36.Bölüm (En Ölü Arkadaşım)

1K 170 91
                                    

Angel cevap vermeyince uzun süredir sessiz kalan Laxus "Ben anlatayım." demişti genç kızın kafasını eğmesinden bir saniye bile gözünü ayırmadan.

"Senin düşündüğün gibi Yukino senden nefret etmiyordu, asla da etmedi." Dedi sakin kalmaya çalışarak. "Aksine seni o kadar çok seviyordu ki ikizinin başına açtığı dertlere katlanamadı."

Yukunmuştu Lucy Angel ile göz göze gelmeye çalışırken. O kızın gözlerindeki ifadeyi merak ediyordu ama görme fırsatı olmamıştı şimdilik.

"Yukino Angel ile karşılaştıklarında bir kardeşi olduğuna çok sevinmiş ilk önce ama daha sonra onun sana yaptıklarını öğrenince telaşa düşmüş."

Herkesin gözü Angel'a odaklanmışken o yere bakmaya devam ediyordu.

"Çünkü senin hastanedeki halini görmüştü, gerçekten ruhsal bir çöküntüdeydin. Üstüne bir de Angel olayı abartarak anlatıp senin..." Sinirle gözlerini Angel'a çevirdi. "Tecavüze uğradığını söylemiş."

Laxus Lucy'nin donup kaldığını görünce kısa bir süre bekledi devam etmek için. Günlüğü okurken içine yerleşen o korkunç üzüntü gitmiyordu bir türlü.

"Ve Angel Yukino'ya baştan sona yaptığı her şeyi itiraf etmek zorunda kalmış, sonra da tüm bu sırların altında zihinsel olarak ezildiği gibi annesinin vefatı da üstüne binince..."

Laxus daha fazla devam etmeden elindeki kağıdı Lucy'e uzattı. "Bu Yukino'nun günlüğünden düşen bir mektup...." Sesindeki kırgınlık kimseden kaçmamıştı genç adamın. "Sanırım sana son sözleri." Dedi gözlerini kardeşine dikerek.

Lucy elleri titreyerek mektubu aldıktan sonra kalbinin gereğinden fazla hızlı atmaya başladığını fark etmişti. En yakın arkadaşının ona son cümleleriydi elinde tuttuğu kağıtta yazanlar.

Kağıdı açmadan önce son kez Angel'a baktı ve bu kez onunla göz göze gelmeyi başardığında yüzündeki üzüntüye şahit oldu, merak ettiği gibi.

Sonra mektubu açıp ilk önce sayfaya bir göz gezdirdi. Yukino'nun yazısı diye geçirdi içinden birlikte okula gittiği zamanları düşünerek.

Acı bir tebessümle "Onun inci gibi olan yazısını hep kıskanmıştım zaten." dedikten sonra mektubu okumaya başladı sessizce. En yakın arkadaşıyla arasında geçen son iletişim kırıntısı buydu çünkü.

En iyi arkadaşım Lucy'e,

Nasıl başlamak istediğime dair hiçbir fikrim yok aslında bu yazıya. Belki de sıcak bir meraba demeliydim. Beni hatırladığın gibi kalmak isterim ne de olsa. Seni her zaman seven neşeli arkadaşın olarak.

Ben aslında üzgünüm demek istiyorum. Gerçekten çok üzgünüm, Lucy. Hem de çok üzgünüm. İkizim Angel'ın başına açtığı her şey için çok üzgünüm. Bunların hiçbirini yaşamanı istemezdim.

Onun beni hastalık derecesinde koruma isteği olmasaydı sen o herif tarafından yaralanmayacaktın! Bu olay hayatında ve bedeninde bir iz olarak kalmayacaktı ama benim yüzümden böyle bir şeyi yaşamak zorunda kaldığını düşündükçe senden nasıl özür dilerim bilemiyorum.

Ve şu Sting olayı... İkizim ve eski sevgilim, en yakın arkadaşımı aldatıyor, düşününce fazlasıyla trajikomik bir durum ama senden bu sırrı saklamanın ağırlığı üzerime binmiş durumda, bir türlü kurtulamıyorum.

Sting konusunda sana hiçbir zaman kızmadığımı bilmeni isterim çünkü sana söylememek benim tercihimdi. En başında biraz zorlandığımı söylemek zorundayım çünkü sizin yanınızda onu hiç tanımıyormuş gibi davranıp sana yalan söylemek fazlasıyla canımı sıkan bir durumdu.

İstenmeyene Aşık Olma Sorunsalı (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin