Hoofdstuk 22

1.4K 44 2
                                    

Binnenin zit een klein plat doosje. Ik barst in lachen uit. Dit is vast het idee van Mila. Ze houd ervan om mensen te foppen. Ik pak het doosje en maak het open. In het doosje zit een blaadje. Ik pak het blaadje uit de doos. En lees:

(Dit is de brief. Emma's gedachte)
Omdat wij jou zo goed kennen hebben wij een raadsel ding achtig iets bedacht. Als je je afvraagt hoe we dit allemaal hebben geregeld dan moet je wachten tot nooit. Serieus moet dat. Je eerste aanwijzingen zijn 3 brieven in je kamer. Waarom nou. In brief 1 staat wat je mee moet nemen. Da's wel handig. Brief 2 waar je heen moet en brief 3, tja dat zei je dan maar.

Liefs,
Death

Zoals jullie waarschijnlijk al door hadden, heb ik een hekel aan raadsel ding achtig iets. Ik kreun en val achterover op mijn bed. Helaas gaat dat fout en lig ik twee tellen later op de grond. Ik vloek binnenmonds, maar sta wel op. Ik loop wat rond en zoek ondertussen naar de brieven. Ja, ik moet toch wat doen.

Na 10 seconden zoeken vond ik de eerste brief al. De brief lag op mijn boekenplank. Ik leg hem neer op mijn bed. Ik maak ze zo meteen allemaal tegelijk open. De tweede duurde iets langer, maar het duurde als nog maar 1 minuut. De derde kon ik echt niet vinden.

Ik riep Jullian. Hij komt meteen en vraagt: 'Wat is er?' Ik geef hem eerst de brief die ik al gelezen heb en laat daarna de twee brieven zien die ik gevonden heb. Hij snapt meteen wat ik wil van hem. Hij zegt lachend: 'Geweldig dit. Daar ga ik je dus echt niet mee helpen.' Hij lacht verder terwijl ik een zuur gezicht trek. Ik duw hem uit mijn kamer en ga weer verder zoeken.

Na wat lijkt een eeuwigheid (5 minuten), vond ik de brief. Hij lag onder een boek. Ik pak de brieven en ga op bed zitten.

(Dit is de brief. Emma's gedachte)

Brief 1:

Wat moet je meenemen.
Je moet je zwarte jurkje met die schoenen fijn om te weten welke en dat tasje meenemen.

De volgende brief ligt in de keuken.

Liefs,
Death

Brief 2:

Waar je heen moet.
Je moet naar de keuken en daar een brief zoeken met je volgende opdracht. O, fijn. Nog meer opdrachten.

Liefs,
Death

Brief 3:

De laatste brief. Had ik nog niet door hoor. Aangezien we weten dat je raadsels leuk vind is dit 1 groot raadsel. Moet dat nou. Het zijn 9 brieven met elk 1 woord. Als je al deze brieven  hebt gevonden, moet je het nog ik de goede volgorde zetten. O, leuk (sarcastisch). Dan weet je waarom we dit doen. Yes, eindelijk. Het word van deze brief is:

Gewoonweg

De volgende brief ligt in de keuken. Joepi, weer drie brieven om te vinden.

Liefs,
Death

Ik haat mijn leven. Waarom heb ik deze vrienden. Ik stop de brieven in mijn zak en loop naar de keuken. Ik pak een appel en zie daaronder een brief liggen. Ik pak hem op en leg hem op het aanrecht. Ik eet eerst rustig mijn appel op en ga dan op zoek naar de twee andere brieven. Die vind ik gelukkig sneller dan de brieven in mijn kamer. Wat eigenlijk best raar is, want de keuken is groter dan mijn kamer.

Ik ga op het aanrecht zitten en pak de eerste brief der bij. Dan bedenk ik me en spring van de aanrecht af. Ik loop naar de koelkast en pak daar een blikje cola uit. Dan ga ik weer op het aanrecht zitten en pak eerste brief.

The badgirlWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu