Hoofdstuk 6: Suprise!

3K 158 10
                                    

[ Elise ]

'Een vuilnisbelt?! Serieus een stapel afval?!' En ik nog denken aan een surpriseparty. Zie je Elise niemand geeft om je. De kantinevrouw weet ook niet wat ze ziet want haar mond staat open. "Ik ehm denk dat we verkeerd zijn" zegt ze dan. waarop ik alleen een stomme oh kan brengen terwijl ik diep van binnen een vreugde vonk voel, naast al mijn nieuwschrierigheid.

Sorry snelle wisseling van persoon anders klopt het niet...

[ Kim ]

Waar blijft El nou?! Ze hoort hier al lang te zijn. Hmm, ik hoop maar dat ze op tijd komt. En precies op dat moment zie ik een geblinddoekte Elise binnenlopen. Ik geef een seintje dat iedereen naar zijn of haar verstopplek moet en dat het licht uitgedaan moet worden. Zo te horen gaat Elise's blinddoek af want ik hoor een klein gilletje dat volgt met "wat is dit?" en daarop het teken van Kate de kantinemevrouw "okee." Het licht gaat aan en dan "SUPRISEEEEE!" Iedereen staat op en danst, zelfs Jasper doet mee. Nu is het mijn beurt. Met verschrikkelijk veel zenuwen loop ik het podium op en begin met mijn speech:

Alles wat schuin gedrukt is bij de speech, is niet wat Kim zegt maar iemand anders doet/zegt. snappie?

"Lieve, lieve, lieve Elise,

Tja waar moet ik beginnen. Waarop ze een lacherig gezicht trekt. Je bent soms erg bot en ze kijkt verdrietig, nee grapje hoor. Je bent een schat van een meid. De stoerste, liefste, coolste, mooiste waarop Jasper ehum zegt en Elise een zuur gezicht naar hem trekt, leukste, gezelligste, gewoon alles beste vriendin die je je maar kan wensen. Ik weet nog hoe ik je ontmoet heb:

We waren alle twee 2 en jij kwam wonen in mijn buurt, natuurlijk heel toevallig naast mij. Het leuke is dat we alle twee een balkon hebben en die naast elkaar staat. Dus jij en je onhandige en eigenwijze handjes en beentjes gingen zo naar het dak toen je even alleen op je balkon was. Je kwam daar te hangen en ik zag het je kon elk moment naar beneden flikkeren tot ik riep 'MAMA MAMA, HET NIEUWE BUURMEISJE HANGT AAN HAAR BALKON ZE KAN ELK MOMENT VALLEN, HELPPP!' Mijn moeder en jou moeder die net kwam kennis maken renden als een speer naar boven en haalde jou er af op mijn balkon. Je balkondeur werd tot je door had dat het gevaarlijk was wat je gedaan had op slot gezet en jij mocht die avond bij mij logeren. Ondertussen ligt Elise in de slappelach. We hebben de hele avond over koetjes en kalfjes geklets en werden om 2 uur toe geroepen 'KIM EN ELISE SLAPEN NU!' Ondertussen ligt iedereen in de slappe lach. En we waren dus 2... Toen gingen we elke dag afspreken en we logeerden niet normaal vaak. Nou zo zijn wij beste vriendinnen geworden. Ondertussen hebben we een strandstoeltje aan het balkon gehangen zodat we met noodproblemen meteen naar elkaar kunnen bijvoorbeeld toen jou koelkast leeg was sms te je: S.O.S! En je kwam als een speer naar me toe ik bang dat er iets heel heftigs was en jij zei lekker droog 'Mijn koelkast is leeg!' Die herinneringen met jou vergeet ik nooit. El, pannekoekvreter, trappenteller, of gewoon Elise je bent het leukste en betrouwbaarste meisje ooit! Ik kan je alles vertellen en andersom, je staat altijd voor me klaar en ook andersom. Ik houd zielsveel van je en we gaan elkaar nog vaak genoeg zien. Onze vriendschap kan NIET stuk! Wij zijn 4 handen op 1 buik, 2 druppels water of gewoon Elise en Kim door dik en dun. We hebben misschien ups en downs maar het is altijd leuk met jou! Weet dat ik je verschrikkelijk ga missen en dat we altijd samen blijven! Om altijd samen te blijven geef ik alvast mijn cadeautjes":

