-15-

972 24 11
                                    

POV Donny

Doorweekt bel ik aan bij Emily.. Nu nog hopen dat ze open doet.. De deur beneden gaat open, en ik loop door naar haar appartement. ''Jemig wat is er met jou gebeurd?'' zegt ze als ze me helemaal doorweekt ziet. ''Ja de regen..'' zeg ik met een klein lachje. ''Ik maak wel thee voor je, je kunt vanavond wel op de bank slapen..'' zegt ze dan terwijl ze naar de keuken loopt. ''Ehm.. Kan ik een douche nemen?'' zeg ik dan, ''Ja hoor, mijn kamer in en dan die deur daar'' roept ze vanuit de keuken.

Voordat ik de douche instap, leg ik mijn kleren op de verwarming in de badkamer, en laat ze daar drogen.

De waterstralen gaan over me heen, Isa krijg ik niet uit mijn hoofd.. Ik wil niks meer met haar te maken hebben.. Zuchtend stap ik de douche uit, en trek de inmiddels droge kleren weer aan. Ik loop de badkamer uit, en zonder dat ik het door heb sta ik in de kamer van Emily die op haar bed ligt. ''Thee staat op de tafel, ik heb de deken er al neergelegd zodat je kunt slapen..'' zegt ze een beetje vermoeid. ''Sorry als ik je avond heb verpest..'' mompel ik dan, ''Neenee geeft niet'' zegt ze dan, ''Weet je zeker dat ik niet tot last ben..?'' vraag ik dan voor de zekerheid, ''Jij nooit'' zegt ze met een glimlach. ''Naja, welterusten dan maar Em..'' en ik loop de kamer uit. Ze doet echt wat met me.. Ik slik.. Het is mijn fout dat het die ene keer op Ibiza mis ging..

Als het al wat later is, ben ik nogsteeds wakker, en Emily blijkbaar ook. Ze komt de woonkamer binnen en schrikt als ze mij ineens ziet staan. ''Kun je ook niet slapen?'' mompelt ze. ''Nop..'' Ik ga zitten op de bank, en klop naast me op de bank. Emily gaat zitten, met het glas water wat ze had gepakt. ''Film kijken..?'' vraag ik dan, ze knikt. Ze gaat met haar hoofd op mijn schouder liggen en ik sla mijn arm om haar heen. Wat heb ik dit gemist...

Na een half uur de film gekeken te hebben, is Emily op mijn schouder in slaap gevallen. Ik til haar op, en loop richting haar kamer. Daar stop ik haar in, en geef een kusje op haar voorhoofd..  Ik sta weer op van haar bed, en probeer weer zacht terug de woonkamer in te lopen.

De volgende ochtend ben ik al redelijk vroeg wakker, en besluit dan maar een ontbijtje te maken voor Emily en mij. ''Goed geslapen?'' vraag ik als ik merk dat Emily de keuken binnen loopt. ''Opzich wel..'' mompelt ze terwijl ze kijkt wat ik aan het doen ben. ''Ik ga zo wel weer terug.. Spullen etc ophalen." "Ik breng je wel." Zegt ze dan, "Nee dat hoeft echt niet Emily.." "Jawel!" Zegt ze vast besloten, "okeoke" zeg ik dan lachend.

"Zal ik op je wachten? Of ga je direct door naar huis?" Vraagt ze als ik uit wil stappen. "Uhm.. ik wil je niet lang tot last zijn, dus ik denk dat ik direct door ga naar huis." "En vanuit Nijkerkerveen elke ochtend naar Amsterdam rijden?" Vraagt ze dan, "Naja het liefst natuurlijk niet, maar als het niet anders kan." "Je kunt wel blijven overnachten totdat je iets in Amsterdam vindt?" Vraagt ze dan als ik de deur wil sluiten. "Emily ik wil je niet tot last zijn.. en gezien het verleden tussen ons lijkt me het niet echt handig.." "Je bent me echt niet tot last geloof me, en we zijn toch gewoon goede vrienden?" Het laatste stukje zegt ze twijfelend. "Zeker?" Ze knikt vastbesloten. "Dan kun je wel alvast teruggaan, ik pak de auto zo wel richting jou dan." Ik zeg haar gedag en loop richting het appartement van Isa.

Ik pak de sleutel onder de deurmat, en steek hem in het slot. "Omg Donny je bent weer terug!" Schreeuwt Isa, als ik de deur open. En ze springt zowat op me. "Isa.. ga van me af.." zeg ik dan zuchtend. "Wat is er schatje.." zegt ze dan sip. "Weet je nog gister?.." "ja dat weet ik wel.. en ik dacht dat je niet meer terug zou komen, maar kijk hier sta je dan weer!" Zegt ze blij. "Ik kom alleen mijn spullen ophalen.." en ik duw Isa een klein beetje opzij zodat ik erlangs kan. "Komop Donny.. vergeef me gewoon deze ene keer. Jij bent vast ook wel een keer vreemd gegaan.." zegt ze met rollende ogen. Er gaat een steek door me heen.. "Ja maar dat is me nooit vergeven.." mompel ik. Denkend aan Ibiza, toen het gebeurde.. Ik gris mijn autosleutels van het kastje, en pak een sporttas, en stop hem vol met allerlei kleding van mij. "Komop Don.. Vergeef me nou.." ik besluit om haar te negeren, ik doe de sporttas op mijn schouder, en loop met ongeveer al mijn spullen die er lagen richting de deur. Ik sluit de deur met een klap en loop door naar de auto.

Eenmaal weer aangekomen bij Emily, bel ik weer aan. Ik loop naar boven, waar de deur van haar appartement al open staat. "Ik moest van Emily zeggen dat je in de logeerkamer daar kunt slapen." Zegt een meisje wijzend naar een kamer. Ik bedank het onbekende meisje, en loop door naar de kamer. Ik pak al mijn spullen uit, en loop daarna richting de woonkamer. "Ik had me nog niet voorgesteld, Fallon." Zegt ze en ik schud haar hand, "Donny." Ik schenk haar een lach, en ze lacht terug. "Dus jullie hebben elkaar dus ook al ontmoet" zegt Emily dan lachend, die ondertussen de woonkamer is binnen gelopen. Ik knik een beetje ongemakkelijk. "Doe alsof je thuis bent" zegt ze en ze loopt samen met Fallon richting de keuken.

Na enkele minuten gaat de bel? Ik loop richting de deur van het appartement, en zie Isa staan. "Isa wat doe je hier.." zeg ik pissig. "Don ik wil dat je weet dat ik van je houd!" en dan drukt ze haar lippen op me. Dan hoor ik voetstappen, "uhm? Kuch kuch?" Hoor ik eerst en daarna hoor ik iemand slikken. Ik duw Isa van me weg en zie Emily haar staan. Ik zie de pijn in haar ogen, "Isa ga alsjeblieft weg, en blijf weg.." zeg ik zuchtend en duw de deur dicht. Ik zag dat Emily gekwetst was, zou ik kan toch nog een kans bij haar maken?..

Lovely || Donny van de Beek || VOLTOOIDWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu