CATEGORIA A- VIDA ENCADENADA

84 0 0
                                    


Sona el meu mòbil i jo estava dormint i com no, no tenia ganes d'aixecar-me i agafar-lo d'on estava. El deixo sonar i sonar fins que m'he aixecat a les 7:45 que era l'hora que m'aixecava per anar a l'institut, i quan miro que hi ha, vec 46 trucades. Era una exageració però sí. Era la meva amiga Aurora que m'havia trucat, la torno a trucar i m'agafa cridant-me i dient-me que s'havia mort el seu avi. Com que jo i la Aurora ens contàvem tot m'ho va dir i contar fins l'últim detall. Estava plorant com una boja i jo la consolava des de la trucada. Vaig acabar de vestir-me i de tot i vaig anar corrent cap a l'insti perquè feia tard, i de mentrestant me'n vaig recordar que l'Aurora no venia.

Quan vaig arribar a classe el professor em va posar un retard i em vaig asseure i de repent vaig dormir com sempre, desprès d'aixecar-me trobo que hi ha so a 3a hora.

Desprès de 3 mesos ens han donat les notes i com no, he suspès totes. En ensenyar les meves notes als meus pares estava tranquil·la però, els meus pares es van enfadar d'una manera tant brusca i tant rara que em van enviar a un altre institut.

Ho vaig passar molt malament però vaig trobar un amic que ens portàvem molt bé, fins que un dia va aparèixer un altre amic. Era ros i alt i guapet, me'n vaig enamorar.

Però deixe-m'ho estar perquè tenia novia, i no volia fer embolics.

Desprès de mig any vec que m'he tornat estudiosa i treia molt bones notes que abans i vaig pensar que era bona senyal. Els meus pares quan ho van saber igualment em van deixar en aquell institut perquè creien que era una bona opció, però crec que no.

Un dia de tarda estava en un restaurant-bar menjant croissants amb xocolate i de repent ve una noia cap a mi, i em pregunta on estava el supermercat Mercadona i li faig de guia.

Ens hem quedat molt de rato parlant i parlant fins que ens vam conèixer i ens vam fer amigues.

A les deu de la nit me'n vaig a dormir i sento crits del menjador, eren els meus pares que s'estaven barallant i tirant-se coses. La situació era descontrolada i veia que era millor trucar a la policia perquè podia arribar uns certs greus punts. Truco a la policia i desprès de 5 minuts venen. En realitat no sabia que ha passat, i resulta que el meu pare estava amb una altra. La policia va tranquil·litzar els meus pares i van resoldre la situació.

Els meus pares es van separar i em vaig quedar a viure amb la meva mare, en un piset.

Desprès de 6 anys: Hola,em presento perquè no ho he fet. Em dic Laura i tinc 18 anys. Me casat als 17 i ara tinc un fill. Vic a França amb el meu home i el meu fill Aran, i la meva mare s'ha quedat a viure a Girona. He tingut una pubertat complicada però he pogut avançar-la i he sigut forta. Feu el mateix si us passen coses difícils o insuportables com a mi.

Desprès de 10 anys: Ara tinc 28 anys i m'he separat del meu home i ell s'ha quedat amb el meu fill. Però l'únic que penso és en avançar i pensar i fer un bon futur que pugui descansar i estar tranquil·la.

Desprès de 13 anys: Treballo de dependenta en una tenda de roba, m'he casat i estic embarassada. Em trobo bé.

No cal que us conti més perquè ara tinc 50 anys, tinc fills i treballo amb el meu home en una empresa.

Us dic que en la vostra vida el bon futur es crea depent del que feu.

Premi Llibresebrencs 2019Where stories live. Discover now