12. kapitola

1.8K 109 19
                                    

Vyhráva A

Hoseok sa zhlboka nadýchol, zavrel oči a sklonil hlavu. Akoby si spomínal na niečo, čo nikomu nechcel ukázať, na niečo súkromné. 

,,Keď som mal tri roky, narodila sa mi sestra. Pamätám si, že som strašne chcel vidieť jej oči, ale vždy ich mala zavreté. Myslel som si, že ma nemá rada, tak som bol smutný a už som k nej neliezol tak veľmi. Ale raz začala veľmi plakať a pribehol som k nej a..."

Na chvíľu sa odmlčal. Myslela som si, že plače, ale nevedela som to povedať presne.

,,Povedal som jej, neplač, Hobi je tu. Tvoj braček na teba dá pozor. Neboj sa, Lalisa. Hej, volala sa rovnako ako ty."

Hobi je tu. Preto neznáša tú prezývku? Dokázala som si veľmi dobre predstaviť malého Hobiho, ako sa skláňa a snaží sa utíšiť svoju malú sestričku. Ale v jeho očiach sa skrývala bolesť. Pokračoval ďalej.

,,Vtedy sa na mňa pozrela. Prvýkrát na mňa otvorila oči a... Boli to tie najkrajšie očká, aké som kedy videl. A usmiala sa na mňa rovnako ako ty. Taký veselý, bezstarostný úsmev, v ktorom bolo čosi nevinné. Ten deň si strašne dobre pamätám. V ten deň mi totiž zabili rodinu."

Och, Bože! Nedokážem si predstaviť, aké to je, prísť o rodinu, keďže som nikdy žiadnu nemala. Vedela som však, že ho to muselo navždy poznačiť a dosť bolieť. Objala som ho.

,,To mi je veľmi ľúto."

Stalo sa niečo, čo som čakala najmenej. Hoseok ma stiahol do objatia, priam ma pučil. Nevadilo mi to. Mala som potrebu ho utíšiť. Chcela som mu nejako pomôcť, ale nemala som šajnu ako. Zrazu začal plakať. Hladila som ho po chrbte v snahe utíšiť ho. Po chvíli sa vyplakal.

,,Ak o tom niekomu povieš..."

,,Zabiješ ma. Bude to naše tajomstvo." Hoseok prikývol a utrel si slzy.

,,O mojej rodine vie len Namjoon, takže aj ty si to nechaj pre seba. Je to dosť osobné."

,,Tak prečo si sa s tým zveril práve mne? Mohol si ma poslať kade ľahšie." Hoseok vstal a dal sa na odchod. Aha. Zase je chladný a tvári sa, že som mu zabila mačku.

,,Lebo mám pocit, že ti môžem veriť."

A odišiel. To bolo nečakané. Hoseok mi verí? Prečo? Nechápala som to. Nebudem to riešiť, nikam ma to nedostane. Vstala som a šla sa osprchovať. Obliekla som si čisté veci a blúdila po vile, hľadala som si nejakú zábavku. Zablúdila som späť do knižnice, kde som si opäť vzala Don't be afraid.

Spomenula som si, ako som Jungkookovi sľúbila, že aj dnes mu z nej budem čítať. Nuž, pokazil si to sám! Jeho problém, nie môj. Pokračovala som teda v čítaní a verte mi, tú knihu som dočítala dokonca. Páčila sa mi. Kto vie, či aj môj príbeh bude mať taký šťastný koniec. Uvidíme. Odložila som knižku naspäť a skoro som vyletela z kože. Blbý Jungkook! Stál vo dverách a vydesil ma. Chcela som okolo neho bez slova prejsť, ale zastavil ma.

,,Prepáč mi. Viem, že si ušla kvôli mne."

Na to prišiel sám, alebo mu to povedal Hoseok? Pokrčila som plecami a chcela odísť. Ale on ma nepustil.

,,Neodídeš, kým mi nepovieš, že mi odpúšťaš," povedal tvrdohlavo. Nemala som na výber. Pozrela som mu do očí a dúfala, že ma naozaj pustí a nebude za to žiadať žiaden ďalší bozk.

,,Fajn. Odpúšťam ti."

Jungkook ma síce pustil, no hneď na to ma objal. Nevedela som, čo robiť. Len som tam stála ako socha, ale nevadilo mi to. Kto vie prečo.

