6. BÖLÜM - Oyun

20 2 1
                                    

Maya hala uyanmamıştı. Ben kaldırmaya çalıştım ama uyanmadı. Bu sefer amcama uyandırmasını söyledim. Biz de oyunları düzenliyorduk.

Amcam, Maya'nın yanına gitti. Ona baktığını gördüm. Neredeyse başka bir şey düşünecektim. Sonra seslendi. Maya hala uyanmamıştı. Bayağı seslendi ve Maya uyanmadı. Amcam endişelenmişti. Maya'yı hareket ettirdi. Sonunda uyandı.

- Maya iyi misin?

- Josh. Rüya falan mı bu ya?

- Bayıldın sandım. Neyse hadi gel oyunlara başlayacağız.

- Tabii. Geliyorum.

Maya yanıma geldi. Kısık sesle konuşmaya başladı.

- Endişelendi gördün mü?

- Tek düşündüğün bu mu gerçekten Maya?

- Herhalde bu değil.

- Oo iyi bari.

- Çok güzel giyinmiş. Yine çok yakışıklı. Rüyalarımın beyaz atlı prensi.

- Yine başladık. Oyuna odaklan Maya. Birazcık bile.

İlk oyun eşini test et oyunuydu. Eşler kartlarda yazan sorulara cevap veriyordu. Eğer ikisinin de cevabı aynıysa puan kazanıyorlardı. Herkes eşleşiyordu. Ben Uzay ile oldum. Geriye Josh, Maya, amcamın arkadaşı ve Tuna kalmıştı. Tuna Josh ile eş olmak istiyordu.

- Benim amcam olduğu için biz eşiz.

- Ah öyle mi ben onu 2 saat boyunca burada bekledim. Ayrıca o benim-..

- Devamını anladım. Ben sevgiye karşı kazanamam. Al senin olsun. Oyunu kaybedeceksiniz.

Josh ile Maya oldu. Oyun başladı. Herkes kartları çekiyordu. Biz oyunda çeyrek final , yarı final ve final yapıyoruz. Çok çift olduğu için eleyerek gidiyoruz. Herkes yavaş yavaş elendi. Geriye sadece annem ve babam ile Maya ve Josh kalmıştı. Annem ve babam 20 yıldır evliler yani kazanma oranları yüksek. Zaten Maya ve Josh'un buraya kadar gelmesi bir mucizeydi.

Final başladı. Kartlar yavaş yavaş bitiyordu. Son karta gelmiştik. Maya anlaşılan amcamı çok iyi tanıyormuş. Genellikle sorular onlara kolay geldi.

Soru: Eşine en çok söylediğin kelime.

İşte bu soruda kesin annem ve babam kazandı çünkü Maya ve Josh sadece birkaç kere görüştüler.

Annem ve babam kağıda yazdıklarını aynı anda kaldırdılar. Annem " Tatlım " babam ise " Canım " yazmıştı. Onlar bile bilemediyse Mayaların bilmesi imkansızdı. İkisi de aynı anda kaldırdı. Böyle bir şey olması herkesi şaşırttı çünkü ikisinin kağıdında da " amca denilemeyecek kadar yakışıklı olan çocuk " yazıyordu. Bu nasıl oldu bilmiyorum ama oyunu ikisi kazanmıştı.

Maya:

- Josh görüyorsun kaderimizde var. Nasıl da güzel eş olduk. Hadi bunu kutlamak için sarılalım.

Tam sarılacaklerken Maya'yı durdum.

.....

Diğer oyun kızma biraderdi. Maya sıkıldığı için ara vermişti. Maya kenarda bizi izlerken uyuyakalmıştı. Oyun bittiğinde amcam onu uyandırdı.

- Ah Josh beni uyandırıp duruyorsun sana da kızamıyorum. Neyse bitti mi oyununuz?

Oyunumuz bitmişti. Bir sürü oyun oynadık. Maya çoğuna dahil olmadı. Dâhil olduklarında da amcam ile takım olup kazandılar. Son oyuna gelmiştik. Doğruluk mu cesaretlik mi? Aslında favorim buydu. Genelde hep kavga çıkıyordu bu oyunun sonunda.

AMNESİAWhere stories live. Discover now