-17-

892 24 7
                                    

POV Donny

''Mikky never gonna happen'' hoor ik Emily nog zeggen voordat de deur sluit. Ik besluit om naar mijn tijdelijke kamer te gaan, en dan maar een appartementje te zoeken. Hoe langer ik hier blijf, hoe ongemakkelijker het gaat worden. Vanwege mijn gevoelens voor haar, die niet wederzijds meer zijn.. 

Na zo'n kwartier wordt er op de deur geklopt, ''Hey.. Wat ben je aan het doen?'' zegt Emily als ze de kamer binnen komt en naast me op bed komt zitten. ''Appartementje aan het zoeken, ik zit je denk ik een beetje tot last.'' mompel ik dan, ''Neenee je bent me echt niet tot last, het is juist wel gezellig met z'n tweeën!'' zegt ze dan met een lach. ''Ik denk dat het beter is, als ik zo snel mogelijk een eigen woning heb. Dan hoef je je niet meer druk te maken om mij'' zeg ik dan, ''Weet je het zeker? Want mij ben je niet tot last.'' zegt ze dan, ''Zeker..'' zeg ik dan en schenk haar een klein lachje. ''Ik ga maar weer'' zegt ze een beetje ongemakkelijk en loopt weer richting de deur. ''Goodnight Em..'' zeg ik dan, ''Night Don..'' en ze sluit de deur..

De volgende ochtend, ben ik al redelijk vroeg wakker. Ik loop richting de woonkamer, waar Emily naar mijn verbazing al zit. Als ik goed naar haar kijk, zie ik tranen. ''Is er iets Emily?'' ik ben ook zo dom he.. Ze huilt en ik vraag nog of er wat is.. ''Nee niks..'' mompelt ze dan. Ik ga naast haar zitten en trek haar in een knuffel, ''Hey.. Je kunt het altijd vertellen he..'' zeg ik dan fluisterend. Ik kalmeer haar even, en dan neemt ze diep adem. ''Mijn moeder..'' ''Je moeder?'' ''Is..s doo..d gev..on..den..'' zegt ze dan uiteindelijk. Ik slik.. ''Wat erg..'' zeg ik en trek haar weer in een knuffel. ''Wil je erover praten?'' zeg ik dan na een tijdje, ze schudt haar hoofd, wat ik volkomen begrijp. ''Als je wilt praten.. Ik ben er voor je..'' zeg ik dan geruststellend. ''Bedankt Don..'' ''Maar ga nou maar naar je training.. Je komt te laat..'' zegt ze dan zuchtend. ''Emily.. Te laat komen is echt geen probleem.. Weet je zeker dat het oke is, als ik je hier alleen laat?..'' vraag ik dan rustig, ze knikt. ''Het is goed.. Ga maar..'' en ik zie dat ze zich nogsteeds sterk moet houden. Ik loop richting de keuken en maak snel een broodje. Als ik de deur uit wil lopen, hoor ik weer gesnik. Ik leg mijn sleutels weer neer, en haast me naar de woonkamer. Ik trek haar in een knuffel. ''Hoe..zoo.. mijn.. moe..der..'' zegt ze snikkend. ''Ik weet het ook niet..'' en ik zie dat ze helemaal in tranen uitbarst. ''Zal ik Mikky voor je bellen?..'' vraag ik dan, ze knikt.. 

Na een klein half uurtje is Mikky gearriveerd, ''Mikky, let goed op haar..'' ''Awhh lieff Donny is beschermend'' zegt ze grijnzend, ''Nee geloof me.. Haar moeder is dood gevonden.. Zorg dat haar ook niks overkomt..'' ze kijkt me geruststellend aan, ''bedankt Mik..'' en ik pak de sleutels en loop het appartementencomplex uit.

''Je bent laat?'' zegt Frenkie dan vragend, als ik aan kom lopen. ''Emily had me nodig..'' mompel ik dan. Frenkie kijkt me grijnzend aan, ''Je bent precies hetzelfde als Mikky'' zeg ik dan lachend, en we lopen samen richting het veld. De training verloopt niet zoals gepland. Ik behoud mijn concentratie maar niet, en blijf maar denken aan Emily.. ''Gaat het wel Donny?'' zegt Matthijs dan die naast me is komen staan. ''Ja gaat wel prima..'' zeg ik dan wat afwezig, ''Ik weet dat er wat is.. Maar focus je alsjeblieft.. We kunnen het niet hebben als je niet in de basis staat morgen..'' zegt Matthijs dan . ''Ik doe mijn best'' en ik schenk hem een klein lachje. 

''Nee stop!'' hoor ik Emily schreeuwen. Ik haast me richting de woonkamer, en zie daar de stiefvader van Emily staan. ''Blijf van haar af'' schreeuw ik dan, en trek hem weg. ''Pardon?..'' zegt hij dan en hij draait zich nu richting mij. Ik slik, ''Ja wees maar bang..'' zegt hij dan en draait zich weer naar Emily toe, en dan zie ik dat hij een mes vast heeft. ''Laat dat mes vallen..'' zeg ik dan, en dan hoor ik de voordeur ineens open gaan, ik zie Mikky bij de deur van de woonkamer staan. Ik wenk naar haar dat ze 112 moet bellen, wat ze ook doet. ''Laat.. Dat.. Mes.. Vallen..'' zeg ik dan, als hij het mes nog steeds vast heeft en zich nu richting Emily beweegt die in een hoek staat. Ik loop zijn richting op en sla hem op zijn kaak, en dan draait hij naar mij toe, ''Godverdomme..'' en hij voelt aan zijn kaak. ''Je gaat hier spijt van krijgen..'' en dan komt de mes in mijn buurt, en wordt het allemaal zwart. 

OEEHH Wat gaat er gebeuren met Donny?! 

Laat maar nog even weten wat jullie van dit boek tot nu ervan vinden! xx En zouden jullie het zien zitten, als er een deel 2 komt na het einde van dit boek? Laat dat ook maar even achter xx

Hopelijk vond je dit weer een leuk hoofdstuk xx


Lovely || Donny van de Beek || VOLTOOIDWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu