30.

326 22 4
                                    

Budim se u 7 sati kao i svako jutro. Stanem pred ogledalo i vidim svoje crvene i natečene oči. Otuširam se i presvučem.
Obukla sam crvenu košulju, crnu suknju koja je dosezala do koljena te crne štikle.

Naravno, i našminkala sam se

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Naravno, i našminkala sam se. Malo sam se duže zadržala pa sam otišla do pekare i kupila si nešto za jesti, a kavu ću popiti na poslu. Otišla sam u svoju ordinaciju. Ušla je Jessica.

Jessica: "Dobro jutro, Tina. Kako si?"

Tina: "Dobro jutro i tebi. Pa valjda sam dobro. Svaki dan isto. Osjećam onu neku prazninu."

Jessica: "To je normalo. I nakon deset godina ćeš ju osjećati, ali moraš naučiti živjeti s tom prazninom. Govorim ti za tvoje dobro."

Tina: "Znam, ali ne mogu." - skliznula mi je suza niz obraz.

Jessica: "Ja ću ti pomoći. Uvijek ću biti uz tebe. A sad posveti se pacjentima"

Tina: "Evo, sam da se malo sredim" - otišla sam do umivaonika i osvježila se. Ubrzo su se pacjenti počeli redati. Bilo ih je više nego inače, ali sve sam stigla. Oko 19 sati sam izašla iz ordinacije i krenula kući. Pred bolnicom je stajao muškarac. Bio mi je okrenut leđima, ali mogla sam primjetiti njegovu smeđu kosu te jaka ramena. Podsjetio me je na Jamesa. Nemoguće da je to on. Ne, on je u Munchenu s Danielom. Okrenuo se. To je stvarno on. Pogledala sam ga od glave do pete. Nije se puno promjenio, samo je bio nekako tužniji nego inače. Kad sam shvatila da buljim u njega, skrenula sam pogled. Počeo mi se približavati.

James: "Tina..."

Tina: "Ja-James" - jedva sam izgovorila. Čim je progovorio podsjetio me na sve naše trenutke. Suze su mi počele teći niz lice. James mi se približio te mi obrisao suze.

James: "Ljepotice, nemoj plakati. Ljepša si kad se smiješ." - moram priznati da me taj nadimak opet vratio u prošlost. I jako mi je godio. Ali razum mi je govorio: "Budi čvrsta. On te prevario. Nemoj mu dopustiti da ti to opet učini." 

Tina: "Nemoj me tako zvati. Nisam ja nikakva ljepotica." - počela sam vikati na njega te sam skupila posljednje atome snage i maknula se o njega. Čula sam kako me doziva, ali se nisam okretala. Potrčao je za mnom i uhvatio me je za ruku.

Tina: "Auč" - izgovorila sam jer me uhvatio za ruku po kojoj sam se rezala. Brzo sam istrgla svoju ruku iz njegove. Nadala sam se da nije vidio zavoj.

James: "Zašto ti je ruka u zavoju? Što ti se dogodilo?"

Tina: "Nije važno. To tebe ne zanima"

James: "Kako me ne zanima kad sam te pitao? Molim te reci mi"

Tina: "Neću ti reći" - opet su mi suze počele teći. Proklete suze. Nije čekao ni trenutak, odmah ih je obrisao. Godio mi je njegov dodir, ali nisam  mu mogla samo tako oprostiti.  Približio mi se i zagrlio me je.

James: "Znam sa me još voliš. Vidim da nisi skinula narukvicu" - prošaptao mi je na uho.
Istrgla sam se iz njegovog zagrljaja.

Tina: "Da, istina je. Volim te i nikad nisam ni prestala. Zato nisam skinula narukvicu. I ako baš želiš znati zašto mi je ruka u zavoju, to je zbog tebe. Zbog tebe sam svake noći plakala i povremeno se rezala. Zbog tebe!" - vikala sam.

James: "Molim te dopusti da ti objasnim" - vidjela sam kako mu se oči sjaje. Samo što nije počeo plakati.

Tina: "Žao mi je James. Ne mogu. Vrati se Danieli. Zbogom" - zaustavila sam taksi te rekla vozaču svoju adresu. Volim ga svim svojim srcem, ali onu sliku koju mi je Daniela pokazala ne mogu zaboravit. Ne mogu mu oprostiti.

Vozač: "Gospođice, stigli smo" - trgnuo me glas vozača..

Tina: "Aha, hvala Vam" - rekla sam te mu pružila novac. Dogegala sam se do stana se si napravila kupku. Skinula sam odjeću sa sebe te polako ušla u kadu. Godilo mi je. Trebalo mi je to da me opusti. Koliko - toliko. Zaspala sam u kadi.

James POV
Srce mi je puklo kada mi nije dopustila da joj objasnim. Kad je rekla ono zbogom i kad je sjela u taksi. Sad sam 100% siguram da je Daniela bila u našoj kući i dala joj onu sliku. Kad sam dolazio, u džep sam stavio njen zaručnički prsten. Vratit će ona taj prsten na ruku. Osvojit ću ju opet. Oprostit će mi. Mora. Vratio sam se u hotel i razmišljao što ću sljedeće učiniti. U moju sobu je ušao Leon te smo razgovarali.

Tina POV
Budim se u kadi. Ukočila sam se. Shvatila sam da sam zaspala u kadi. Polako sam ustala te se obukla. Obukla sam majicu bez rukava i trenerku. Taman za spavanje.

Legla sam i dugo nisam mogla spavati

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Legla sam i dugo nisam mogla spavati. Uzela sam mobitel i listala novosti na instagramu. Dobila sam poruku.

Znam da je kasno, ali imam ponudu za tebe tj. prijedlog. Ako želiš možemo sutra napraviti "girl day" pa da se družimo cijeli dan. Da se malo opustiš.

Bila je to poruka od Jessice. Naravno da sam prihvatila. Sutra ionako imam slobodan dan. Odgovorila sam joj te spremila mobitel. Ubrzo sam zaspala.

Ne mogu vjerovati. Ovo je već trideseti dio. Hvala vam svima koji me podržavate, koji čitate priču i kojima se sviđa priča. Nadam se da vam se sviđa nastavak i da ćete ga što više komentirati Također, ako možete, recite prijateljima da pročiraju priču.

Ako vas nešto zanima, pitajte u box. Svima odgovaram.

- read
- vote
- comment
- share
- follow me

Samo ljubav ostaje (James Rodriguez)Where stories live. Discover now