Chapter 25

108 10 0
                                    

2356 година

Целите, подбуждани от недоброжелателни помисли, са най-опасни, защото те не се спират пред нищо. Всеки с такава цел е готов да премине през всичко докато я достигне. Затова опасност грози всеки, застанал на пътя им.

Консулът бе избрал двама гуалинеи, които да ги придружат в „пътуването". Оусеана бе готова и щяха да отворят портала, за да го използват и да отидат на Земята. Бе решил да не казва на никого, защото всичко щеше да се осъществи тайно, за да се предотвратят нежелани пречки и спънки. Много скоро щяха да премахнат Агуа, която бе най-голямата възможна опасност за всички им. Сама с такава сила и никой, който да я контролира бе възможно най-опасната комбинация. Вече бе готов и заедно с двамата стража навлязоха в крипторията Ортикс.

Оусеана бе притеснена и се боеше какво може да стане. По-скоро се страхуваше от евентуални нежелани последствия като неуспех да се пренесат на Земята или нещо такова. Или пък ако не могат да се върнат. От това се боеше най-много. Трябваше да се върнат, не можеше да става нещо друго. Цялата трепереше и се надяваше Консулът да не забележи колко несигурна е тя, защото щеше да е крайно недоволен от нея. Прекрасно знаеше, че никой не я харесва и смятаха, че е твърде слаба и неспособна да бъде серит. И без това тя не желаеше да бъде, щеше да устрои всички им. Агуа се връщаше, а Оусеана си тръгваше. Край, всичко бе съвсем ясно. Пое си дълбоко дъх щом забеляза приближаващите акуоти. Когато съзря двамата гуалинеи почти потръпна, какво търсеха те тук? Очевидно забелязал недоумението ѝ, реши да я осветли.

- Те ще дойдат с нас за всеки случай.-каза той.

- Да, разбирам.-отвърна тя преглъщайки тежко.

- Е, покажи къде е Агуа и къде трябва да се озовем ние.-тя кимна и се приближи до Сферата.

Ако всичко протечеше както трябва, може би това щеше да е последния път, в който използва това нещо. Наистина не желаеше да бъде такава и бе готова да пожертва всичко и всички само и само, за да не бъде серита. Образът се появи и я видяха отново като човек. Явно наистина бе решила да бъде такова създание. Тя показа онова място, на което се намираше когато се е озовала там. Водния басейн щеше да им свърши достатъчно добра работа.

- Да отиваме към Портала.-той тръгна пръв, а останалите го последваха.

Отидоха в другата крипта където се намираше той и застанаха пред него. Оусеана си представи същото онова море и обстановката, която се показа на цялата плазма. Преглътна отново и постепенно пристъпи напред. След няколко секунди вече навлизаше в него докато просто нещо не я издърпа и не влезе в него. Тримата останали акуоти гледаха с разширени очи, но Примиас също продължи напред и те нямаха друг избор освен да го последват.

Agua DelmareWhere stories live. Discover now