14. Tipuri de wattpad-iști

1K 139 375
                                    

      Deci, nu îmi vine să cred! În momentul ăsta sunt la ora de muzică și tocmai am observat că minunata mea ,,capodoperă literară" a trecut de 2k! Chiar vă mulțumesc mult, fiecare comentariu mă face să simt că fac parte din comunitatea activă a acestui site!
      La mine în clasă sunt o grămadă de baloane, fiindcă e ziua lu' dirigu', dar pot considera că sunt pentru mine. Na, luați poză:

      Bun, voiam să fac un fel de capitol special, așa că mi-a venit ideea de a înșirui aici și comenta tipurile de wattpad-iști (în multe mă regăsesc și eu)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

      Bun, voiam să fac un fel de capitol special, așa că mi-a venit ideea de a înșirui aici și comenta tipurile de wattpad-iști (în multe mă regăsesc și eu).

      1. Ăla care este non-stop pe Watt:

      Aici mă simt rău, sunt dependentă de aplicație. Nu tu facebook, nu tu instagram, ci Wattpad. Acest gen de persoane sunt găsite aici și la 1 noaptea, postează o grămadă, răspund în timp record la toate comentariile și de multe ori vor să se remarce cât mai mult.

      2. Ăla faimos care scrie super bine:

      Aș vrea să mă încadrez aici, dar na, nu sunt la nivelul ăsta încă, deși o să fiu la un moment dat (asta fiind una dintre glume). Oricum, persoanele de genul sunt cunoscute de majoritatea wattpadiștilor, cărțile lor adună 2k în 3 zile (și eu vreau), au idei exprimate bine și își merită urmăritorii. De cele mai multe ori, au peste 18 ani, deși am văzut și mai mici.

      3. Ăla care scrie doar căcaturi și are mii de voturi și comentarii pozitive:

      Probabil v-ați pus mâinile în cap, nu? Toți îi știm, iar când le intrăm pe profil aducem spirtul, agheasma și popa cu noi. De multe ori, au idei clișeice, scrise prost și greșeli cu tirul, nu cu betoniera.

      4. Ăla hater, sau care nu își acceptă greșelile:

      Personal, pe ei îi urăsc cel mai mult, voi? Ăia care comentează degeaba, sau dacă le atragi atenția asupra unor greșeli, îți sar în cap, ori, în cazuri mai nașpa, aruncă bolovani în poveștile tale degeaba. În general, au după ei o șatră care îi aprobă și care, de multe ori, este acceași persoană cu 10 conturi.

      5. Bufnița:

      Aceștia sunt găsiți mai mult noaptea. Dacă vei primi vreodată un comentariu la 3 dimineața, să te aștepți că ai fost luat în vizor de o bufniță. Ziua sunt inactivi, dorm, lucrează, ei știu, dar cum se lasă seara apar mai ceva decât vampirii și colindă acest site.

      6. Ăla nedescoperit (iar mă simt):

      Aceștia sunt cei care încearcă să facă ceva, dar faima îi ocolește continuu. Cărțile lor abia ajung la 1k, de multe ori renunță și nu știu ce să mai facă. Nu vă faceți griji, continuați să rămâneți pe Wattpad, se va lovi succesul de voi, chiar dacă nu imediat!

      7. Ăla cu roleplay-urile:

      Ei nu scriu povești propriu-zise, ci roleplay-uri. Au 5 sau 6, poate mai multe și de obicei se bucură mulți urmăritori. Au mereu cutia cu notificări plină, unii chiar se străduiesc să facă ceva, alții scriu niște idioțenii fără margini.

      8. Ăla care are povești bune, dar s-a lăsat, sau postează o dată în an (-DreamComeTrue-, te simți? Nu? Ar trebui!)

      Vi s-a întâmplat vreodată să citiți ceva super fain, dar scriitorul să nu mai posteze? Pe mine mă enervează. Mulți renunță fiindcă ori au probleme personale (îi înțeleg), dar majoritatea pentru că nu ajung printre cei de sus, poveștile lor nu-s citite și își pierd speranța. Dacă vă simțiți, dați la mine să citesc, că mă doare suflețelul să văd că unii scriu căcaturi și alții părăsesc site-ul în umbră.

