Epilogue

238 15 1
                                    

2358 година

Бяха изминали цели две години от както Агуа бе дошла на Земята, а от тогава се бяха случили много неща. След като Ейс спечели Гранд При настъпиха промени в състезанията и той бе успял да постигне това, за което толкова бе жадувал. Не можеше да се откаже да се състезава, но просто го правеше в по-умерени граници, защото останалата част от него бе изцяло на Агуа и бе разбрал колко по-важна и значима за него е тя. Тя съвсем бе свикнала с планетата и я харесваше. Може и да не бе по рождение човек, но вътрешно беше със сигурност. Бе решила по свое желание да скъси косата си до средата на гърба, не искаше да ѝ напомня повече за миналото. Въпреки това тя пак си оставаше красива и той щеше да я обича всякак. Спомняше си първия път, в който плуваха заедно в залива. Гмуркаха се под водата както и се целунаха. Беше повече от фантастично преживяване. Беше уникално! Сякаш бе успял да се докосне до нейния свят, както тя до неговия. Отвори очи излизайки от транса си, а на лицето му бе изписана усмивка. Тя го бе направила по-щастлив от колкото е бил през целия си живот.

Агуа беше щастлива на Земята. Харесваше ѝ да е сред хората и да бъде една от тях. Обичаше Ейс с цялото си сърце и душа и бе готова на всичко за него. След голямото състезание, което спечели интересът към него беше още по-голям и той не се отказа да бъде състезател, но и не бе като преди. Така бе по-добре, състезаваше се, а тя го гледаше абсолютно всеки път и нейната подкрепа го радваше още повече. Но най-вече виждаше колко е щастлив от факта, че бе успял да постигне така желаната промяна към едно по-честно и почтено съревнование. Действително го бе постигнал и вече нещата стояха по съвсем различен начин. Стоеше си у дома, неговият дом беше и неин, когато чу отварянето на входната врата. Той се бе прибрал от тренировката си. Тя стана и го посрещна обвивайки ръцете си около врата му и целувайки го.

- Липсваше ми.-промърмори той измежду целувката.

- И ти на мен.-отвърна тя и продължи да го целува.

- Мм...обичам да ме посрещаш така.-каза накрая след като се отделиха.

- Повярвай ми, аз също.-той се засмя и тръгна нагоре към спалнята им. Също споделяха и обща стая, двамата бяха на мнение, че не желаят да бъдат разделени.

- Отивам да се преоблека и изкъпя. После може да продължим там, където започнахме сутринта.-намигна ѝ накрая и продължи да върви.

Agua DelmareWhere stories live. Discover now