34. BÖLÜM - Yeni Hayat

11 1 0
                                    

Yıllar geçti. Bir sürü yıl... Her şey herkes o günden sonra dağılmıştı. Çok kötü şeyler oldu.

Annemlere olanları anlattım. Onlar da hemen polisi aradılar ve ihbar ettiler. Evan 15 yıl hapis cezası aldı. Önceden de suçları olduğu ortaya çıktı. Sahtecilik, hırsızlık ve öldürmeye teşebbüs gibi...

O hapse girse bile ben hala olayın şokunu atlatamamıştım. Bunu da çok fazla yansıtıyordum. Maya'ya ve Uzay'a karşı çok kötü davranıyordum. Annemle babam da dahil olmak üzere.

Bir süre sonra babam bana dayanamayıp evi terk etti. Tabi sonra da annem babamın peşinden gitti. Giderken de kaza yaptı. Evet bunları çok kolaymış gibi düşünebiliyorum. Artık normal bir insan olduğumu düşünmüyorum mesela.

Tabii babam da hastalıktan ölünce amcam çekip gitti. Maya da böylece tam mahvolmuş oldu. Ben o sıralar kendimi hatırlamıyorum. Bana teyzem bakmaya başladı. Onu hatırlıyorum. Uzay bana çok yardım etmeye çalışmıştı. Sonra onu da başımdan attım. Böylece çok yalnız bir Melodi oldum.

İşte son olarak Uzay gitti. Ondan sonra da kimse birbirini görmedi. Ben iyileştim çünkü aradan 10 yıl geçti. Artık 27 yaşında bir kızım. Bir adli tıp uzmanıyım. Üniversiteyi ilk yılında olmasa da kazandım.

Mesleğim kafamı dinlemem için çok yeterli oluyor. Sadece kendim cesetleri inceliyorum. Şu an bunları günlüğüme yazmak garip. 10 yıl sonra ilk defa yazıyorum. Günlüğünde bundan önceki sayfa son cümlem " Lütfen unutamayacağım bir intikam al olur mu?... "

Belki de zamanda geriye gitsem her şey yerine oturacaktı. Ha birde Elenora var. Onun da neler yaptığını öğrendim. Tam da beklediğim gibi. Katil olmuş. Parti gecesi Melih'i öldürmüş. O da 22 yıl hapis cezası aldı.

İnsanlar hak ettikleri yerdeler şu an. Ben Melodi Sarah Sall'im ve şu anki hayatımı hak ettiğimi düşünüyorum. Çünkü eğer küçükken o hatayı yapmasaydım böyle olmayacaktı.

......

Önüme yine bir ceset gelmişti. Önümde bana bakıyordu. Gözleri açık gidenlerden bu da.

- Bakalım neden ölmüşsün?

30'lu yaşlarda, kahverengi saçlı ve beyaz tenli bir erkek. Vücudunda darp izi yok. İç kanama olduğu belli. Ama bir dakika... Saçlarının altında bir yara izi var. Yeni açılmış. Sadece baş parmak izi yok edilmiş. Caniye bak sen. Hiç kaçmaya çalışmamış. Bu da ona zarar verenin tanıdık biri olduğu anlamına gelir. Tamam Melodi senden bu kadar . Şimdi rapora yazalım.

Rapora yazarken adamın ismine baktım.

" EFE GEORGE BRUSEN "

Görünce içime bir şey oturdu sanki. Geri çekildim. Şu an karşımda Efe vardı. Ölü bir halde. Sakin olmalıyım. Melodi raporu yazıp kapat ve git.

Raporu yazıp oradan çıktım. İşim bitmişti. Eve gittim. Yarın Elenora'yı görmem lazımdı.

.......

Ertesi gün Elenora'nın yanına gittim. Görüşme günüydü.

- Merhaba Elenora.

- Merhaba Melodi.

- Nasıl anladın?

- Ben hatırlıyorum çünkü seni. Ee n'aber?

- Sana bir şey söylemek için geldim. Abin-...

- Öldü. Biliyorum. Bunu söylemek için mi geldin?

- Nereden biliyorsun?

- Katili söyledi çünkü. Ha ayrıca gardiyanlar da söyledi.

AMNESİAKde žijí příběhy. Začni objevovat