,,Ďakujem. Môžeš mi dať druhú šancu?"

Čo prosím?! On s tým zase začína? Debil jeden! Nahnevane som ho odstrčila čo najďalej od seba.

,,Tak to nemyslím. Už chápem, že nemám druhú šancu vyhrať tvoje srdce. Ale chcem druhú šancu ako kamarát. Nič viac," dodal rýchlo.

Kamarát? Nikdy vlastne ani nebol môj kamarát. Dali sme sa dokopy tak, že mi nechal odkaz Rande po škole? A bolo to.

,,No, to by možno mohlo fungovať... Kamaráti," prikývla som pomaly.

Nevedela som nájsť správne slová a bolo mi trochu trápne. S červenými lícami som sa usmiala a odišla do kuchyne. Potrebujem sa napiť, inak to neprežijem! Čo sa teraz stalo? Ježiši, viem, že meníš vodu vo víno, ale mohol by si tentokrát urobiť vodku? V kuchyni som do seba naliala čistú vodu a moja viera v Boha riadne poklesla. Niekto prišiel. Jin.

,,Ahoj," pozdravila som ho veselo.

On sa ale veselo netváril. To ma znepokojilo. Spýtala som sa ho, čo sa stalo, ale odpoveďou mi bolo len to, že musíme počkať na všetkých. Zvyšok Bangtanu prišiel neskôr. Čakali sme však ešte dvoch ľudí, tak mi to povedal Jin. Okrem neho nikto nič nevedel. Okolo ôsmej dorazil Jackson. Keďže je spojenec Bangtanu, musí byť na dôležitých stretnutiach. Toto stretnutie bolo osobné. Len osoby, ktorých sa to týka. Bola som nervózna, lebo sa to týkalo aj mňa. O hodinu neskôr sa objavil i Namjoon a mal batoh.

,,Kde je Hana?" bola moja prvá otázka.

,,Myslíš, že sa len tak prezradím? Spí u mňa doma. Piati moji muži na ňu dávajú pozor."

Spokojne som si vydýchla, ale nie úplne. Všetci sme už sedeli a netrpezlivo čakali, kedy zistíme, čo sa deje. Namjoon vytiahol z batoha balík. Niekto ho už predtým otvoril a nanovo zabalil.

,,Čo v tom je?" spýtal sa Tae.

,,Pozri sa sám," povedal Namjoon a znel vyčerpane.

Tae začal balík otvárať. Všetci sme chceli vidieť, čo tam je. Skôr, ako som sa stihla pozrieť, niekto mi zakryl oči. Počula som zvuky, ktoré by normálny človek vydával, keď sa chystá zvracať.

,,Čo tam je?" spýtala som sa.

,,Odrezaná ruka, oči a srdce," odpovedal Jimin šeptom.

Strhla som si ruku z očí. Zistila som, že oči mi zakryl Jimin a že v balíku bolo bohužiaľ presne to, čo povedal. Preboha! Nemohla som sa na to dívať. Hoseok ma rýchlo stiahol do sedu, keďže som stála, aby som sa nemusela na ten nechutný obsah dívať.

,,Toto nám dnes prišlo," prehovoril Jin a rukou si zakrýval oči tak, aby nevidel tie vnútornosti.

,,Tae, pozri sa na to lepšie. Nie je ti na tom niečo povedomé?" vyzval ho Namjoon.

Tae sa na to díval bez problémov. Fuj! Chvíľu tie veci študoval, obracal si ich v rukách a pozeral sa na ne z každého uhla, z každej strany.

,,Zvláštne. Vyzerá to ako moja práca. Ale ja som to nebol, takže..." Tae sa odmlčal. Zbledol a krútil hlavou. ,,Nie. Nie, tomu neverím! Veď zomrela!"

,,Vyzerá to tak, že nie," povzdychol si Namjoon a podal Taemu list.

,,Toto bolo pri balíku."

Čo sa stane?
A: Jimin odpadne
B: niečo sa stane Hane
C: Tae nahlas prečíta list
D: Tae sa začne hrať s orgánmi v balíku

No, toto sa mi písalo veľmi zaujímavo. Čo si myslí publikum?

Hit Me BabyWhere stories live. Discover now