24. Lupi mutanți și cu probleme hormonale

655 108 74
                                    

      E cel mai lung titlu de până acum, nu îmi încape tot, dar asta-i treaba, deal with it (engleză la colțu' gurii, știu). Și da, m-am hotărât și eu să trec pe la cartea asta, căci da, a venit vacanța, dar eu postam mai des în timpul școlii. De ce? Fiindcă la țară, în văgăuna asta, am chef doar să îmi plâng de milă și să joc Sims 4, ok? Plus că acum se zgutuie tabla de pe casă la cum plouă... of, nici în leagăn nu mă mai pot da, o să mă spânzur cu șiretu'.

      Acu 2 zile, am stat în mirobolantul leagăn din fața curții vreo 7 ore. Bine, nu ploua, dar grămada aia de fiare scârțâia mai tare decât notele mele la fizică, ce să mai! Noroc de căști și muzică la maxim! Era 11 noaptea, dar eu tot acolo îmi făceam veacul, tresărind la fiecare fir de păr care mă gâdila, crezând că e un gândac. Numai mie mi se pare bizar că multora ne e frică de acele creaturi foarte mici?

      Oricum, stăteam eu așa și aud un urlet din deal. Casa bunicii e la vreo 10 metri de pădure, așa că ocazional mai vin vulpea, dihorii și o dată la 1000 de ani căprioare. Bunica zicea că ea păștea acolo caprele când era tânără și mereu vedea lupi. Logic că urletu' ăla părea a fi făcut de un asemenea animal. Acum... nu știu dacă o fi fost doar husky-ul vecinei, dar mi-am amintit de un clișeu pe care l-am omis până acum: vârcolacii, a.k.a. ce s-ar întâmpla dacă Ion ar face fufi-fufi la beție cu lupoaica de pe glie.

      Și nu, nu dau hate la cărțile cu vârcolaci și la personaje în sine, ci la ideea aia după care se învârt mai toți scriitorii unei astfel de povești. Nu am ctitit multe din categoria asta, sincer, dar absolut toate aveau același blestemat de model. Desigur, existau și unele scrise bine, fără greșeli, cu personaje super dezvoltate care aveau și ceva original, însă ideea era cam la fel.

      Și poate că aici voi fi mai subiectivă decât de obicei, fiindcă nu am citit prea multe, dar tot o să îmi dau cu părerea despre problemele categoriei, fiindcă și dacă ești orb le poți vedea:

      1. 99% dintre ele au titlul ,,Alpha Suprem", ,,Îndrăgostită de un Alpha Suprem", ,,Suflete pereche", ori altceva care conține cuvintele ,,lună", ,,sânge", ,,haită" și mai ales ,,Alpha". Poate cartea în sine nu e groaznică, dar când văd același titlu de 30 de ori deja încep să am dubii cu privire la originalitate.

      2. În mai toate, Petronel este șefu' șefilor șefilor unei haite de șefi, adică e ceva Alpha Suprem. El se îndrăgostește de una, iar ei devin suflete pereche, fără drept de divorț. Se ceartă ei ce se ceartă, în unele mai apare și fufi-fufi întri tufi (chiar așa, o fac lupi sau oameni?), dar trăiesc fericiți și fată mulți căței.

      3. Am mai întâlnit-o pe Urinela, care e fiica unui astfel de Alpha și o lovește creanga lu' Cupidon, apoi scenariul se repetă.

      4. Saaaaau, Petronel este un bad-boy mare și tare, iar Urinela un pudel cuminte, aici apărând alt clișeu. La început, lupu' Petrică nu o vrea pe cățeaua Urinica, dar când în sfârșit cade în limbă după ea și îi curg balele de câine, la propriu, se poate linge pe bot, fiindcă ea s-o săturat de el. În unele cazuri, o împacă și apoi se repetă scenariul, în altele e nevoie de violuri și replici gen: ,,Tu ești proprietatea mea", dar apoi totul se sfârșește bine.

      Și nu dați cu piatra dacă ați scris asta sau vă plac genul ăsta de povești. Gusturile nu se discută, lăsați jos bolovanul. Eu doar spun și nu cred că puteți zice că nu am dreptate și că nu ați întâlnit asta de o mie de ori.

      Nu am de gând să scriu o carte de genu' vreodată, așa că nu am idei mai puțin comune pregătite. Adică, tre' să să îmi storc creierii. Am căutat pe Goagăl ceva despre vârcolaci și am găsit că pe vremuri erau considerați conducătorii unei haite de lupi simpli, gen ceva lup mai șmeker. Așa că mă gândeam... să se scrie povești despre așa ceva: un lup care devine om când e lună plină, sau o fost vrăjit să facă asta. Nu știu dacă s-a mai folosit, am zis că nu le am cu poveștile ăstea.

      Saaaau, o carte SF despre oameni care au fost aleși să colonizeze Luna, iar unul dintre ei era vârcolac. Acum nu știu ce să mai zic, dar cu lupii ăștia e ca și cu vampirii: mulți locuiesc singuri în păduri. Acum iar o să zic să le dați garsoniere în Abu Dhabi și să le faceți o haită modernă. Vârcolaci terapeutici care ajută copiii cu dizabilități... da, poate o să ziceți că e plictisitor, dar măcar e original, lăsați piatra. Voi tre' să faceți acțiunea interesantă, ideile seci nu ajută prea mult.

      Hai pa acum, deja am scris prea mult. Aș fi continuat, sincer, dar iar a venit mama să urle că stau pe telefon de dimineață. Acu' tre' s-o lămuresc că ora 12:30 nu înseamnă dimineață, dar atunci m-am trezit. La revedere și dați și voi idee de capitol, că am pană de inspirație!

      P.S. Acum văd că s-au făcut peste 8k de ochișori, mulțam, mulțam! Piate o să gasesc ambiția pentru capitolul special!

150 de clișee și idei pentru a le îndreptaDär berättelser lever. Upptäck nu