26# úlomok-Kráska a Zviera

4.1K 343 69
                                    

„Dočerta, som taká nervózna!"  vyhŕkla Hailey a dobehla za mnou už v kostýme Belle. Keď predo mnou zastala, spadla jej sánka.

„Doparoma, Mellisa! Vyzeráš tak sexy!" 

Vyprskla som do smiechu.

„Len vyzývavo," zapriadla som a Hailey sa rozosmiala.

Mala som na sebe čiernu úzku blúzku s hlbokým výstrihom, čiernu krátku sukňu s opaskom, sieťované čierne pančušky a odvážne topánky s ihličkovým opätkom, na ktorých som sa pred pár dňami takmer zabila. Dievčatá mi urobili make-up. Zvýraznili najmä oči, ktoré mi teraz svietili ako mačke, na perách som mala po prvýkrát tak tmavý rúž. Bordový, ktorý sa už prikláňal k hnedej farbe. Vlasy mi zopli do drdolu a niekoľko prameňov nechali voľne trčať, aby mi lemovali tvár a trčali aj zo samotného drdola. Vyzerala som presne ako prefíkaná čarodejnica.

„Zvládneš to. Si skvelá herečka," stisla som jej ruky.

„Ďakujem, Mel," objala ma.

„Pripravte sa! Čochvíľa začíname! Zviera, hostia, služobníctvo a čarodejnica na scénu!" vbehla do zákulisia Millerová. Stuhla som a zhlboka sa nadýchla.

„To dáš, Mellisa!" plesla ma Hailey po zadku. Nadskočila som a zazrela po nej, no ona sa len smiala. 


Sledovala som skrytá v tieňoch, ako na javisku Noah oslavuje svoje narodeniny. Všetci sa mu poklonkujú, vtierajú a nikto na neho nepovie krivého slova. Všetci sú unesení jeho krásou, odvahou, múdrosťou a mocou. A potom som mala prísť ja. Čarodejnica, ktorá to všetko zničí. Zhlboka som sa nadýchla, zdvihla tvár a vyšla na javisko, zaujato si obzerajúc hostí. Kútikom oka som zbadala divákov, no nemala som čas hľadať konkrétne osoby. Som tu, aby som zakliala namysleného kráľa. Hra začala.


Scény sa striedali, v zákulisí sa herci potkýnali o seba, vracali sa z pódia a zase naň liezli. Tento chaos bol tak známy. Na pódiu sme boli vyrovnaní a dokonalo hrali svoje úlohy, no len, čo sme sa stiahli do tieňov, vydýchli sme si a pred ďalšiu scénou bol v zákulisí zmätok. Všetci boli úžasní. Akoby ani nehrali divadlo, ale priamo žili dejom, postavami. Zrazu sme boli niekým iným. 

Zviera sa bilo s Gastonom, Kráska behala v pozadí, aby sa vrátila z návštevy otca, kde zistila, že na Zviera plánuje Gaston s priateľmi zaútočiť. Gaston bodol Zviera pod rebrá, priamo keď do komnaty vbehla Kráska. Zakliaty kráľ zareval, Belle vypískla. Zviera všetkou silou odhodilo Gastona. Muž spadol z veže. Zviera padlo na zem. Belle sa k nemu vrhla a po lícach jej stekali slzy. Chytila Zvieraťu tvár a položila si ju do lona. Ospravedlňovalo sa. Pomaly zatváralo oči, Belle prosila, aby ich nezatváral. Položila si čelo na to jeho a zašepkala: Ľúbim ťa. Na scénu sa nahrnuli herci, ktorí hrali sluhov, so zlatou látkou a skryli Krásku aj Zviera. Vystúpila som ja a opakovala slová kliatby, ktorú som uvalila na pyšného Kráľa. Kráčala som pred zlatou látkou, sluhovia ako ozvena opakovali moje slová. Stratila som sa a so mnou odchádzali aj sluhovia berúc so sebou zlatú látku, ktorá odhalila zamilovanú dvojicu. No, Zviera viac nebolo Zvieraťom. V lone Krásky ležal mladý muž. Otvoril oči a pohladil plačúce dievča po líci. Belle pozrela na Kráľa a šťastne sa usmiala. Kráľ si ju k sebe pritiahol do bozku. Pousmiala som sa, keď sa skrútili k sebe, chrbtom k divákom. Naklonili hlavy ako pri bozku, no ich pery sa o seba ani neobtreli. Odtiahli sa od seba a potom si skočili do náruče. Opona sa zatiahla. Ozval sa potlesk. No, ešte mal prísť jeden výstup. 

Kráska aj Zviera sa pratali preč. Odtiahla sa falošná komnata a pritiahli stromy. Sam Craigen utekal  na pódium, šmykol sa po dlážke a zostal ležať. Opona sa opäť zdvihla a diváci prekvapene zalapali po dychu. Gaston nezomrel. Pomaly, ubolene sa staval na nohy. Padal, vzdychol od bolesti, ktorú mu spôsobil zakliaty Kráľ aj pád z veže. Poobzeral sa okolo seba. Zaklial. V ten moment som vystúpila na scénu ja.

Úlomky sklaWhere stories live. Discover now