12

104 3 0
                                    


Ik word wakker en merk dat ik vastgehouden word, ik kijk naast me en zie Agustín met zijn armen rond me. Ik denk niet dat hij weet wat hij in  zijn slaap deed. Ik kijk op de klok en zie dat het half zes is. Ik leg mijn hoofd op zijn borst. Ik voel de warmte van zijn huid tegen mijn wang. Ik had niet gemerkt dat hij geen shirt draagt. Ik ben blij dat hij slaapt, want ik hou er van zo te slapen. Maar ik ben bang dat hij me weer pijn doet. Ik nesetel me beter op zijn borst en val terug in slaap.

Ik wordt wakker door geschreeuw. Even ben ik bang dat ik op een vreemde plek ben, maar dan herinner ik dat Gastón in de kamer naast ons slaapt. Ik wil opstaan, maar blijf liggen als ik iets op mijn borst voel.  Ik kijk en zie Caro op mijn borst slapen. Zou ze het bewust hebben gedaan? Ik hoop het wel. Ik wordt uit mijn gedachten gehaakt door Gastón die terug begint te huilen. Ik leg voorzichtig Caro's hoofd op het kussen zodat ze niet wakker word, dan sta ik op en ga naar Gastón die stopt met huilen als hij me ziet.

- hey kleine man, hij bent ook vroeg wakker. Kon je nog niet even langer blijven slapen, zodat ik nog wat langer met je moeder kan slapen?

Gastón lacht naar zijn vader. Agustín haalt hem uit zijn bed verandert zijn luier, geeft hem eten en gaat terug naar zijn kamer waar Caro nog slaapt. Hij gaat terug naast Caro liggen en legt Gastón tussen hun in.

Na een half uur wordt Caro wakker en kijkt naar de tijd, het is 8 uur. Gastón moet al een halfuur geleden wakker zijn geworden. Ze wil opstaan maar een arm houd haar tegen. Ze kijkt om en ziet Agustín die haar arm vast houd.

- waar ga je naar toe?

- naar Gastón, hij moet al lang wakker zijn.

- ik denk dat je dan toch moet blijven liggen en wachten.

- waarom?

- ik ben hem een halfuur geleden uit bed gaan halen. Ik heb hem een nieuwe luier aangedaan en heb hem eten gegeven. En nu lig hij hier te slapen.

Caro kijkt naast Agus en ziet Gastón tegen Agustín aan slapen. Het ziet er zo schattig uit.

- kom terug liggen.

Caro gaat terug liggen en kijkt naar Agustín die naar haar kijkt. Bijde kijken elkaar aan zonder iets te zeggen. Totdat Caro uit haar trance komt.

- bedankt dat je het hebt gedaan.

- ik heb gezegd dat ik voor hem zou zorgen. Je hoeft dit niet meer alleen te doen, ik ben er nu. Ik weet dat we niet samen zijn maar ik wil niet dat Gastón daar onder lijd. Ik wil ook voor hem zorgen.

- ik vind het goed. Nu moet ik niet meer zo vroeg opstaan.

- hey ik ga niet alles doen. Jij mag ook wel eens vroeg opstaan voor hem, en als ik gaan werken ben moet jij ook voor hem zorigen of als je ook moet gaan werken bij iemand anders.

- ik werk niet meer. Van Ruggero moest ik stoppen om voor Gastón te zorgen. En ik wil ook niet meer bij hem werken.

- nu mag je wel werken maar ik verplicht je niets. Alleen wil ik niet dat je ergens gaat werken wat met die idioot te maken heeft.

- die idioot is Ruggero, neem ik aan.

- ja.

Ze blijven even stil. Gastón wordt wakker en kijkt naar zijn ouders die naar hem kijken. Hij lacht waardoor zijn ouders het ook doen.

- nu je wakker bent gaan we spelen, en laten we mama zich klaarmaken.

Agustín staat op met Gastón in zijn armen. Carolina kijkt naar zijn borst die nog steeds naakt is. Ze kan haar blik niet van zijn lichaam houden vooral niet van zijn buikspieren. Ze zien er heel sterk uit. Ze volgt hem tot hij de kamer uit is. Staat op en gaat douchen.

verborgen babyWhere stories live. Discover now