Hoofdstuk 8: New-York

3.1K 176 15
                                    

[ Elise ]


Als ik 29F gevonden heb ga ik zitten naast een jongen van een jaar ouder of zo. Ik moet lang vliegen, dus dat wordt nog wat... Wel chill dat ik in de betere klasse zit kan ik tenminste een filmpje kijken. Ik kijk wat dingen en kies dan voor the Fault in out stars.

"Die film is leuk he?" zegt de jongen naast me opeens, als de film afgelopen is. "Ja inderdaad! Wel heel zielig."

"Tja, dat is zo met die films..." Zegt die bot terug.

"Huh, wat bedoel je daar nou mee? Vind jij het dan niet erg?" Zeg ik bot terug. Hij reageert niet meer, dus dan vraag ik maar wat anders.

"Hoe heet je eigenlijk?"

"Jim, jij?" Zegt hij alsof net niet gebeurd is.

"Ehm Elise. Zeg ik een beetje afwezig terug. Hoe kan die nou zo snel verande... "Waarom ga jij naar New-York?" Onderbreekt hij mijn gedachtes.

"O ehm, mijn ouders hebben me op een stom internaat gezet: die helemaal Nederlandse, en jij?"

"Wat grappig ik ga ook naar dat internaat alleen ik zit er al twee jaar, het valt best mee hoor."

"O mooi, dan ken ik iemand,"antwoord ik blij.

"Haha, weet je al in welke klas je komt?"

"Havo 4 B, dacht ik. Mijn eerste vak morgen is - weet ik wel zeker -mentorles want dan moet ik me voorstellen."

"Leuk! Dan zit je bij mij!" Zegt Jim enthousiast. "Maar let niet op alle irritante mensen hoor."

"Zoals?"

"Aandachttrekkende meiden, badboys, etcetera."

"En jij zegt dag je geen badboy bent?" Vraag ik met een grijns op mijn gezicht.


Hij grinnikt en mompelt uiteindelijk iets van, dat zul je wel zien. Zo praten we verder en is de reis snel voorbij. Jim heeft geregeld dat we samen er heen kunnen rijden en zo zitten we dan naast elkaar in een taxi, rechtstreeks naar het internaat. "Hoe oud ben je?" vraag ik dan.

"17 hoezo?"

"Nou ik ben bijna 16 en hoe kunnen wij dan in dezelfde klas komen?"

"Ik ben vorig jaar blijven zitten door omstandigheden," zegt hij wat minder blij. Hij heeft een bedroefde uitdrukking op zijn gezicht en kijkt naar zijn vans. Ik vraag me af wat er is. Zal ik? Nee toch? Of.. Oké ik doe het gewoon..

"Ehm welke omstandigheden als ik vragen mag?" Zeg ik zo aardig mogelijk. "Gaat je niks aan," bromt hij. Ik mompel wat terug en kijk - zonder te snappen wat er net aan de hand was - uit het raam. Alles flitst voorbij: de bomen, huizen groot en klein, gewoon bijna alles. Uiteindelijk kom je in de stad zelf, zo groot en mooi heb ik nog nooit gezien. Ik schrik wakker uit mijn gedachtes door de kerktoren die aangeeft dat het zes uur is. We rijden verder ik zie veel steegjes, musea's, grote winkelstraten en mega wolkenkrabbers! Ik kan het gewoon niet geloven, ik ben serieus in New-York. Ik zag ook een keer op televisie dat er in Amerika een dorpje Nederland heet, het enige wat ze kunnen zeggen in het Nederlands is: Nederland haha, en dan spreken ze het nog verkeerd uit ook. Maar ja, nu ga ik naar een helemaal Nederlandse internaat, en ze zeggen dat het ook nog een van de beste is. Zo slecht kan het niet zijn, toch? Ook al ga ik Kim verschrikkelijk missen, nu ik het over haar heb stuur ik haar meteen een sms'je. Hmm waar is mijn mobiel... Ik kijk om me heen om mijn tas te zoeken, maar die ligt in de achterbak. Wacht had ik hem niet? Ja dat had ik. *Smart ehum ehum* Ik pak mijn mobiel uit mijn zak, dat ik dat grote ding niet eens voelde. Als ik onze chat open zie ik dat ik al 5 berichtjes van haar heb:

Het internaatHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin