Hoofdstuk 4*

2.6K 68 2
                                    

Ik moest godverdomme 2 trappen op. Moest ik nou echt op de 2 de verdieping slapen? Als ik bovenaan ben zie ik nog een deur. Er zit ook een knop op de zijkant. Ik druk de knop in en deur gaat open.

Ik zie een muur staan. Ik loop erheen en sta stil. Hoe in vredesnaam moet ik naar binnen toe. Ik wil bijna mijn ouders al  roepen om te vragen wat voor een grap dit nou weer is. Maar ineens voel ik wat gekriebel over mijn lijf heen. Dan zie ik het. Ik word gescand. En dan ineens hoor ik: ' Alarmen zijn uitgeschakeld. U heeft toegang tot de kamer.' Ik ben benieuwd wie er allemaal toegang hebben tot mijn kamer. Precies als ik dat denk begint de stem weer te praten: 'Uw ouders en Julian hebben toegang tot de kamer. Als U wilt dat er nog meer mensen toegang hebben, moet u dat melden bij uw vader.' De muur gaat open en ik loop naar binnen. Zo wat een goede beveiliging allemaal. We gaan toch volgende week naar het internaat. Het is een uurtje rijden hiervan af. 

Mijn kamer is wit en er staat een wit bed in. Ook zijn er 3 deuren en mijn dozen. Ik loop naar de eerste deuren trek hem open. Daar zie ik een inloopkast. Ik loop naar de tweede deur en als ik die open doe, zie ik een zwarte badkamer met een toilet, douche en bad. Mooizo. Ik loop mijn kamer weer in en dan zie ik een brief op mijn bed liggen. Ik pak hem op en ga hem lezen.

 Ik pak hem op en ga hem lezen

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Lieve Emma,

Zoals je waarschijnlijk al had gezien is je kamer nog niet ingericht. In 1 van de dozen zit zwarte en blauwe verf. Ook zitten er kwasten en kranten in. Je mag je eigen kamer verven. Morgen gaan we naar de winkels om spullen te kopen en eventueel ander verf.

Liefs Pap en mam

Oké, ik wil nog witte en rode verf. Dus verven word het niet. Ik loop naar de derde deur en zie dat daar de gang is. Ik zoek de trap en loop naar beneden. Ik loop naar de keuken, pak een zak chips en loop naar de woonkamer. Daar zie ik mijn ouders. Ik zeg: 'Ik wil nog wat verf dus ik kan niet gaan verven. Wanneer komt Julian?' 'Die komt volgende week als jullie naar het internaat gaan.' 'Ik ga wel koken; zeg ik. 'Wat ga je koken?' vraagt mijn vader nieuwsgierig. 'Dat zal je wel zien; zeg ik geheimzinnig.

Ik loop naar de keuken en pak de spullen voor mijn beroemde pasta. Dit recept heb ik van mijn oma geleerd. Zij heeft gezegd dat het recept een familie geheim is  en alleen de dochter het leert. Waarom ik het kreeg en haar dochter niet, is dat ze geen dochter heeft en ik ben de oudste kleindochter. Dus ze had besloten dat ik het leerde.

Als ik dood ga voordat ik het aan mijn dochter of kleindochter heb geleerd, bestaat het recept alleen nog op papier. En dat is in het dagboek van mijn oma. En die is goed opgeborgen in een kluis.

Ondertussen dek ik de tafel alvast. Als ik de pannen op tafel heb gezet roep ik mijn ouders. Zodra mijn vader ziet wat we eten, snelt hij aan tafel. Het is zijn lievelingseten. 'Waarom wil je het recept niet vertellen?' zeurt mijn vader als we klaar zijn. Ik antwoord: 'Dat heb ik al verteld. Het is een familie geheim.'

Na het eten ruim ik af. Ik loop naar de bioscoop. Ik pak popcorn en cola en zet de film The Avengers op. Zodra de film is afgelopen loop ik naar mijn kamer en ga slapen.

-------------------------------------------------------------

Ik heb toch besloten dat ze naar een gemixt internaat gaan. Ik denk dat ik daar leukere verhaal mee kan schrijven. Dus de rest van het verhaal zal wel een klein beetje anders zijn.

Wendy

The badgirlWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu