45

303 27 5
                                    

Cítil jsem se jako pán života a smrti, byl jsem úplně v transu a byl to nádherný pocit, když jsem spoušť zmáčkl. Kulka však nezasáhla osobu, pro kterou jsem jí určil. 

Marinette

Utíkala jsem na schodiště, kde jsem se zastavila o zábradlí a viděla Adriena jak bojuje úplně smyslu zbavený. Viděla jsem agresi, vztek, povýšenost a obrovské ego. 

"Ten adrenalin ho nakopl až moc." zašeptala jsem.

V tom jsem ucítila tvrdou ránu do zad a přehoupla jsem se přes zábradlí, kterou jsem se naštěstí chytla. Tentokrát to byl rekrut Divize. Z rukávu vytáhl nůž a chtěl mi ho zabodnout do jedné z ruky, kterou jsem se držela. V posledním okamžiku se mi povedlo uhnout a to ho přinutilo se naklonit. Využila jsem toho natáhla svou nohu nahoru a kopla ho do obličeje, zavrávoral tak jsem po něm druhou rukou chňapla a také přehodila přes zábradlí. Zachytil se o několik pater níž a přelezl zpět na schodiště. V tom jsem koutkem oka zahlédla Adriena jak se chystá vykonat popravu a úplně jsem se zděsila. Přehodila jsem ruce, abych byla k nim čelem, odrazila se a skočila. O kousek jsem se zachytila o zábradlí za Adrienem, odrazila jsem se, přeskočila zábradlí  a kopla Adriena, že vystřelená kulka jen o kousek minula hlavu mentora. 

Okamžitě, se prudce otočil a udeřil mě silně do břicha až jsem málem skončila na zemi nebýt zábradlí, o které jsem narazila. On mě však kopl takovou silou, že se ono zábradlí uvolnilo a padalo dolů. Sotva jsem udržela rovnováhu, když mentor skočil po Adrienovi a ten spadl na mě. Padali jsem a mě se podařilo zachytit Adriena a následně se chytit zábradlí v prvním patře. Spadli jsem skoro o šest pater dolů a nezachytit se by znamenalo hodně bolestný pád. Jednou rukou jsem držela zábradlí, druhou adrienovu paži co začala opět krvácet. Blonďák mi to také neulehčoval a kroutil se sebou, že mi sjel a už jsem ho držela jen za zápěstí.

"Adriene." křičela jsem, ale on jako kdyby byl v transu.

Adrien

Rána v mém rameni strašně štípala, byl jsem jako zdrogovaný a opilý zároveň. Nevím co se stalo ani jak, ale cítil jsem, že padám a blíží se můj konec. Byl jsem asi sedm metrů nad zemí, když mě opět za štípala rána a já ucítil pevný stisk. Bolestí jsem se zavrtěl, chtěl jsem padat dál, aby už byl můj konec, ale něco mě  opět chytilo, ale za zápěstí.

Zvedl jsem své smaragdové oči a viděl dívku, která se držela jednou rukou zábradlí a její ústa se pohybovala, jako by se mi snažila něco říct.

"Adriene." opakovala, ale mně vůbec nedocházelo co říká.

"Do prdele, tohle mi nedělej....neupadej zase do toho šoku." mluvila dál a snažila se zvednou svou ruku, kterou mě držela.

Moc jsem jí to neulehčoval, ale nějak se jí povedlo mě zvednout tak, aby si okolo mého těla obmotala nohy a trošku ulevila ruce, kterou mě celou dobu držela.

"Adriene, podívej se na mě..." nedopověděla to.

"Marinette,vzdej se a já Adriena ušetřím." křičel otec...můj otec říkal jsem si v duchu.  Dívka pustila mou ruku a teď se držela obě zábradlí. 

"Gabriely je to tvůj syn." křičela na něj dívka, během toho co udělal gesto a okolo něj se seběhlo pár ozbrojenců.

"Vzdej se nebo zemřeš s ním a to by byla škoda." pokračoval otec.

Podívala se na mě a pak na něj a znovu na mě. V jejích očích byl vidět smutek a bolest. Při pohledu do jejích modrých očích, do kterých jí padaly její neposedné vlasy jsem prozřel. Opět se mi začalo vracet mé staré já se vším všudy.  

Spolu až do konceWhere stories live. Discover now