Ik loop het podium af met mijn grote AH boodschappentas en pak het eerste cadeautje er uit: twee kettingen met op alle twee een half hartje en op de een Best en de ander Friends. Dit is zodat we elkaar nooit vergeten. Ze pakt het uit en roept: "Ahhh dankje Kimmie!" We doen hem om en binden hem met elkaar. Verder geef ik nog schilderijtjes die is zelf beschilderd heb met onze herinneringen. Dan nog allemaal kleine dingetjes. "En nu Elise komt het belangrijkste cadeau: Onze 13 jaren samen heb ik altijd een foto van ons gemaakt dus ik heb een waslijn met allemaal kistjes er aan op elk kistje staat het jaartal, op elk is 1 foto van dat jaar." "Aah wat lief Kimmm, dit had echt niet allemaal gehoeven." "Het grootste komt nog El." "El, trek aan dit touw als ik go zeg, en hier is je gitaar ik wil dat je je liedje speelt." "Maar, maar, ma..." Begint ze. "Geen gemaar," kap ik haar af. "Ik weet dat je het kan El, zing over hem!" "Niemand snapt dat het echt gebeurd is."

[ Elise ]

"Okee" zeg ik dan maar twijfelend. Ik weet het niet. Ik moet nu over hem zingen, die gast heeft me veel aan gedaan dit liedje had ik over hem genaakt en voor hem gezongen. Ik ga het gewoon doen. 'Kom op Elise je kan het!' Spreek ik mezelf toe. Ik loop het podium op, doe me gitaar goed, trek aan het touw als Kin go zegt en daar komt een foto van onze eerste ontmoeting en dan speelt het door naar alle foto's op de waslijn, iedereen roep aah inclusief mezelf en dan begin ik:

Refrein

Everything that you want I Will have it for you!

But you have to change and accept it.

Promiss me, promiss me, that you do your best!

I hope that I can beleve you oe oe oe!

Rap (hoort bij refrein)

So, don't do it again, no oh o.

Don't do it yeah! don't do it yeah! yeah! yeah!

Now we can start over, start over, wo-oow!

You are just a boy and I'm just a girl!

I give you a chance, and you have to take it.

Yeah now, yeah now!

Refrein

We can do did!

Yes, yes, yes!

You have one chance to let me see that you can change!

Just do it! doo itt!

Refrein

Er komt een super groot applaus en iedereen vraagt waar dit lied over gaat. steeds zeg ik: "gewoon verzonnen." terwijl dat natuurlijk niet waar is. Ik ben blij dat ik het gedaan heb maar ik heb ook wel weer een klote gevoel door hem.

De rest van de dag is super leuk met mega veel cadeautjes. Zoveel cadeautjes dat Kim's moeder ons moest ophalen en we de fietsen achterin hebben gepropt, (ze hebben een mega auto) en mijn ouders konden natuurlijk niet halen want die waren druk. Eindelijk thuis in bed aan het nadenken over vandaag. Morgen komt de hele klas afscheid nemen dus niet alleen Kim. Ik weet niet of Joep ook komt. O jaa, Thomas en Lydia hebben ook nog een zzzzuper lieve speech gegeven. En toen begon de partyyyy. Uitgedacht en wel maak ik me klaar kruip weer terug mijn bed in en doe het licht uit. 'Slaaplekker Elise,' zeg ik tegen mezelf omdat mijn ouders er weer niet zijn.

Zwetend word ik wakker. De droom, hij was er alweer! Wat betekend het nou?! Ik heb werkelijk geen idee misschien moet ik maar even naar buiten, frisse lucht scheppen.

Weer terug mijn bed in val ik als een blok in slaap en gelukkig nachtmerrieloos.

Sorry dat ik het verhaal een paar x onderbrak. Hopelijk is het goed.

Please comment, vote, follow? Hoeft niet mag om mij blij te maken😏😊

Daag xx

Het internaatWhere stories live. Discover now