S E X T O N

88 4 4
                                    

Söndag
Jag knackar på dörren och Martinus öppnar. Jag ler mot honom men han ser lite bekymrad ut. Jag går in och tar av mig skorna och hänger upp jackan.

"Vänta innan..." Säger Martinus men de är redan försent. Jag har redan gått in till vardagsrummet där inga mindre än Marcus, Gustav, Meja och Amy sitter.
*Fan*
"Nemen vem är det vi har här." Meja tittar chockat på mig och ler.

"Ska du be Marcus trycka dig igen slutt?" Skrattar Amy samtidigt som Martinus steppar in i rummet och ställer sig bredvid mig
"Wtf hans sär bror nu också?" Skrattar Meja.

Martinus ger dom alla en mördande blick innan vi går upp till hans rum. Vi sätter oss i hans säng som vanligt.

"Sorry för det där."  Säger han tyst.

"Det är lugnt asså." Svarar jag honom.

"Nej de är klart som fan det inte är det och jag gjorde ingenting åt det."  Säger han och ser riktigt ledsen ut.

"Fast det är ju inte ditt fel direkt."  Jag försöker att låta positiv.

"Följ med mig." Martinus reser sig upp och går ut genom rummet. Jag följer efter honom och vi smyger ner för trappan utan att Amy eller någon av dom märker oss. Vi går ut till hallen och tar på oss ytterkläder för att sen lämna huset. Han går till baksidan och sedan ner mot sjön med mig hack i häl.

"Vart ska vi?"  Han ignorerar mig fråga och vi kommer ner till en gammal bod gjord i trä.

"Jag och Marcus brukade leka här när vi var små..." Börjar han innan han går vidare till andra sidan boden där det står skrivet över hela bodens vägg. Varenda mening börja med "Before i die..."

"Ehm vad är det här för något?" Jag vänder mig om och Martinus är försvunnen.

"Martinus!?" Ropar jag och då kommer han tillbaks med en blå märkpenna i handen. Förmodligen samma penna som allt på väggen är skrivet i.

"Vad är allt detta för något?" Frågar jag igen.

"Några år efter jag och Marcus slutat leka här så gick jag tillbaka hit. Jag mådde riktigt dåligt då så jag skriva upp saker jag skulle göra innan jag dog." Sa han nervöst och kliade sig själv i nacken. Jag började läsa på väggen.

Before i die should i go on a chelsea match.

Before i die should i have loved someone who loves me back.

Before i die should i haved jumped parachute.

Han fångade min uppmärksamhet ifrån alla olika meningar han tidigare skrivit och nu började han skriva något mera. När han skrivit klart så klev han åt sidan så jag kunde se.

Before i die should i kiss Mira James.

Jag blev lite smått chockad över de han skrivit. Jag trodde inte att han gillade mig på det sättet. Han flackade med blicken mellan det han skrivit och mig. Jag möter hans blick och ser att hans ansikte är rött som en tomat. Jag ler mot honom och ger honom en kram utan att säga något. Jag nämner heller inte att jag har känslor för hans bror som våldtagit mig. Utan jag står bara där och håller om honom och han håller om mig. Efter ett tag släpper han taget och kollar allvarligt på mig.

"Du måste prata med din mamma om vad som hänt annars gör jag det."

"jag ska jag lovar." Säger jag.

*

Visst är Martinus gullig? De tycker jag:)
Btw jag har astråkigt och kommer förmodligen ha det hela lovet så om ni är jättesnälla så får ni gärna snapa mig så blir jag glad min snap är @elviraareher igga namnet tack:)

Before i die| m.gWhere stories live. Discover now