43●Diavolul●

1.5K 153 44
                                    

                      Next la 100 de voturi

O scurta intrebare : Am probleme daca mi se face foame la 4 dimineata si in drumul meu spre bucatarie imi gasesc telefonul si scriu acest capitol, si-l tremin abia acum ,gen am probleme grave?






Timpul trece cam greu avand in vedere ca sunt la lectii. De ce lectia de geografie este atat de plictisitoare? Poate pentru ca eu, personal sunt dusman inrait cu ea. Sa ma impuste cineva... oricine... va rog... nu mai pot suporta chinurile astea."suspinele si vaitarelile lui Kate veneau treptat si se amplificau la fiecare fraza spusa de prof.

"Mai ai sa te smiorcai flamingo?" se revoltase Lucifer cu o mutra de milioane.

In urma acestei afirmatii, frumosul meu "gentleman" a luat o lovitura zdravana de la sadica
Sincer o respect. Ea este cea pe care n-am auzit-o niciodata sa vorbeasca despre baieti, adica despre procesul scarbos. Nu a vrut niciodata sa-mi vorbeasca despre trecutul ei, dar nici nu vreau sa o presez. Este o fata puternica si nu neg faptul ca e si foarte frumoasa.

"Auzi, nu ma scoate din pepeni boule" se adresa ea iubitului meu cu o dorinta nebuna de-al ucide. Din pacate pentru ei proful le reperase imediat cearta, atragnd mare atentie la ceea ce a spus Kate.

"Domnisoara Dumitrache atentie la vocabular si ceea ce are legatura cu cearta ta cu Domnul Munteanu o veti putea clarifica in orele de detentie."spuse profu arcuind o spranceana.

Profu nostru de geografie este un barbat care e imposibil de numit urat, avand un corp bine facut, parul saten, un pic mai inchis la culoare ca al meu, ochii caprui si o inaltime admirabila, dar nu mai inalt ca ,Cristi, dar chiar si cu toate aceste calitati era un pisalog de tot renumele.

"Precis"maraise sarcastic Lucifer.

"Aveti careva proteste Domnule Munteanu?"spuse profu provocator.

Se vedea de la o posta ca cei doi nu erau cei mai buni prieteni si cel mai probabil cred ca profu vrea sa-i cauzeze belele.
Cristi, ca un ultim tampit muscase de-ndata momeala. Sarise ca ars de pe scaun cu maxilarul inclestat. Profu facuse ochii cat cepele cand Lucifer se apropia de el treptat, lent si totodata rapid, orientat si totodata impunator.

"Frate baiatul asta poate fi mai perfect de atat?" Imi spusesem in gand.

Intr-adevar ceea ce ma atragea cel mai mult la el este nivelul ridicat al pericolului. El este tacticos si periculos in masuri egale.

Liceul intreg la poreclit "Diavolul" din ce motiv? In primul rand Cristi este periculos,  rau si intimidant. In al doilea rand el a fost player-ul scolii, avand o infatisare nici nu e de mirare. Cristi chiar poate fi catalogat ca Lucifer.Spre mirarea tuturor care asteptau o lupta pana la scaun cu rotile au fost profund dezamagitu, pentru ca,Cristi iesise val vartej pe usa. Inainte ca sa se facut nevazut, proful vru sa se mai joace un pic cu focul

"Nu uita sa treci pe la director in birou, daca tot iti-e in drum."

Ranjetul profului se marise pana la urechi, incepand sa rada isteric.

"Ai grija dupa ras vine plans."spuse Calin si imediat mutra profului cazuse Intr-o incruntatura adanca.

"Ai careva probleme cu asta Domnule Racoveanu?"spuse el negru la fata de ciuda.

"Da! Am. Si daca Cristi are un pic de respect pentru ca esti mai mare si ai studii superioare, atunci sa stii ca eu nu le am." cu astea spuse Calin si-l infrumusetase cu un pumn un bot din tot sufletul si iese si el pe usa. La momentul dat eram uluita ce devotament are Calin fata de prietenul lui cel mai bun. La scurt timp sunase de repaus si clasa s-a golit instant. Am luat-o la fuga printre multimile de elevi.

M-am oprit in pragul usilor din curtea din spate, atunci cand l-am vazut pe Cristi fumand. Ma apropiam incet, un pic nesigura, daca ar trebui sau nu sa-l deranjez acum. Imediat ce m-a observat privirea i se domolise, de parca si-a gasit linistea interioara.

"Imi pare rau" cuvantase cand ma apropiasem de el.

"Pentru ce?"spusesem nedumerita.

"Pentru fumul de tigara spuse aruncand tigara pe jos.Se apropiase un pic de mine si de indata parfumul sau ai mirosul tigarilor ma inpandise. Acel miros ii insufla mai multa barbatie decat avea deja.

Cristian Munteanu | Lucifer |Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum