4.

581 38 0
                                    

,,Dobrá studenti. Kdo mi poví, co za formuli je třeba pronést pro zahnání bubáka?" optal se směrem ke studentům profesor středního věku, a opřel se o vyřezávaný stůl v rohu místnosti. Odněkud z hloučku se ozvalo slabé ,,ridiculus", nezjišťoval však odkud. ,,Správně. Velmi dobře. Ovšem formule nestačí, jak už můžete z minulého ročníku vědět, je potřeba také vtipná představa, toho na co chcete kletbu seslat." zdvihl prst a pomalu procházel po třídě.

,,Kdo nám půjde názorně ukázat zahnání takového bubáka?" zašveholil a rozhlížel se hloučkem. ,,Nehlaste se všichni." uchechtl se ironicky. ,,Dobrá, udělejte tedy řadu." pronesl klidně, a v tu ránu se s hlasitým dupotem a křikem skupina bradavických studentů snažila dostat co nejblíže k prvnímu místu řady, která se zde tvořila. Snad jen tohle nikdy nedokázal pochopit.
Pouze dva studenti, se poklidně drželi stranou. A tak na konci fronty, zůstal jeden mrzimorskský student s nebelvírskou žačkou z kučeravými vlasy.

Před tím než oni sami přišli na řadu, se vystřídalo spoustu studentů. Jeden z nich měl strach z výpadků proudu, ovšem pokažený blesk se proměnil v barevný ohňostroj. Jedna dívka, zase z hadů přičemž se bubák zforumulovaný do hada proměnil  v zahradní hadici.
Konečně se dostal na řadu Newt. Postoupil o pár kroků před zbytek studentů, kteří zvědavě přihlíželi.

,,Tak pojď Newte. Buď odvážný." uklidnil chlapce profesor, který ke všemu studentům přihlížel. Už od začátku viděl jeho značnou nervozitu. 

Newt proto přistoupil před zahradní hadici, která se začne prapodivně kroutit. Pak se ale začne formulovat v něco mnohem rozpoznatelnějšího.

,,To je neobvyklé. Takže čeho se pan Scamander bojí ze všeho nejvíce na světě?" Profesor chtěl nechat chlapce povědět samotného.

Newt nasucho polkl a nejistě se podíval na profesora.

,,Práce v kanceláři, pane." špitl. Náhle se třídou ozval tlumený smích.

,,Pokračuj Newte." vyzval jej s úsměvem Brumbál.

Obrátil se zpět k objektu, který se utvořil původně ze zahradní hadice, na pracovní stůl, zaplněný všemožnými složkami a papíry. Newt si byl vědom toho že jeho strach je skutečně zvláštní. Namířil hůlkou na věc představující jeho strach, a vyřkl zaklínadlo.

,,Ridiculus!" zvolal a vydechl současně. Nábytek se ihned změnil v prapodivnou poskládaninu, která vyhlížela jako drak.

Chlapec se odebral mezi ostatní přihlížející studenty, a profesor pohlédl na zbývající studentku.

,,Tak Mio, jsi poslední." pokynul profesor a odstoupil od skříně dále. Jakoby snad tušil co by se mohlo z draka zformovat. Ostatně, jako každý rok. ,,Neměj strach. Je to jen bubák." pousmál se povzbudivě.

Dívka s kučeravými vlasy nejistě předstoupila před skříň, a ze tvora se začala utvářet představa Miiného strachu. Zničehonic se místnost zatemnila, a lehce osvětlena byla jen část nacházející se před Miou. Za ní se ozvalo tiché šeptání ostatních studentů. Nikdo netušil co se bude dít.

Objevilo se vyřezávané zrcadlo ve kterém nebylo nic rozpoznatelného. I přesto že Mia stála přímo před ním, její odraz nebyl k nalezení.
Newt Scamander, stál opodál od ostatních přihlížejících, a napjatě pozoroval dění před sebou. Odraz se pomalu začal rýsovat. V zrcadle se objevila dívka, velmi podobná Mie. Měla stejné oči a vlasy. Skoro jako...sestra. Bubák představující tuto dívku, Miu pohlcoval vyčítavým pohledem. Dívce se zrychlil dech, cítila kapky potu na svém čele. Pokusila se zvednout ruku a vyřknout kouzlo. Avšak ruka zůstala vyset roztřesená ve vzduchu.

,,Dobře. To stačí." ozval se profesorův hlas,  který se postavil před dívku, a bubáka zahnal velmi účinným kouzlem zpět do skříně. ,,Pro dnešek to stačí." zabručel, a otevřel dveře od učebny dokořán. ,,Zítra budeme pokračovat."

Stále se mezi hloučkem ozývalo vzrušeně škebetání, zatímco dívka stále němě hleděla na skříň před sebou. ,,Byl to jen bubák Mio. Neměj obavy." uklidnil jí profesor, a sám vyšel ze třídy.

Jen bubák. Tato dvě snadná slova nemohla dostat do hlavy. Nepasovala tam. ,,Byl to jen bubák." opakovala si tiše, a pár metrů za studenty se i s nimi vydá do Velké Síně.

,,Jen bubák..."

Again? (Newt Scamander)Onde as histórias ganham vida. Descobre agora