28

22 3 0
                                    

De curând am terminat de citit cartea "Voi fi acolo" scrisă de autoarea coreeană Kyung-Sook Shin. Este o carte pe care am vrut foarte mult să o citesc și a devenit preferata mea. Scriitoarea a spus în final astfel:

"Scrisul se datorează unei pierderi. Căci  procesul prin care treci atunci când pierzi ceva sau pe cineva este și el parte din evoluția scrisului."

Personajele din carte scriu scrisori pe care nu le mai trimit. Aşa și eu, îți scriu aici mesaje pe care nu ți le trimit.

"Cât de mult mi-aș dori să pot păstra timpul într-o sticlă și să-l scot de acolo doar când am nevoie de el."

Dacă s-ar putea face acest lucru aş fi foarte fericită. Am nevoie de timp alături de tine dar și de timp în care să fiu singură. Am multe momente în care sunt singură, doar eu cu mine dar nu mai am momente cu tine... nici măcar nu te mai văd trecând pe stradă. Unde ești?

"Ori de câte ori descriu o anumită perioadă ca fiind "demult", am sentimentul că mă îndrept către ceva. Poate că lucrurile pe care le înțelegem numai după ce a trecut suficient de mult timp ca să spunem că au fost "demult", poate că acestea sunt lucrurile care constituie esența noastră."

Am înțeles demult că nu mai însemn nimic pentru tine și nu am ce să caut în viața ta. Încă doare dar a devenit suportabil.

"Într-o bună zi" sper să înțeleg ce am fost pentru tine iar atunci sper să mă pot uita la tine fără să mă mai încerce toate sentimentele pe care ți le port.


27 februarie 2019

Shoot meWhere stories live. Discover now