11# úlomok-Pod maskami

4.7K 318 42
                                    

„Halloween! Ako ja tento sviatok milujem!" nadchýňala sa Hailey. Žiadny sviatok tak nezbožňovala. Tento rok, ako aj každý, usporiadala veľkú párty v maskách. Vyhnať rodičov z domu nemala nikdy problém a jej brat stál vždy pri nej.

„Tento rok si dám však väčší pozor a zamknem väčšinu izieb. Aby sa mi niekto preťahoval v dome... Fuj, viete, koľko sebazaprenia ma stálo vymeniť obliečky? Charlieho takmer porazilo, keď nejaká hus v jeho izbe prišla o panenstvo," pokrčila nosom.

„Treba ti s niečím pomôcť?" prehodila April.

„Dajte to vedieť čo možno najväčšiemu počtu. A Kelsey, keby si mohla zariadiť nejaký ten alkohol. Myslím, že ho nebude dosť. Mel, ak by sa ti dalo, dones z roboty tú skvelú nátierku."

„Jasné, nie je problém," žmurkla Kelsey. Keď treba alkohol, nie je pre ňu problém ho zohnať. Viem len, že jej ex, s ktorým zostali skvelí priatelia, je jej kumpán. Ale odkiaľ to berú, je mi záhadou.

„Požiadam Jean," sľúbila som.

„Výborne," potešila sa Hailey.

„A dúfam, že kostýmy máte poriadne premyslené. Žiadne hovadiny ako plastové masky cez celú tvár a čierny plášť. Trošku si dajte záležať!"

„Nemusíš sa báť," objala ju Chloe okolo pliec a vtisla jej bozk na krk. Hailey sa usmiala.

„Stretneme sa teda po vyučovaní u mňa, dievčatá," v rýchlosti sa s nami rozlúčila a každá sme sa vydali na svoju hodinu. Hailey sa nemusí báť, že prídeme iba v maske cez tvár. Každá sme si dali záležať. 

Vyučovanie prebiehalo celkom v pohode. Na obede som si opäť prisadla k Moralesovi. Práve som si otvorila colu, keď mi pípol mobil. Nadvihla som obočie, keď som otvorila konverzáciu.



LoganJames: Nemôžem sa dočkať tej párty.

MellisaCampbellová: Párty?

LoganJames: Hej. Kelsey už dala vedieť aj Adamovi. Príde aj s Chrisom.

Prezradíš mi tvoju masku? ;)

MellisaCampbellová: Budeš ma musieť spoznať. ;)

LoganJames: Haha, beriem to ako výzvu.

Vsadíme sa opäť? ;)

MellisaCampbellová: Jedna stávka bohato stačila. Nebudem riskovať aj svoje úspory. ;)

LoganJames: Neprišla by si o peniaze ;)



Na poslednú správu som sa len usmiala a nechala videné. Mohla som tušiť, že Kelsey pozve Adama, Chrisa a Logana. Dylan na mňa hľadel s nadvihnutým obočím. Čosi mi napadlo. Hailey predsa vravela, aby sme zohnali, čo najviac ľudí.

„Prídeš na dnešnú párty k Hailey Rogersovej?" prehodila som nenútene. Morales zvraštil tvár.

„Hádam si nemyslíš, že ja som pozvaný," krivo sa uškrnul. Prevrátila som očami. Pesimista.

„Všetci sú pozvaní, ako každý rok," mykla som plecom. 

„Neviem," znela odpoveď.





K Hailey som došla ledva lapajúc dych. Zo školy som utekala domov po kostým, keďže sa všetky nachystáme u Hailey, potom do reštaurácie–v ktorej brigádujem–po nachystané chlebíčky od milej panej a nakoniec k samotnej kamarátke. Z domu sa ozval brechot. Čoskoro sa otvorili dvere a objavila sa teraz strapatá kamarátkina hlava. Usmiala sa na mňa a vzala mi tanier s chlebíčkami. Vošla som dnu a okamžite sa na mňa vrhla zlatá srsť. Zlatý retríver ma oprel o stenu a nadšene vrtel chvostom ako šialený. Jazyk mu visel z papule. Kostým mi spadol na zem.

Úlomky sklaOnde as histórias ganham vida. Descobre agora