25. BÖLÜM - Josh ve Maya

15 2 3
                                    


Ertesi gün kalkar kalkmaz kahvaltımızı yaptık ve denize girdik. Tuna da bizimle yüzmek istiyordu. Annem onu da yanımıza verdi. Çok ileri gidemiyirduk bu yüzden. Kenarında yüzüyorduk sadece.

Dünkü çocuklar birden bizim yanımıza geldiler. Şaşırdım. Onlardan hoşlanmamıştım. Maya ve Uzay hoşlanmıştı. Belki ön yargılı davranıyor olabilirim tabii.

Dünkü çocuğun adı George'du. Onunla beraber yüzüyorlardı. Amcam onları izliyordu. Yanına gittim.

- Amca?

- Efendim canım?

- Sen biraz fazla onları izlemedin mi?

- Kimleri?

- Maya ve George'u.

- Ne? Sen yanlış düşünüyorsun Melodicim. Ben Tuna'ya bakıyorum zaten. Hatta Maya'ya da söyle beraber ileri doğru yüzün.

- Gerçekten mi?

- Gerçekten. Keyfinize bakın.

- Çok teşekkür ederim amca. Sen de olmasan. Bay bay.

Diğerlerine de söyledim. İleri doğru yüzmeye başladık. Çok eğleniyorduk. Diğer çocuklara da alışabilirim sanırım. Arkama baktığım Tuna'nın da kendine bir arkadaş bulduğunu gördüm. Onunla beraber oynuyordu.

- Maya çıkalım mı?

- Olur üşüdüm zaten.

Denizden çıkıp kurulandık. Sonra herkes evlerine dağıldı.

....

Akşam aile geleneği günümüz olduğu evin salonunda toplandık. Yine herkes eşlerine ayrıldı. Bu sefer Tuna'nın da eşi vardı. Denizde oynadığı kız. Onlar da bizimle aynı semtte oturuyorlarmış. Oyun başladı. Hepimiz çok mutluyduk. Bizi bir arsya toplayan geceydi bu gece.

Annem ilk oyunu başlattı. Her zamanki olduğu gibi ilk oyun eşini test et oyunuydu.

Soru: Eşin ile tanıştığın ilk gün.

İlk annemler yazdıkları kağıtları kaldırdılar. İkisi de okul kantini yazmışlardı. Sıra ben ve Uzay'a gelmişti. Biz Uzay ile bizim evin bahçesinde tanıştık. O da öyle yazmıştı. Biz de doğru cevaplamıştık. Amcam ve Maya büyük ihtimal okulun ilk günü tanıştılar diye düşünüyordum ama ikisi de aynı cevabı kaldırdıklarında şaşırdım. İkisi de dedemin 2. düğününde yazmıştı. Ben doğal olarak hatırlamıyordum ama dedemin şu anki karısıyla yaklaşık 12-13 yıldır evli olduğunu biliyorum. Demek ki bayağı küçükken tanışmışlar.

İlk oyunu tabii ki ben ve uzay kazandık. Sonra diğer oyunlarla devam ettik. Son oyuna geldik. Oyun doğruluk- cesaretlik ti.

Oyuna annem ve babam başladı. Annem babama sorduğunda babam doğruluk dedi. Annem de ona "beni hiç uzmek için bir şeyler yaptın mı?" diye sordu. Babam tabii ki hayır dedi. Şişeyi çevirdiğinde soru kısmı bana cevap kısmı Maya'ya geldi. Maya doğruluğu seçti.

- Bana hiç yalan söyledin mi?

Maya kendinden çok emin değildi. Sanki söylemiş gibiydi. Sonunda hayır dedi. Ben sonra ona bunu soracağım. Şişeyi Maya çevirdi. Soru kısmı Maya'ya cevap kısmı amcama geldi. Amcam bir farklılık yaparak cesaretliği seçti.

- Bana sadece 1 kere seni s-...

Maya'ya babamları gösterdim. Maya da vazgeçti.

- Tamam o zaman sadece bu odada en az sevdiğin insana sarıl.

Merak etmiştim kime sarılacak diye. Sonunda gidip Maya'ya sarıldı. Hepimiz gülmeye başladık.

- Josh bizde de biraz akıl var elbet. Sırf bana sarılacağını bildiğim için sordum.

AMNESİAWhere stories live. Discover now