16.BÖLÜM

9.6K 420 104
                                    

"Cik cik utanma arlanma kalmamış" duyduğum mirltilarla gözlerimi zorla acmaya çalışırken başka bir ses" zaten bu mahallenin iti kopuğu belli değil bunlar normal...kız geçen eczanenin otaraflardada doğum kontrol hapiyla gencecik bir kizcagiz görmüşler artık napıyorsa onla" bunlarda kimdi mırıltı gibi sesle esneyerek" anne noluyo misafirmi geldi sabah sabah" diyip oflarken kolumun birşeye carpmasiyla tek gözümü tamamen açtım.

Bir dakika bu barut!..
Etrafima hızla bakmamla ayağa kalkmam bir oldu.kesinlikle burasi benim odam değil bu barut ta yaptığım...

Barutu ayağımla endişeli bur şekilde durterken kolumdaki saate baktım. lanet olsun okul saatine 15 dakika kadar bişey var...evede gidemem annem sorarsa artık okula erken gittim dicem napiyim yoksa o zengin medeni insandan eser kalmaz beni parçalar.

Yüzümü burusturarak barutu mesafeli bir şekilde ayağımla dürtmeye başladım etrafimdaki iki ortanca yaslarda kadın hala dik dik bize bakıp dedikodu yaparak bize bakarken utanarak kafami öne eğerek aklıma ilk gelen şeyi dedim" kardesimle ikimiz nasilda muza takılıp tasa vurduysak kafamizi bayilip öylece kalmışız"insallah inanmışlardir.

Kadınlarda küt kahverengi saçlı olan kadin elini omzuma koyarak" vahh kızım başınızı mı çarptın iz" ohh inanmisti bee, yüzümde oluşan siritmayı o görmeden bozup Üzgün kızmısim gibi kadına döndüm ve olumlu anlamda kafa salladim.

Diğer beyaz siyah karışımli beline kadar uzanan saclariyla ben güzelim diye bağıran kadin tek kaşı kalkıp diğer yanıma gelerek" ikinizinde aynı anda muza basıp dusmesi biraz sacma" diyip kollarını birlestirerek" ben pek inanamadim" dedi.

İnanmazsan inanma karşim...batıyomu burda yattik sağane

Diyen iç sesime katılırken bir anda yanimda beliren barut dağınık saçlarını karıştırıp " senin inanıp inanmaman hiç sikimde değil...kaç yaşında kadinlarsiniz ettiğiniz dedikoduya bak, bi gözünüz toprağa bakıyo ben sizin yerinizde olsam seccadeden başımı kaldirmaz hacca giderdim" diyince bende dahil üçümüzun agzida' o 'sekli alırken kadınlar cik ciklayarak" terbiyesiz" diyip yanimizdan ayrıldı.

Hızla barutun dizine bir tekme geçirirken o inleyerek küfür mırıldanip" ne oldu şimdi" bide ne oldu diyo mala bak
"Ne mi oldu?..bak sana anlatayım senin yüzünden burda uyuya kaldık,  teyzelrden laf yedi-"telefonum titreyince sözüm yarıda kesildi

Mother arıyor. ..

"Vede anneme yalan uydurmak zorunda kaliyorum" diyip telefonu açtım ve çok uzatmadan hızlıca okula erken gittiğimi söyledim. zaten onlarda yeni kalkmış o yüzden pek sorun olmadı.telefonu kapattığımda tam sinirle bir kez daha dizine vuracakken bu sefer sağ yapıp kurtulurken" bu sefer kanmam" diyip siritarak"bu günlük artık bu kiyafetlerle okula gidicez..neyse pek takmiyolar zaten kiyafetleri, sırf format icabi yani" diyip göz kirparken dağılmış olan saçımı açarak dağınık bir topuz yaptım.

Okula sanki pitbul dalmış gibi bütün gözler bizde şaşkınca bakıyorlardi, Hayır ne var bunda tek serbest kiyafetli bizmiyiz sanki?
Ayy acaba çokmu çirkin görünüyordum...zaten bu kiyafetleride gece gormez diye rahat rahat gitmiştim. sıkıntıyla oflarken önümde elleri cebinde rahat bir şekilde ilerleyen baruta hayretle baktım....paşama bak be dünya yansa umrunda değil

Sınıfın önüne geldiğimizde kapının kapalı olmasından hocanın girdiğini anladım

Ayy ne büyük başarı...afferin sana

bak iç ses o değilde hic kimsenin hocası derse daha girmemiş ama  bizim hoca uyunır uyanmaz kalkmış buraya gelmiş herhalde
Where is the adalet

SERSERİ (barca) - TAMAMLANDI-Where stories live. Discover now