22. Locații clișeice

976 131 212
                                    

      De cât timp nu am mai postat aici? Pfai, juma' de an cred. Am și un motiv bun: sunt secată de orice chef și energie, serios. E sfârșitul anului, dar profesorii ne țin în teste și ascultări fiindcă nu au avut chef să ne asculte mai devreme. Abia aștept afurisita aia de vacanță, mă doare capul de mor! Și da, mă plâng mult, dar e destul de nașpa (eu ca eu, dar sărăcuții cu examen...). Plus că, de trei zile nu am mâncat mai nimic (tre' să slăbesc 10 kile), iar acu' mi-o scăzut toate glicemiile (mai bine crăp de foame decât să alerg la bandă, știu).

      Ok, mă plâng cam mult, ar trebui să primesc numeroase premii pentru asta. Pe Watt, însă, mi s-o întâmplat multe lucruri bune: cartea asta a trecut de 5,5 k (mulțumesc din inimă), cealaltă carte a mea are 1,4 k (nici în vise nu visam la asta, serios). Șiii, ca să cerșesc și eu ceva o dată (fară hate, o dată o fac), o să spun că povestea mea este înscrisă într-un concurs (The_Angelic_Awards). Pentru cei care o citesc, sau care cred că am potențial, o să solicit într-un mod nu foarte deranjant (sper) să îmi acordați un vot. Mulțumesc, gata cu reclama, sper să nu dați cu pietre.

      Aaaa, și ați văzut că am schimbat coperta? Mă gândeam că ar trebui să o fac, felicitări lui daniellejdc pentru acest lucru minunat! Gata, destul offtopic, a trebuit să mă uit la titlu ca să îmi amintesc despre ce trebuia să fac capitolul: locuri clișeice (pentru că de ce nu și pentru că mă doare capu' ca să scriu ceva mult mai complex).

      1. New fucking York:

      Ăsta ar trebui să câștige un premiu Nobel pentru clișeu. Înțeleg că e mare și fain, dar, totuși, Terra are multe țari și orașe.

      2. Los Angeles:

      Ăsta-i ca primul. Și știți ce completează cărțile de genu'? Exaaaact, HARRY FUCKING STILES (sau cum s-o scrie), sau ceva cu mafii.

      3. Londra:

      De ce? Fiindcă America îi prea departe, nu? Chiar acum vreo lună citisem o poveste în care fata se cuplase cu președintele Angliei care locuia la Casa Albă și avea 23 de ani. Nu exagerez, jur. Respectiva îmi ceruse în privat o părere și i-am zis tot pe șleau... a șters cartea (se numea ,,Un nou început). Ăsta e exemplul perfect de copil neinformat, așa că mi s-a luat de orașul ăsta.

      4. Paris:

      Chiar dacă mafioții nu trăiesc acolo, își duc iubitele tocilare într-o vacanță romantică la Turnu' din Pisa (lasă piatra jos, am zis-o la mișto).

      5. California:

      Chiar e mai clișeic decât credeți, l-am văzut de multe ori.

      6. Tokyo:

      Nu e la fel de jalnic ca cele de sus, dar fanii anime (în special) vor scrie acțiunea acolo, de parcă Japonia e doar Tokyo.

      7. Las Vegas:

      Iară destinații de vacanță pentru mafioți loviți de Creanga lu' Cupidon.

      8. Moscova:

      Locația preferată a cărților cu mafioți. Chiar dacă nu e așa populară, multe povești se întâmplă acolo (mai ales cele cu Petronel Pufarină, micul mare mafiot). Am repetat ,,mafiot" de prea multe ori, știu. Mă vor lua mafioții acum.

      9. America în general:

      Bine, sunt unele orașe mici și puțin clișeice, dar ălea mai mari sunt fumate rău.

      10. Capitalele țărilor populare:

      Pe scurt, luați orașe mai puțin știute și folosite de toți.

      11. Liceu:

      Da, o să iau hate aici, căci ,,Sunt adolesceeeenți, tre' să se ducă la școală!!!". Da, știu, dar ar fi interesant să aibă întâmplări interesante și altundeva (sau puteți scrie despre un adolescent sărac și analfabet).

      12. Club/ bar:

      Mai toate cărțile au o întâlnire dramatică într-un club de fițe (mai ales cu fostul sau crush-ul).

      13. Mall:

      Când voi face capitolul ăla cu dialog clișeic, voi introduce prostia aia de moment când două fufe petrec un capitol în mall și cumpără haine. Mi-e silă, jur!

      Gata. Știu că mai sunt, dar vreau să fac partea a doua. Acum, ca să fiu de ajutor, voi da niște locații mai puțin clișeice:

      1. România:

      Înafară de fanfic-uri (din păcate), vedem rar țara noastră pe lista scriitorilor. Nu știu de ce, sincer. Nu e mai simplu să scrii despre calitățile și lacunele țării tale? Acolo știi obiceiurile, oamenii, credințele, școlile și restul. Eu plănuiesc să fac o carte despre un tip care stă în Galați (acolo stau și eu) și învață la liceul unde învăț.

      2. Norvegia:

      Mie îmi place țara aia, dar îi cam frig.

      3. Africa

      4. Siria

      5. Coreea de Nord: vreau să văd o carte scrisă acolo, ar fi interesant.

      6. Alte orașe din Turcia înafară de Istambul

      7. Finlanda

      8. Estonia

      9. La țară la bunic-ta fără internet, curent și cu vaca

      10. China

      11. În pusta ungară, la căluții sălbatici

      Mai am, dar tre' să fac și partea a doua și mi-e somn. Următorul capitol îi ăla cu dialogul, promit. Tre' să spun ceva: ar fi ok ca la 6k să fac o mini-poveste cu marele mafiot Petronel Pufarină și cu tocilara care devine bad-girl Urinela Pufulete? Gen, să fie ceva atât de clișeic încât să nu mai fie, dar într-un mod la caterincă și amuzant?

      Dacă nu, sugerați altceva. Pa, pa și mțumesc încă o dată ălora care mă vor vota (dacă e cineva).

150 de clișee și idei pentru a le îndreptaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum