16

96 1 0
                                    


We zijn opweg naar het strand. Het is niet al te warm maar wel warm genoeg om op het strand te liggen. We stappen uit de auto ik neem Gastón in mijn armen en Caro neemt de tassen. We hebben geluk dat er niet veel mensen zijn. We gaan op onze Strandhanddoeken zitten met Gastón tussen mijn benen die naar de golven kijkt.

- ik denk dat hij het leuk vind om naar te zien. - zegt Agustín.

- omdat hij het nog nooit heeft gezien.

- dan moeten we vaker komen.

- als het met jou is vind ik het goed. Je gaat toch niet weer weg?

- nee, ik ga niet terug van je weg en zeker niet nu ik weet dat ik een zoon heb waar ik van hou. Ik ga je niet in de steek laten dat beloof ik. - hij is even stil voor hij verder gaat.-Weet je ik baal er echt van dat ik ben weg gegaan. Ik had je zo graag geziene met een grote buik waar deze kleine in zat. En ik zou ook graag bij de geboorte zijn geweest. Ik wauw dat ik toen naast je had gestaan om je te steunen en onze zoon geboren te zien worden. Ik hou van je.

- als jij niet was weggegaan was Gastón er waarschijnlijk niet geweest.

- waarom niet?

- ik ben toen vergeten de pil in te nemen omdat ik aan niets ander kon denken waarom je me verliet.

- dus als ik niet was weggegaan had je wel de pil genomen en was Gastón er niet geweest.

- ja. Dat is de enigste reden waarom ik blij ben dat je weg ging. Ik ben blij dat ik Gastón heb, mijn leven zou helemaal anders zijn zonder hem.

- het mijne ook. Ik kan niet meer zonder hem leven, en ook niet zonder jou.

Langzaam komen hun gezichten dichter bij elkaar tot hun lippen elkaar raken. Agustín legt zijn hand om haar middel en trekt haar dichter naar hem toe waardoor hun lippen zich vormen in een kus. Een langzaam en teder kus. Ze gaan uit elkaar door gebrek aan lucht. Ze zien dat Gastón hun aan kijkt met een verwarde blik. Hij is het niet gewoon op te zien.

- even was ik vergeten dat hij er ook nog was. - zegt Agustín.

- ik ook.

- ha ja, ik moet je nog iets zeggen.

- wat?

- mijn moeder komt ons morgen bezoeken. Het probleem is nog wel dat ze niet weet dat ze al grootmoeder is.

- heb je het haar niet verteld?

- wanneer dan? Ik had het te druk met naar jou te zoeken en je te helpen. Ik heb er niet aan gedacht het haar te vertellen.

- het maakt niet uit. Ik begrijp je. Ik denk wel dat ze morgen gaat verschieten als ze Gastón ziet.

- ja, dat denk ik ook.

- komt alleen je moeder of ook je vader.

- mijn vader komt wat later maar hij komt wel. Dat wordt morgen een grote verassing.

We blijven nog de hele dag op het strand tot het donker word het het kouder is. We rijden naar een restaurant waar we met Gastón  kunnen gaan. Ik wil nog eten dat alle mensen naar ons kijken als Gastón begint met huilen. Na het eten rijden we terug naar huis en leggen Gastón in zijn bed. Hij was al in de auto in slaap gevallen. Ik douche me en ga dan ook naar bed. Na tien minuten komt Agustín uit de badkamer met alleen een handdoek om zijn middel. Ik kan niet stoppen om naar hem te kijken. Hij merkt het op en lacht.

- sorry, ik dacht dat je al sliep. En ik was mijn bokser vergeten.

- maakt niet uit. Maar denk er de volgende keer wel aan.

- ik zal het proberen.

Agustín neemt zijn boksen en gaat terug naar de badkamer om zich om te kleden en gaat dan naast Caro in bed liggen. Ze vallen alletwee in slaap.

verborgen babyWhere stories live. Discover now