Prológus

3.4K 208 53
                                    

Caroline szemszöge


Boldogság. Egy szó, egy érzés. Sose voltam ennyire boldog, mint most. Belevágtam egy új életbe, vettem egy nagy házat, és lett két palotapincsim. Holnaptól már a sarki kávézóban dolgozom, és még mindig nem tudom elhinni, hogy van egy dzsakuzzi a hátsó kertben. Boldogan megpördülök a dobozok között és rávetem magam a barack színű kanapémra. Azt hiszem eljött az a pillanat, mikor már nem a hat éve történt dolgokon kattogok. Csak a jelennek élek, és hagyom hogy a boldogság szétáradjon bennem. Izgatott vagyok, vigyorgok és nevetek. Egyszerűen itt minden olyan tökéletes. Úgy döntök a beköltözés alkalmából iszom egy kis pezsgőt, ám amikor a konyhába indulnék, megszólal a csengő. Lassú léptekkel megyek ajtót nyitni, közben copfba fogom hullámos szőke hajamat. Mikor kinyitom az ajtót, egy szőke, kék szemű sráccal találom szembe magam. Kissé meglepődöm, amit ő egy aranyos nevetéssel díjaz.

- Talán zavarok? - kérdezi aranyosan mosolyogva. Fehér ing van rajta, ami félig ki van gombolva. Barna bőre van, de látszik hogy nem viszi túlzásba a napozást, csak épp annyira, hogy egy kicsit barnuljon le. Lábait fekete csőnaci takarja, és bakancs van rajta. Ilyen melegben furának találom a bakancs viselését, de végülis nem az én bajom.

- Hát nem vártam vendégeket - biccentek a nappaliban sorakozó dobozokra. Ő csak bólint.

- Értem - mosolyog továbbra is. - Luke Hemmings vagyok - kezet nyújt, amit el is fogadok.

- Caroline Brooks - mutatkozom be.

- A másik oldalon lakom, gondoltam üdvözlöm az új szomszédot és felajánlom segítségként személyemet - e mondatot úgy mondja el, mint egy jól nevelt kis herceg, amin nevetnem kell.

- Figyelj, Luke. Közölni szeretném veled, hogy ha bármivel is bepróbálkozol nálam, az úgysem fog sikerülni. Nem vágyom most semmilyen kapcsolatra - szögeztem le. Luke elég jól fogadja a kis monológomat, mivel mosolyogva hallgatta végig.

- És a baráti kapcsolat? - vigyorog.

- Az még belefér - kacsintok, amin mindketten jót mulatunk. Behívom Luke-ot és teával kínálom, amit szívesen elfogad.

- Jó hogy végre ismerek valakit. Nem nagyon tudok eligazodni itt egyedül - húzom a szám, és egy nagyot kortyolok a teámból.

- Segítek amiben tudok - ajánlkozik fel mosolyogva. Olyan édes a mosolya, és annyira kedves.

- Köszönöm, Luke.

- Szívesen, Caroline - utánoz, amin kuncognom kell. Luke segít kipakolni néhány dobozt. Amikor megtalálja a fehérneműimmel teli dobozt, gyorsan kikapom a kezéből, és zavartan mosolyogva odébb rakom.

- Köszönöm a segítséget. Egyedül sose végeztem volna - hálálkodom és lerogyok a kanapéra. Még mindig van pár doboz, ami a földön hever, de az rá ér holnap is.

- Máskor is, Caroline - mosolyog. Luke mesél a haverjairól, akikkel délután kettőkor találkozik. Mikor közlöm vele, hogy már negyed három van, felugrik hogy távozhasson, de előtte számot cserélünk.

A nap többi részében igazítgatom a bútorokat, ki takarítok, és lefürdök. Mikor az órára pillantok, meglepve veszem észre, hogy már este hat van. Megszárítom a hajam, majd bebújok az ágyba. Mosolyogva nyugtázom, hogy elég jó napom volt, egy nap alatt sikerült mindent a helyére rendeznem, és még egy barátot is szereztem, aki segítőkész, és kedves. Megigazítom a párnát a fejem alatt, majd lekapcsolom a villanyt, hogy lassan álomba szenderedjek.

CAROLINE [b.2] szünetel Where stories live. Discover now