96 Bölüm "Kahraman"

1.3K 110 38
                                    

FİNAL

2 Ay sonra...
Fethiden:
Son kez masaların üzerinde gözlerimi gezdirdim. Kızım 1 yaşına girmişti ve hepimiz çok mutluyduk. Aynı sırada Nazlı hamile idi ve Ateşle mutlu bir hayat sürüyorlardı. Eylem buz mavisi omuzlardan elbisesi ile yine göz kamaştırıyordu. Kızım ise annesine özenmiş mavi bir elbise giyinmişti. İkiside dünya güzeli olmuşlardı. Lambalar kapanırkenen Eylemde kucağında kızımızla masaya yürüdü. Defneye özel yapılmış pastaya yaklaşıp mumları üfürmek için eğildi. Kızımda neşe dolu bir gülüşle ayaklarını oynattı. Mumları üfürdükten sonra kızı kucağıma alıp Eylemide omzumun altına aldım.
Eylem: Hep böyle mutlu olalım olur mu?
Fethi: Zaten hep mutlu olacağız Aşkım
Eylemle pasta dilimizi yerkenen Defne de yerdeki haliya oturmuş oyunlar oynuyordu. Ben dikkatlice karımın güzelliğini izliyordum sonra kulağına yaklaştım
Fethi: Bu gece benimsin
Eylem: O nebicim söz sevgilim? Sanki diğer geceler yanında yatmıyorum aşk olsun
Fethi: Ee inatcı kızımız maalesef izin vermiyordu ama bugün çok yoruldu buyüzden uyur bizde baş başa takılırız
Geri çekildiğimde Eylemin yüzü kızarmaya başlamıştı bile
Eylem: Utandırmasana ya!
Arkasını dönüp Nazlının yanına gitmişti.
Eylem: Nazlıı nasıl gidiyor
Nazlı: Vallah Halası çok iyi gidiyor artık kavuşalım ya
Eylem: Evet doğurda kızım yanlız büyümesin
Nazlı: Ay öyle olucak tabiki yani ikisi hep kardeş gibi büyüyecek
Eylem: Zaten bizimkide arkadaş arıyordu ben başta Bahardan beklerdim ama
Bahar: Hehe canım çok beklersin daha
Eylem: Ayol gençsiniz yapın birtane nolcak sanki?
Bahar: Gel birde bunu Yavuza anlat
Nazlı: Ay Bahar sanki biz bilmiyoruz ya o istiyor ozaman sen istemiyorsun tam ikna ediyoruz ay yok kilo alamam diyorsun
Bahar: Ee ben sizin gibi hemen topalayamam canım
Eylem: (güler) neyse neyse hadi keyfimize bakalım
Su: Eylem kızın seni istiyor
Eylem: Geldiim. Bak tek kötü yanı bu tam rahatım diyorsun ağlamaya başlıyor
Eylem Defneyı kucağına aldı ve huzursuz kızımın saçlarını okşamaya başladı. Ben eyleme uzun zamandır vermek istediğim hediye için yanlarına gittim. Eylemin kucağından Defneyi alıp Ateşe vermiştim. Sonra camın kenarına geçip elimdeki kutuyu işaret ettim. Eylemin saçlarını kulaklarının arasına sıkıştırdıktan sonra mutlulukla birbirimize baktık. Eylem daha fazla dayanamayıp elimdeki kutuyu açıp şaşkın gözlerle bakıyordu.
Eylem: Bu kolye çok güzel
Fethi: Bizim aşkımızı anlatıyor
Yavaşca eğilip dudaklarını dudaklarımın arasına alarak öpüşmeye başlamıştık. Aniden Eylemin "Dikkat" diye bağırıp koşmasıyla bende koştum diğer camın önüne koşup bir kadını oradan uzaklaştırırkenen bende önünde durup anlamaz gözlerle Sevdiğim Kadına baktım. Keskin bir ses duydum. Cam yeri boylarkenen, biz hala olduğumuz yerde duruyorduk. Kurşun Eylemin sırtından kalbinin içinden geçip benim göğsüme saplanmıştı (Alıntı). İkimizde birbirimize hüzünle bakarkenen yere yığılmıştık. Eylem gözlerini son bir mutulukla kapatırkenen bende kızımın son çığlıklarını duyup gözlerimi kapatmıştım. Kırmızı Ay bizim aşkımızı anlatıyorsa başka ne bekleyebilirdik ki? Ateş alel acele yanımıza gelip ağlayarak nabzımızı kontroll ederkenen öldüğümüzü anlamıştı. Tüm evi bir sessizlik kontroll ederkenen bizde hayata veda etmiştik. Birlikte. Masumlar için.

BUGÜN
Alayın bahcesinde sert rüzgarlar esiyorsu. Bankta oturan Nazlı yanında ki küçük kıza birşeyler anlatıyordu.
Nazlı: İşte kuşum buda annenle babanın hikayesi
Defne: Hala dayıma noldu peki?
Nazlı: Karşımızda duran abileri görüyormusun?
Defne:evet
Nazlı: Onlar işte yeni Tim. Babanla annen ve dayının bulunduğu Tim deki herkes şehit oldu. Yavuz Komutan kahramanca son damlasına kadar savaştı. Feyzullah amcan bir bomba operasyonunda masumları kurtarıp patladı. Ateş dayın istihbarat sağlarkenen Timi korumak için şehit oldu. Aşık amcan bir operasyonda boğularak şehit oldu. Keşanlı  amcan Feyzullah amcanla birlikte aynı yerde patladı ve şehit oldu. Eylem yani Annen ve Baban minik kuşum, Dermanın hain bir planı üzere şehit oldular. Aslında hedeflerinde masum insanlar vardı ama onlar önüne atladıkları için bunu engelledirler. Timin diğerleri de bizi yani masumları seni beni güvenli biyere götürdüler. Annen Baban olmasaydı hepimiz ölebilirdik. Zaten bu Timin hikayesi çok başka. Karabayırın kahramanları onlar. İşte karşında gördüğün Abilerde şuan hikayelerini dinliyorlar. Çünkü bizim timin kahramanlıklarından sonra bizi onlar koruyacak. Şehitler ölmez Vatanda bölünmez.

-Son-


Hiç bir son, son değildi. Baş roller ölse bile hayat onlarsız da devam eder. Kırmızı ayın lakabı zaten acının içerisinde mutluluğu bulmaktı. Hayat kısa beklemeye değmez çünkü yarınımız belli olmadan yumarız gözlerimizi. Her mutluluk acıya döner, her acı mutluluğu. Zaten kim kabul eder ki, hayatta mutlu olduğunu? Okuyan herkese teşekkür ederiyorum. Her acı bir acıyı örter.
Kırmızı Ay.

—————

Not:
Biliyorum bana çok kızacaksınız buyüzden bende ethem gibi kaçıyorum. Bu finali ben zaten hikayeyi yazmaya başladığımda hazırlamıştım. Ayrıca sözün finalinde de böyle birşey bekliyorum yani bu askerlerin hikayesi yeni bir time anlatılıyor gibi ve onların hepsi kahramanca şehit olduklarını düşünüyorum. Herkese sonsuz teşekkürler yanımda olduğunuz için. Kilit hikayesinde buluşuruz inşallah. Mutlulukla kalın.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 16, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Kırmızı AyWhere stories live. Discover now