Part 3.

1.4K 94 12
                                    

A hirtelen jött mozdulattól, ahogy Luke, mint egy tollpihét, elrángatta Andyt, és a földhöz vágta, felsikítottam.

- Luke! - a fiú mitsem törődve velem, oda siet Andyhez, aki egy hirtelen mozdulattal elkapja Luke jobb vállát, majd kitérve ütése elől, poziciót váltanak, így Luke kerül a földre.

Luke izmosabb és erősebb Andynél, valahogy mégis sikerül letepernie őt és hátra csavarnia a kezét. A szám elé kapom a kezem, és egyszerűen nem hiszem el, hogy ez történik.

- Szállj le rólam, te kibaszott disznó! - ordítja Luke, és vergődni kezd Andy kezei alatt.

- Andy, kérlek - felzokogok, és ekkor Andy rám néz.

- Ne aggódj, nem teszek vele semmit - feleli nyugodt hangon, amitől megáll bennem az ütő.
Luke nem adja fel a küzdelmet, a lábaival kapálózni kezd. Andy továbbra is nyugodt, amit nem tudok hova tenni.

- Andy - annyira fáj, ahogy látom a volt barátomat a legjobb barátommal verekedni, -ami igazából nem is verekedés, hanem csupán néhány eltévesztett suhintás és egymásra mászás -, hogy márcsak suttogva tudom Andyt kérlelni. Andy fájdalommal teli arcomat látva kissé megenyhül, majd engem nézve ellöki magától Lukeot és arrébb áll. Lukehoz sietek, aki egy pillantást se vet rám, miközben felegyenesedik.

- Mindent tudok, te rohadék! - Luke liheg, szőke haja hozzá tapad izzadt homlokához. Andy rezzenéstelen arcal fürkészi Lukeot. Régen egyből neki ugrott volna a másiknak, de most olyan... nyugodt.

- Valójában téged mi is bánt, haver? - vonja fel Andy a szemöldökeit. - Talán az, hogy az enyém volt? - vigyorog. Ismerem már annyira Andyt, hogy tudjam, direkt játszadozik Lukekal. - Vagy hogy hamarabb megdugtam? - meglepődök, mikor ezt hallom, de aztán a meglepettség egy másodperc alatt eltünik és dühös leszek.

- Te barom állat!

- Elég, hagyjátok abba! Luke! - kiáltom a fiú nevét, mikor hirtelen megindul Andy felé. Közéjük állok, és a mellkasánál fogva próbálom vissza tartani Lukeot, aki egy pillanatra rám néz, majd vissza Andyre.

- Ne haragudj...

- Hogy megtudtam milyen alak is Andy valójában? Emiatt én nem aggódnék. Szánalmas amit veled tett, Caroline.

- Luke...

- Caroline, én tényleg kedvellek - mondja. - Ezért nem haragszom rád. Viszont kérek egy kis időt.

- Persze. Oké. Megértem - Luke utoljára még Andyre néz, aki nem viszonozza pillantását, majd kilép az ajtón, kettesben hagyva Andyvel.

- Caroline, én tényleg kedvellek - utánozza Lukeot. - Ez most egy szerelmi vallomás volt?

- Oh, fogd be!

CAROLINE [b.2] szünetel Where stories live. Discover now