Chapter 21

134 12 0
                                    

2356 година

Когато искаш да постигнеш нещо, винаги намираш начин, за да го сториш. Важно е желанието, а всичко останало е въпрос на време и средства. Понякога крайния резултат си струва много повече от всички вложени усилия.

Консулът бе прочел дума по дума целия дневник. Като изключи всички призиви да не служат на Съвета, оставаше една доста по-тънка основна част, от която де факто имаше полза. Те са планирали Портала, но явно сметките им са излезли грешни и не са могли да го използват. Нещо се е объркало и той ги е погълнал. Поне това бяха неговите предположения, никой не знаеше със сигурност какво се е случило тогава. Ала поне предполагаше как може да се отвори обратно. За тази цел имаше нужда от серит, а той разполагаше само с една-единствена. Това означаваше, че трябва да я обучи достатъчно, защото тя бе твърде неспособна за каквото и да било от това. Отиде при нея без да уведомява за това никого. Плановете му за сега щяха да са в тайна, защото колкото по-малко души знаеха, толкова по-добре. Влезе в крипторията Ортикс и я видя да се обучава над Сферата, чудесно, поне вършеше нещо полезно.

- Консул Примиас, не ви очаквах.-тя прекъсна това, което правеше.

- Занапред ще идвам по-често.-това я озадачи. Да попиташе ли защо?-Преди да си ме попитала каквото и да е, открих как можем да върнем серита Агуа обратно.-очите ѝ сякаш светнаха и изпита непоколебимо желание да разбере кога ще стане това.-Виждам, че тази новина ти се понрави.-вметна той забелязвайки реакцията ѝ. Оусеана май щеше да излезе по-полезна от колкото очакваше.

- Не, аз просто.. Радвам се, че тя ще се върне. Нейното място е тук, на Уран.-ала заобикаляше. Не това бе, което я вълнуваше така и той го разбра.

- Можем да използваме Портала към световете, но после няма да може да се върнем, освен ако ти не дойдеш и не го отвориш отново.

- Но как?-попита веднага тя.

- Това може да стане само когато се обучиш достатъчно.-отново обучение. Лицето ѝ придоби гневна гримаса.

Той тръгна към криптата с книгите и тя го последва. Извади онази, която знаеше, че е Забранената книга за магии. Но какво?! Щеше да я учи на тези неща? Преглътна тежко, знаеше колко опасно е и не ѝ се щеше да свърши като трите серит.

Agua DelmareWhere stories live. Discover now