19.

1.6K 76 0
                                    

,,Hej Thomasi, můžu s tebou mluvit?" zeptám se za jeho zády. Zrovna si zkouší práci v zahradách, protože na to do teď nebyl čas. Podívá se na Zarta.
,,Jo klidně jdi. Máš splněno a stejně jako u Scarlett si nemyslím, že je tohle práce pro tebe!" zasměju se společně s ním.
,,Hele, nech mě jo. Snažila jsem se, to musíš uznat." otočím se a nečekám na jeho odpověď. Poodejdu kousek stranou a počkám až mě Thomas doběhne.

,,Hele, mrzí mě to ráno. Byla jsem ještě trochu mimo, takže se tě to vůbec netýkalo. Nechci aby jsi si myslel, že tě nemám ráda, jo?" zakření se.
,,Ahoj, já jsem Thomas." podá mi svou ruku. Skepticky se na ni podívám, ale nakonec si s ním potřesu.
,,Scarlett." usměju se na něj.

Po rozhovoru s Thomasem se rozhodnu najít Chucka. Nakonec ho najdu v kuchyni s Pánvičkou.
,,Čau lidi!" řeknu pro jistotu nahlas, aby se po mě znova někdo neohnal nožem, dnes už po třetí.
,,Čau Lett. Přišla jsi nám pomoct?" nakrčím nos.
,,Ani ne. Užívám si den volna. Myslím, že zítra už mě budou meďáci potřebovat, kvůli dnešní vatře budeme mít nejspíš plno. Však to znáš, jsi tu dýl než já." zatřepe hlavou.
,,Minule jsi tam skončila ty!" chci něco podotknout, ale má pravdu.
,,Fajn. Nemám nic na svou obhajobu." uchechtnu se, abych odlehčila situaci.
,,Pánvičko!? Není tu Scarlett?" otočím se na Jeffa, který přiletěl do kuchyně jako tajfun.
,,Co je, Jeffe?" odkašle si. Asi se mi to nebude líbit.
,,Potřebuju aby jsi šla dohlídnout na Gallyho a Albyho. Newt svolal všechny kápi na radu a Clint musí jít se mnou." povzdechnu si.
,,Ale co když jí Gally zase ublíží?!" ozve se Chucky.
,,Promiň jinak to nejde, jiný meďáci tu nejsou!"
,,Thomas by mohl jít se Scarlett. Mohli by jste to považovat za to že si odpracoval práci u meďáků! Scarlett mu zadá nějakou práci a pak ti řekne jak si vedl?" argumentuje Pánvička. Jeff si povzdechne.
,,Chucku, jdi najít Thomase. Scarlett ty pojď zatím se mnou, vážně spěchám."

Dojdeme na marodku. Jeff mi dá nějaké instrukce ohledně Albyho a pak odběhne pryč. Dovnitř vstoupím, až přijde Chuck s Thomasem.
,,Chucku, jdi pomoct Pánvičkovi, pak tě s Thomasem najdeme." myslím, že se mu ulevilo, že nemusí vidět Gallyho, po tom všem.
,,Tak zatím!" a je pryč.

Thomas už je uvnitř a hádá se s Gallym.
,,No to si ze mě děláte plopáky!? Tohle už je určitě můj trest!" nadává hned co vejdu.
Sednu si na židli na druhé straně místnosti a Thomas se opře o zeď naproti Gallyho postele.
,,Hele co máš vůbec za problém?" zeptá se Thomas. Gally se opře o zeď za postelí.
,,Já mám problém s váma dvěma! Scarlett?" zvednu hlavu a podívám se na něj, protože do teď jsem skenovala podlahu.
,,Jednou jsem ti řekl, že ti nevěřím a že jsem tě předtím už viděl s Tvůrci. A teď přijel Thomas, kterýho jsem viděl taky. Podle mě jste to sem přijeli zničit nebo získat nějaký informace, které Tvůrci potřebují!" přeskakakuje pohledem mezi mnou a Thomasem.
,,Ocitl jsem se tady stejně jako vy všichni, bez vzpomínek, s vymazanou paměti. Nevím, co po mě chceš jako slyšet. Omluvu? Co já vím, co jsem dělal před Labyrintem? Nevím, tak mě nech napokoji. Stejně tak Scarlett!" rozčílí se Thomas. Gally se ale rozesměje.
,,Vidíš? To je přesně o čem mluvím! Něco skrýváš, jinak by jsi tak nevybouchnul. Proč jste vy dva vůbec tady?" poprvé za celou dobu se ozvu.
,,Nejsme tu dobrovolně, aby jsi si nemyslel, že jsme sem přišli změnit tvůj názor. Newt svolal schůzi kápů a my tě máme na starost. Tak sakra zavři tu svou frasnou hubu a všichni budou spokojení!" naštvu se.
,,Oni mají schůzi beze mě? Tak to teda ne!" v tu chvíli se Alby probere a začne kašlat krev. Doběhnu k němu a nakloním ho na bok. Celý se roztřese jako by do něj někdo napálil 300 voltů.
,,Thomasi, přitlač ho k posteli a snaž se ho udržet!" doběhnu ke skříni se všemi léky a injekcemi, které kdy přijeli. Vezmu injekci a lahvičku naplněnou sedativi.

Natahnu určitou dávku a doběhnu zpátky k Albymu. Skloním se k němu a zkontroluju jestli pořád dýchá. Neskutečně se třese a Thomas se ho snaží udržet jak jen to jde, ale moc mu to nejde.

Nahmatám žílu a píchnu mu injekci. Najednou vše přestane. Thomas se na mě podívá a zvedne obočí já jen zakývu rameny. Podívám se zpátky na Albyho.

,,Thomasi!?" podíváme se vzájemně do očí.
,,Myslím, že nedýchá!" začnu mu masírovat srdce, ale vůbec to nepomáhá.
,,Dělej to co já!" naznačím mu aby pokračoval s masáží a já se vydám hledat adrenalin. Vyhážu snad všechno na zem. Injekce s adrenalinem byla až úplně vzdanu, pochybuju, že je kdy použili.

Překročím popadané léky a doběhnu znovu k Albymu a bez přemýšlení mu jehlu vrazím přímo do srdce a vystřídám Thomase na masáži.

Oddechnu si, když mi Thomas oznámí, že nahmatal jeho pulz na zápěstí, které kontroloval celou dobu.
,,Doběhnu pro Jeffa, hned jsem zpět." oznámí mi Thomas, protože já se sesunu únavou na zem a rozdychávám, že jsem právě Albyho zachránila.

Když se můj srdeční tep vrátí k normálu zvednu se ze země a až teď si uvědomím, že je tu podezřele moc ticho.

Gally je pryč

Scarlett ✔️Kde žijí příběhy. Začni objevovat