      9. Ăla care se promovează:

      Pe ei îi găsești oriunde, pe grupuri de facebook, fac R×R, au distribuit link-ul cărții peste tot, au înscris formulare la absolut toate cărțile de promovări și critici, dar totuși păstrează decența și nu cer pe la cărți faimoase în comentarii, nici nu freacă oamenii la cap în privat. Cred că aici și la punctele 1 și 6 mă încadrez cel mai bine, încerc să mă promovez, însă niciodată nu am deranjat oamenii.

      10. Cerșetoru' de la colțu' aplicației:

      Cred că toți am intrat în contact cu ei. Sunt cei care, spre deosebire de ăia de mai sus, se folosesc de popularitatea altor cărți ca să se promoveze, cerșesc voturi și fac și schimb cu alții ca ei. Pe scurt, de multe ori își fură singuri căciula. Unii chiar scriu ok, dar cei mai mulți fac parte din categoria V.A.R.Z.Ă. și așa te miri că au atât de multe vizualizări la carte.

      11. Ăla cu mai multe conturi decât voturi:

      Adică, pe scurt, ăia care au 10 conturi și își dau vot singuri. Păi... e o metodă, dar cu ce naiba te satisface când tu știi că tot ce ai scris este citit și apreciat doar de tine? Cândva aveam și eu două conturi, fiindcă voiam ca pe unul să îl zic colegilor și mamei, iar pe acesta să îl păstrez doar pentru mine. De ce? Fiindcă sunt o persoană timidă care se ascunde de toți ca de teza la latină. Am renunțat la idee și doar m-am prefăcut că nu știu ce e aia Wattpad atunci când mă întrebau.

      12. Ăla care doar citește:

      De multe ori, n-au cărțile lor, dar îi vezi la multe altele. Citesc continuu și lasă păreri, însă nu găsesc curajul să înceapă propria lor poveste. Vă încurajez să încercați, dacă se simte careva de pe aici!

      13. Ăla care a uitat de unde a plecat:

      Da, le-a ajuns faima până peste urechile ălea de care ar trebui să tragi cu toată forța. Au uitat de vremea în care aveau 5 urmăritori, iar acum că au atins succesul nu le mai pasă de cititori. Nu mai răspund la comentarii, dacă le semnalezi o neregulă nici nu se obosesc să se uite. De multe ori se dau superiori și nu le pasă de părerile altora.

      14. Ăla care este peste tot:

      Ați întâlnit vreodată un utilizator care să fie continuu la toate lucrările? Genul ăsta lasă comentarii oriunde, se înscriu în grupuri, au și ei poveștile lor. Iar mă simt, mă găsește lumea mai mereu (degeaba). De multe ori, acesta este un mod pasiv și subtil de a te face mai cunoscut și a atrage persoane pe profilul tău (tot cam degeaba, în cazul meu, cel puțin).

      15. Ăla care dă follow la 1000 de persoane ca să primească back:

      Am făcut și eu asta la început, fiindcă așa mi se sugerase. Back mai dau și acum, dar doar după ce intru pe profilul cuiva și vad dacă ar merita să primească. Genul ăsta de persoane, dacă le întrebi de ce naiba i-ai urmărit, ori vor fi sinceri, ori vor minți că le plac cărțile tale, dar nu se vor sinchisi să se uite peste ele. Personal, mă enervează.

      16. Ăla care retrage follow-ul:

      Doamne, cât mă disperă ăstia! De multe ori fac asta dacă nu le dai back, iar acest lucru mă sâcâie la maxim. Omule, lasă-l acolo, că nu crăpi! Poate unii dintre voi nu observă, dar mie, care am 232 de urmăritori, îmi saltă suflețelul când primesc încă unul... ca apoi să intru peste 2 zile și să văd că am mai puțini.

      Gata, nu mai îmi vin în cap! Știu că nu a fost un capitol cu clișee, dar totuși am zis să fac altceva drept capitol special. Vă voi adresa o întrebare: ce vreți pentru data viitoare? Dacă nu aveți în minte nimic, sugerez eu:

      A. Poveștile cu ,,Daddy"

      B. 5 personaje clișeice

      C. Îngerii și demonii (plâng)

      D. Mesaj de la un anonim

      F. Vârcolacii

      Din nou, vă mulțumesc că sunteți aici!❤❤❤❤ (fac excepție și pun emoticoane)

150 de clișee și idei pentru a le îndreptaWhere stories live. Discover now