Kεφάλαιο 7

3.1K 264 46
                                    

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙΝΟ μετά την έκθεση η Κριστίν ξύπνησε μ' ένα περίεργοπροαίσθημα ότι μέσα στη μέρα θα συναντούσε ξανά αυτόν τον απίστευτα όμορφο Ιταλό, που είχε γεμίσει τα όνειρά της με τα μάτια του. Κάθε φορά που τον έφερνε στο νου της χαμογελούσε κι ένα τραγούδι περιπλανιόταν στα χείλη της σ' όλο το δρόμο προς τη δουλειά της. Μπαίνοντας στη γκαλερί ήξερε πως την περίμενε πολλή δουλειά, αλλά δεν άντεχε να μην πει στην Κλαιρ αυτό που είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ, όταν έφυγε από κει. Με μια κούπα καφέ στο χέρι, άφησαν για λίγο τον απολογισμό της έκθεσης στην άκρη και βάλθηκαν να μιλάνε για το "μανούλι" όπως επέμενε να τον αποκαλεί η Κλαιρ. Οι δυο γυναίκες, στο λίγο διάστημα που συνεργάζονταν είχαν αναπτύξει μια ειλικρινή και καθόλου ανταγωνιστική σχέση, που με τον καιρό θα εξελισσόταν σε μια μεγάλη φιλία. Εξάλλου η έμπειρη Κλαιρ έβλεπε και λίγο τον εαυτό της σαν "δασκάλα" μπροστά στην νέα και με λίγες εμπειρίες στους άντρες Κριστίν.

-Σου ζήτησε το τηλέφωνό σου; ρώτησε την κοπέλα μόλις τελείωσε την αφήγηση τηςπροηγούμενης βραδιάς. Η Κριστίν την κοίταξε σαν να συνειδητοποιούσε ότι είχε κάνει βλακεία.

-'Οχι...Μου είπε όμως "θα τα ξαναπούμε", βιάστηκε να συμπληρώσει με ελπίδα στη φωνή, ενώ ταυτόχρονα ένιωθε σαν χαζό δεκαπεντάχρονο.

- Χρυσό μου κορίτσι, αν κάθε φορά που ένας άντρας έταζε σε μια γυναίκα ότι θα τα ξαναπούν, το έκανε κιόλας, δε θα τους είχε βγει αυτό το παρατσούκλι.

- Ποιο παρατσούκλι;

- Γουρούνια. Τέλος πάντων, ξέρουμε τουλάχιστον πώς λέγεται και πού δουλεύει. Κάτι είναι κι αυτό. Τι σκοπεύεις να κάνεις;

-Θα περιμένω, απάντησε η Κριστίν με μια σιγουριά που έκανε την Κλαιρ να χαμογελάσει.

- Ελπίζω να μην γεράσεις περιμένοντας, είπε και πρόσθεσε με τη σοφία της μεγαλύτερης: 'Ενα να ξέρεις. Οι πολύ ωραίοι άντρες είναι συνήθως και πολύ ανασφαλείς, γι' αυτό και δεν κάθονται ποτέ πολύ με την ίδια γυναίκα. 'Εχουν ανάγκη να αυτοεπιβεβαιώνονται συνέχεια. Γι' αυτό μην περιμένεις και πολλά, για να μην απογοητευτείς. Πάντως αν θέλεις να μάθουμε γι' αυτόν, πες μου, υπάρχει τρόπος. Ξέρω τους πάντες στην εφημερίδα που δουλεύει.

Η Κριστίν χαμογέλασε με τη σιγουριά των 27 της χρόνων.

-Ευχαριστώ, αλλά δε νομίζω να χρειαστεί. Θα δεις ότι θα έρθει εκείνος σε μένα και μάλιστα πολύ σύντομα.

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα