11. Cursele de mașinele și traficanții de pufuleți

908 121 46
                                    

      Și nu, nu mă refer la întrecerile ălea pe care le fac copchii pe stradă, ci la ălea ilegale făcute de fete de 16 ani care sunt capul traficanților de pufuleți, pardon, persoane.
      Nici n-am scris 30 de cuvinte că deja îmi vine înghețata pe care am mâncat-o înapoi pe gât. Sincer, genul ăsta de povestiri mi se par penibile, dar nu ideea cu mașinile și mafia  este ,,buba", ci felul în care este introdusă.

      Bun, iar termin în 2 timpi și 3 mișcări și nici măcar nu știu exact de ce. Mă pregătesc emoțional să postez un capitol destul de lung legat de o temă infestată de clișee și cringe, probabil de asta. Of, introducerea este mai mare decât conținutul propriu-zis, așa că ar trebui să încep mai repede.

      Ce este greșit în povestea cu mașinuțe? Că această activitate nu este luată în serios, ci este doar un hobby al fetei mafioate care se dă în vânt după senzații tari (traficul de pufuleți este periculos). Dacă este să analizăm tema, cursele cu mașini pot fi considerate un sport legal și practicat de persoane cu experiență, care au un permis și care SUNT MAJORE, NU PLOADE DE 16-17 ANI! Pe Wattpad, acest lucru nu se prea întâlnește. Este acolo doar ca să ni se dovedească iar ce bad-girl este adolescenta.

      Trecând la faza cu mafia, am mai zis o dată, este penibilă de multe ori. Repet, o asemenea grupare nu este condusă de plozi rebeli care stau la volan și fac întreceri, ci de oameni influenți și capabili de trafic de pufuleți la scară înaltă.
       Tre' să precizez că de fiecare dată părinții o murit în accident, sau uciși de traficanții de pufarine? Iar ploada vrea să îi răzbune, daaaar creanga lu' Cupidon are alte planuri. Exaaact, Urinela Pufulete (metaforic zis, ea are un corp de vedetă la ,,Hăliud") va cădea în limbă după Petronel Pufarină (din nou, figurat, el e un bad-boy).

      Și din nou, acum ajungem la povestea de genul ,,Iubire interzisă", sau ,,Bad-boy și bad-girl". Oricum, la sfârșit rămân fericiți și fată la copchii de cățeaua bunicii ar fi geloasă.
      Iar acu' stau și-mi toc existența încercând să mă gândesc la cum ar putea fi îmbunătățită ideea... hmm, oare există vreo cale? Ah, FACE-ȚI-I PE ĂȘTIA SĂ NU MAI AIBĂ MAXIM 18 ANI, CĂ LA VÂRSTA ASTA DACĂ SE ȚIPĂ TAC-SU LA EI SE APUCĂ DE PLÂNS... ah, n-au așa ceva. Alt sfat... nu mai puneți accent doar pe iubirea lor nedeclarată. Vreți mafie, concentrați-vă strict pe pufuleți și pufarine. Prezentați strategiile lor, războiul dintre ei, dar nu, NU ĂLA DIN PAT!

      Mi se pare că tema asta este extrem de neserios tratată. Să faci trafic impune mult creier, că poliția nu doarme (bine, dacă e în România, sunt șanse). Și nu mă deranjează decât că pe zi ce trece mai văd câte una-două ,,capodopere literare" noi care abordează fix aceeași temă, eventual folosind aceeași manieră de a se exprima, dar cum cititorii de pe Watt nu se plictisesc niciodată, ghiciți ce? Într-o săptămână o lucrare de genu' face mai multe voturi și vizualizări decât au toate poveștile mele în total.

      Nu, nu sunt geloasă, am doar nervi, fiindcă, deși nu mă laud că scriu cele mai epice cărți, pot spune măcar că ideea este a mea, nu a altor 60 de plozi care au scris înainte FIX ACELAȘI CĂCAT! (scuzați limbajul).

      Revenind la temă, mai dați și voi niște sfaturi pentru ăia care s-au fixat pe ideea asta clișeică. Nu știu, ați putea încerca să faceți cursele de mașini un sport practicat și muncit, nu doar un element ilegal. Eu habar nu am ce să mai spun, fiindcă în general fiecare detaliu din astfel de cărți este clișeic.

      Uite c-am scris și eu asta, o dat Domnu'. Mi-am făcut datoria de persoană wattpadină (nu cred că exista până acum cuvântul), iar acu' mă pot întoarce la a mă bucura de cele 4 zile în care nu mă mai toacă nimeni la cap, fiindcă familia mea o plecat la țară și m-a lăsat singură.

      Pa pa, copii, vă salută Petronel și Urinela!

150 de clișee și idei pentru a le îndreptaOnde as histórias ganham vida. Descobre agora