strká až k Pánvičkovi, kterej mi podá jídlo.
,,Jak je Scarlett?" zamračím se na něj a odejdu. Thomase si nevšímám.

Dojdu k našemu stolu a stoupnu si vedle Minhova neboli mého místa.
,,Pokud vím, tak je to místo moje! Nebo jste mi zase zapomněli něco říct?" byli tak zamyšlení že si ani předtím nevšimli že jsem s Tomem přišla.

Minho se zvedne ze židle a přesedne si vedle Newta, kterej na mě zírá od té doby co jsem je vyrušila.

Sednu si na svý místo a pustím se do jídla.
Thomas se přiřítí o pár sekund později.
,,Čaute lidi! Jak je?"
,,Špatně." odpovím. ,,Včera byla vatra, takže budeme mít na marodce frmol."
,,Hej Newte, tak to bych tam mohl dneska zkusit svojí další práci." Thomas se otočí na Newta, ten nic ale neříká. Podívám se mu do očí a tím ho proberu.
,,Jasně. Ale po obědě tě čeká šichta v kuchyni."
,,Okey."

Dojíme v tichosti. Počkám až Thomas dojí a pak jdeme společně na marodku.

Jak jsem řekla tak se i stalo. Hodně Placerů mělo kocovinu a chtělo se ulít z práce. Všem jsem nařídila ať se staví v kuchyni a něco sní a poslala je zpátky do práce. Neměl mi nikdo z nich lhát. Když pošlu tak 6 lidí do kuchyně ostatní Placeři to vzdají a ani sem nechodí. Thomas je ve vedlejší místnosti a dohlíží na Henryho, aby jsme tu mohli být s Jeffem oba a ne jenom já nebo on. Urychlí nám to práci. Ale teď už je to jedno, když jsem všechny prakticky odehnala.
,,Jak si je takhle dokázala odradit? Pokouším se o to už 2 roky?"
,,Stačí zajít za Newtem a nasrat se." Jeff si přede mne stoupne, s dostatečnou vzdálenosti.
,,Clint mi řekl co se stalo. Že se prořekl. Radši se dneska vyhýbá Newtovi i Minhovi." mávnu nad tím rukou.
,,Nemá proč, Newt i Minho ví že kdyby mu něco udělali nebo ho dali do Díry tak by mě nasrali ještě víc." Jeff se uchechtne.
,,Pravda." pokrčím rameny.
,,Víš chápu tě, proč jsi na ně naštvaná, ale zas chápu i Newta a Minha, proč to udělali."
,,Minho není nejvyšší kápo. I kdyby to byl jeho nápad, to Newt to vyhlásil, ale Minho mi to měl říct. Takže za to může vlastně jen Newt."
,,Mají tě rádi, proto to udělali. Neříkám že to udělali úplně správně, ale stálo se. Kdybych byl na jejich místě, udělal bych to samý..."

,,Ne...New...Newt! Chci... s... ním... mlu... vit!" zasýpe Alby. Jeff se k němu hned nahrne.
,,Skoč pro Newta, měl by být v mapovacím bunkru s Minhem."
,,Den se čím dál tím zlepšuje!" křiknu po cestě ke dveřím.

Scarlett ✔️Where stories live. Discover now